ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Το σπίτι υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:27
Ως είθισται, στις γιορτές κάθε σπίτι ανοίγει τις πόρτες του. Τα σαλόνια φορούν τα πιο όμορφα στολίδια τους, τα τραπέζια ντύνονται με λινά τραπεζομάντιλα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες τοποθετούνται σε περίοπτες θέσεις μέσα στις γυάλινες πιατέλες τους.
Περίοδος, ευχών, επισκέψεων, συναντήσεων με φίλους και κυρίως εποχή για λαμπερά πάρτι. Αν λοιπόν ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε τον καινούργιο χρόνο συντροφιά με φίλους, τότε σίγουρα θα δεχθείτε με ευχαρίστηση ορισμένες διακοσμητικές προτάσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη και την τελευταία στιγμή.
Σίγουρα έχετε ήδη στολίσει το δέντρο, μπορείτε όμως να το κάνετε ακόμη πιο λαμπερό με μερικές μικροεπεμβάσεις. Για αρχή προμηθευτείτε χρυσόσκονη στις αποχρώσεις που έχετε επιλέξει για τις μπάλες ή ακόμη και σε αντίθεση με αυτές. Ψεκάστε τα φυλλώματα με λακ και στη συνέχεια «ραντίστε» τη χρυσόσκονη. Επίσης ένα καλό συμπλήρωμα είναι και οι φιόγκοι από μεταλιζέ κορδέλες τους οποίους θα δέσετε σε διάφορα μεγέθη.
Αν διαθέτετε τζάκι, μια καλή πρόταση είναι να το διακοσμήσετε με ασημένια και χρυσά στολίδια καθώς και κουκουνάρια σε χρυσές αποχρώσεις τα οποία μπορείτε πολύ απλά να βάψετε μόνες σας με ένα μεταλλικό σπρέι. Στο τζάκι επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε μια πλούσια γιρλάντα από την οποία θα κρεμάσουμε διάφορα ξύλινα στολίδια. Τα ξύλινα μικροσκοπικά στολίδια δίνουν μια αίσθηση νοσταλγίας και θαλπωρής στο χώρο μας. Αν δεν έχετε ξύλινα στολίδια (κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο) μπορείτε να τυλίξετε τη γιρλάντα με λευκά φωτάκια που θα την κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Οι ξηροί καρποί, όπως καρύδια και αμύγδαλα μπορούν να αποτελέσουν έναν εναλλακτικό τρόπο στολισμού της εταζέρας του τζακιού, όπως και τα κλωναράκια κανέλλας που θα δώσουν επίσης και ένα μοναδικό άρωμα.
Στα τραπέζια του σπιτιού, κύριο ρόλο παίζουν τα γυάλινα ή τα ασημένια ανθοδοχεία μέσα στα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε γκι, αλεξανδρινά αλλά και κλαδιά δέντρων. Δώστε επίσης μεγάλη έμφαση στα κηροπήγια στα οποία θα τοποθετήσετε κεριά σε χρώματα που ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση.
Εάν σας περισσέψουν στολίδια που δεν τα βάλετε στο δέντρο, μπορείτε να γεμίσετε με αυτά μεγάλες χριστουγεννιάτικες πιατέλες και σε συνδυασμό με λευκά κεριά, κορδέλες και κουκουνάρια να προσθέσετε ακόμα μια εορταστική πινελιά στο τραπέζι ή το μπουφέ σας. Τέλος μην ξεχνάτε την κυρίως πόρτα του σπιτιού από την οποία θα υποδεχθείτε φίλους, συγγενείς και σίγουρα τον Καινούργιο Χρόνο. Είναι απαραίτητο λοιπόν να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο γιορτινό στεφάνι με χρυσές κορδέλες και γκι, ένα χριστουγεννιάτικο αστέρι ή ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας, δίνοντας την εντύπωση ότι το κλίμα μέσα στο σπίτι είναι πραγματικά ευχάριστο και γιορτινό. Καλή χρονιά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass