ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Χτυποκάρδια στο πανί (και την tv)

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2013 19:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:43

Η ζωή μιμείται την τέχνη ή το αντίστροφο; Στη μεγάλη οθόνη έχουμε δει πολλούς μεγάλους έρωτες, άλλους πιο ρομαντικούς, άλλους πιο έντονους ή δακρύβρεχτους, κάποιους κωμικούς, κάποιους εντελώς καταστροφικούς και δραματικούς. Κάποιοι τους έχουμε ζήσει, άλλοι ταυτιζόμαστε κι άλλοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε έναν κινηματογραφικό έρωτα. Μόνοι ή με το ταίρι η μέρα των ερωτευμένων είναι ιδανική για να ξαναθυμηθείτε έστω και με DVD έρωτες που με πολλά «αστεράκια». 

Έρωτας ο κλασικός
Εκείνη κακομαθημένη μικρή, εκείνος ώριμος, πλούσιος και γεροδεμένος. Η Σκάρλετ Ο’ Χάρα (Βίβιαν Λι) και ο Ρετ Μπατλερ (Κλαρκ Γκέιμπλ) είναι με διαφορά ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια, ο έρωτας των οποίων γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του κινηματογράφου. Κάτι η διαφορά της ηλικίας, κάτι ο πόλεμος που τους χώρισε και τα πολλά, παράλληλα, δράματα που εμπλουτίζουν την πλοκή η συνταγή έδεσε και η ταινία κέρδισε 8 (ρεκόρ για την εποχή) βραβεία Όσκαρ.  

Έρωτας στην εποχή του PC
Μπορεί πολλοί να το χλευάζουν, όμως σήμερα πολλά είναι τα ζευγάρια που γνωρίζονται, ερωτεύονται και γιατί όχι παντρεύονται, εξαιτίας μιας τυχαίας γνωριμίας μέσω διαδικτύου. Το ίδιο συνέβη με τη Μεγκ Ράιαν και τον Τομ Χανκς στο «You ‘ve got mail». Ενώ στην πραγματικότητα μισούσε ο ένας τον άλλον, ως δυο άγνωστοι που αντάλλασαν μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κατάφεραν να ερωτευθούν βαθιά. Παρόμοια και η ιστορία του ελληνικού “E-mail” με την Αφροδίτη Σημίτη και τον Κώστα Κάππα, που μπλέκονται σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων μέσω του chat. 

Έρωτας αξέχαστος
Εκείνη υποβάλλεται σε μια πρωτοποριακή μέθοδο προκειμένου να σβήσει από τη μνήμη όλα όσα είχε ζήσει από τη μέρα που τον γνώρισε. Το ίδιο θα κάνει κι εκείνος. Η αγάπη όμως όλα τα νικά. Ακόμη και την τεχνολογία. Κι έτσι η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Τζιμ Κάρεϊ στην «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» αποδεικνύουν πως μια βαθιά αγάπη δε σβήνει πατώντας delete.

Έρωτας σαιξπηρικός
Πρώτος και καλύτερος έρωτας στη συγκεκριμένη κατηγορία δε θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτό των «Ρωμαίου και Ιουλιέττας». Η ιστορία έχει γίνει δεκάδες φορές ταινία, με πιο γνωστές αυτή του Φράνκο Τζεφιρέλι (1968) με την Ολίβια Χάσεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτή του Μπαζ Λούρμαν (1996) με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και την Κλερ Ντέινς. Η πιο διάσημη, δακρύβρεχτη και αιματηρή ιστορία αγάπης, αλλά και ένα από τα πιο διάσημα έργα του μεγάλου συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχει βρει ουκ ολίγους μιμητές και στην πραγματική ζωή. 

Έρωτας – πισώπλατη μαχαιριά
Η αγάπη δεν είναι μόνο γλύκες, φιλιά και χάδια. Όπως μας αποδεικνύει ο μετρ των καταστροφικών ερωτικών σχέσεων, Μάικλ Ντάγκλας, ένας έρωτας μπορεί να καταλήξει πολύ χειρότερα από ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Από τη «Μοιραία Έλξη» με τη Γκλεν Κλόουζ και το «Βασικό Ένστικτο» με τη Σάρον Στόουν ως τις «Αποκαλύψεις» με τη Ντέμι Μουρ και τον «Τέλειο Φόνο» με τη Γκουίνεθ Πάλτρου το μήνυμα που παίρνουμε είναι πως ο έρωτας μπορεί με μια λάθος κίνηση να γίνει δύσκολη υπόθεση για πολύ δυνατούς λύτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass