Το τραπέζι «φορά» τα γιορτινά του

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2013 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:47

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, «ντύστε» το τραπέζι με γιορτινή διάθεση και αφεθείτε στη γοητεία των ημερών. Ένα λευκό τραπεζομάντιλο με κεντήματα ή ένα runner κατά μήκος του τραπεζιού ή ενός ειδικά διαμορφωμένου πάγκου θα αποτελέσουν μια λιτή και όμορφη βάση που θα υποδεχτεί το γιορτινό μπουφέ. Έλατα-μινιατούρες ή λευκά κεριά σε χρυσαφί κηροπήγια, συνδυασμένα με χριστουγεννιάτικες μπάλες σε χρυσοπράσινες ή τουρκουάζ αποχρώσεις, θα πλαισιώσουν ιδανικά τα καλά σερβίτσια, θέτοντας τις βάσεις για ένα αξέχαστο γεύμα!

Γιορτινά μοτίβα

Μήλα, πορτοκάλια, ρόδια και διάφορα άλλα φρούτα τίθενται στην υπηρεσία του κλίματος των ημερών, καλύπτονται με σπρέι χιονιού και διακοσμούνται με φιγούρες ελάτων ή άλλα «stencils» της επιλογής σας. Γιατί μερικές φορές το θαύμα των Χριστουγέννων περνάει από τα χέρια μας...

Aναπάντεχες πινελιές

Ακόμη και την τελευταία στιγμή μπορείτε να γεμίσετε κάποιες άδειες γωνιές με απλές γιορταστικές συνθέσεις. Λίγα κλαδιά ελιάς με φύλλα ή ακόμα και γκι συνδυασμένα με πολύχρωμες, γυαλιστερές μπάλες και φαρδιές κορδέλες μπορούν να φτιάξουν πρωτότυπα και εντυπωσιακά στεφάνια.

Για μια πιο artistic προσέγγιση της γιορτινής διακόσμησης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνίζες (ξύλινες ή μεταλλικές) που πλαισιώνουν χάλκινα ή επιζωγραφισμένα διακοσμητικά μπολ. Πορτοκαλί ή χρυσοκόκκινα κηροπήγια και κεριά θα ολοκληρώσουν τη ζεστή χρωματική παλέτα, ενώ ειδικά spots από απέναντι και την οροφή θα αναδείξουν έξυπνα το σκηνικό.

Υπό το φως των κεριών

Η ατμοσφαιρική δύναμη, η ζεστασιά και οι πολλαπλές εκδοχές τους δίνουν στα κεριά την πρωτοκαθεδρία στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Το συγκεκριμένο φωτιστικό αντανακλά τη μεγαλοπρέπεια μιας άλλης εποχής: κρεμασμένο από ένα αραχνοϋφαντο τούλι, συγκεντρώνει στη «φωλιά» του κεριά και δωράκια και «ντύνεται» με ασημί σπρέι και γαλάζια αστεράκια για να... περάσει με άριστα το τεστ πρωτοτυπίας στο χώρο του decor.

Η γοητεία της ανατροπής

Μην περιμένετε να χιονίσει για να δείτε άσπρη μέρα! Κρεμάστε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπάλες από φυσητό γυαλί ή με περλέ γυάλινη επιφάνεια, που έχουν στο εσωτερικό τους φωτογραφίες με διακοσμητικό χιόνι, και ανταποκριθείτε θετικά στο κάλεσμα της πιο αστραφτερής τάσης της εποχής.

Η δύναμη της διαφάνειας

Παίξτε με τις διαφάνειες και τα υλικά, χρησιμοποιώντας «πειστικά» εφέ που θα αποτυπώσουν στο γιορτινό τραπέζι το είδωλο της πολυτέλειας. Κυλινδρικά δοχεία ή γυάλινοι σωλήνες συνοδεύονται από κλαδάκια, μικρά κουκουνάρια, φύλλα δέντρων, πρασινάδα και στολίδια, δημιουργώντας ένα art de la table με... άποψη! Για extra natural πινελιές χρησιμοποιήστε λευκό ή ασημί σπρέι, τεχνητό χιόνι και λευκά κρυσταλλάκια.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass