ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ

Καιρός για …δώρα!

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2013 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:49

Λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν από το 2014, ημέρες κατά τις οποίες δεν θα ανταλλάξουμε μόνο ευχές αλλά και δώρα, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και αν δεν ξέρετε τι να τους πάρετε, στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ορισμένες προτάσεις που σίγουρα θα βοηθήσουν στο να επιλέξετε. 

Ρουχισμός
Από τα δημοφιλέστερα δώρα αυτών των ημερών είναι τα ενδύματα. Ανδρικά, γυναικεία ή παιδικά, τα ενδύματα μάλλον έχουν την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς πέρα από την αυτονόητη χρησιμότητά τους, αποτελούν μία «εύκολη» λύση δώρου, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο άτομο το οποίο γνωρίζουμε αρκετά ώστε να γνωρίζουμε και τα μέτρα του. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα καταστημάτων με τάσεις που προορίζονται για όλα τα γούστα και τιμές που προορίζονται για όλα τα πορτοφόλια.

Υπόδηση
Εκτός κι αν είστε νονός ή νονά, που η αγορά παπουτσιών είναι σχεδόν επιβεβλημένη, τα παπούτσια δεν είναι ένα συνηθισμένο δώρο που κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κακώς… Ιδού, λοιπόν, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε έκπληξη σε φίλους ή συγγενείς κάνοντας τους δώρο παπούτσια. Επίσης, από τη συγκεκριμένη κατηγορία μπορείτε να κάνετε και ένα πρώτης τάξεως δώρο στον εαυτό σας. 

Εσώρουχα
Ιδιαίτερα δημοφιλές ως δώρο ανάμεσα στα νεαρά ζευγάρια, ιδιαίτερα από τους άνδρες προς τις γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και καταρρίπτεται αυτό το στερεότυπο. Δώρο με… υπονοούμενο, με τεράστια ποικιλία προς επιλογή σε σχέδια και χρώματα. 

Τσάντες – Μπιζού - Αξεσουάρ
Γυναικείο κυρίως δώρο με ιδιαίτερη απήχηση αυτές τις μέρες. Προτιμάται κυρίως από γυναίκες προς γυναίκες. Πάμπολλα τα καταστήματα που πωλούν αυτού του είδους τα δώρα, με επίσης πολύ μεγάλη ποικιλία, από το πιο μικρό σκουλαρίκι, μέχρι μαντήλια και φουλάρια, αξεσουάρ για τα μαλλιά, τσάντες και τσαντάκια. Θεωρείται και ευέλικτο δώρο, αφού συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό, οπότε και έξω να πέσετε στην επιλογή ως προς το γούστο του αποδέκτη, δεν θα έχετε σπαταλήσει και μια περιουσία.

Κοσμήματα - ρολόγια
Ακριβότερη σαφώς επιλογή για ανθρώπους που αγαπάμε ιδιαίτερα. Ένα κόσμημα ή ένα ρολόι γίνεται ο καθρέφτης των αισθημάτων αυτού που το προσφέρει. Αρκεί βέβαια να βάλει λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Χρυσός, ασήμι και πλατίνα επισφραγίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής. Ένας λοιπόν επιπλέον λόγος να επιλεγεί ένα τέτοιο δώρο, ώστε να κάνει τα Χριστούγεννα και τις φετινές γιορτές αξέχαστες. 

Παιχνίδια
Η χαρά του παιδιού! Πάνω απ' όλα τα Χριστούγεννα και κυρίως η Πρωτοχρονιά είναι η γιορτή των παιδιών και κανένα παιδί δεν χαίρεται περισσότερο απ' όταν δέχεται ένα παιχνίδι. Ο ασφαλέστερος τρόπος λοιπόν για να το κάνετε ευτυχισμένο είναι να του χαρίσετε ένα παιχνίδι. Αυτή την εποχή τα παιδιά δέχονται έναν καταιγισμό από πληροφορίες σχετικά με τα παιχνίδια που κυκλοφορούν, οπότε καλύτερα βολιδοσκοπήστε πριν κάνετε την επιλογή σας, ειδικά αν το δώρο σας θα έχει και τη σφραγίδα του… Άη Βασίλη. Απλά προσέξτε ώστε το δώρο να απευθύνεται στην ηλικία του παιδιού. 

Ταξίδια
Όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την περίοδο των εορτών να ταξιδέψουν και να κάνουν ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι τους. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε ένα τέτοιο δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιον αγαπημένο σας; Οι επιλογές αμέτρητες. Ταξίδια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ταξίδια οργανωμένα (πακέτα) ή μεμονωμένα. Όταν αναφερόμαστε στο εξωτερικό, προτιμώνται ευρωπαϊκές χώρες (με χιόνι) ή χώρες εξωτικές (με ήλιο). Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, τα γνωστότερα μέρη είναι εκείνα με χιονοδρομικά κέντρα και οι πέριξ περιοχές. Τα τελευταία χρόνια δημοφιλής έγινε και ο εναλλακτικός τουρισμός. Όπως και να 'χει, το σίγουρο είναι ότι θα δώσετε μεγάλη χαρά σ' αυτόν που θα προσφέρετε ένα τέτοιο δώρο. 


Βιβλία 
Εκτός όμως από τα ταξίδια με κάποιο μεταφορικό μέσο, υπάρχουν και τα ταξίδια της σκέψης και της φαντασίας. Ένα πολύ καλό δώρο για μικρούς και μεγάλους που αγαπούν την ανάγνωση. Εδώ πλέον δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει κανείς. Πληθώρα εκδοτικών οίκων, τίτλων και συγγραφέων. Μυθιστόρημα, αφήγηση, ποίηση, δοκίμιο, μελέτη και πόσα άλλα είδη συγγραφής. Επιλέξτε αυτό που θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει το άτομο που θα το δωρίσετε και συνοδέψτε το με μια μικρή αφιέρωση. Είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί. 

Διακοσμητικά - Είδη σπιτιού
Στην περίπτωση πάλι που δεν θέλετε το δώρο σας να είναι προσωπικό, υπάρχει λύση. Μπορείτε να καταφύγετε σε κάποιο είδος οικιακής χρήσης, όπως λευκά είδη, διακοσμητικά, χρηστικά αντικείμενα. Ειδικότερα αυτές τις μέρες οι επιλογές αυξάνονται, καθώς κυκλοφορούν και τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα είδη και διακοσμητικά, που αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή, όταν δεν μπορούμε να κατεβάσουμε κάποια άλλη ιδέα για δώρο. Οπότε κεριά, στεφάνια, αγγελάκια, Άγιοι Βασίληδες, καρουζέλ, και ένα πλήθος ακόμα αυτού του είδους των διακοσμητικών, μας λύνουν επί της ουσίας τα χέρια. 


Κρασιά - Ποτά
Αν τώρα είστε καλεσμένοι σε κάποιο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και δεν θέλετε να δεσμευτείτε επιλέγοντας κάποιο άλλο δώρο, είτε γιατί η σχέση σας με τους οικοδεσπότες δεν είναι πολύ στενή, είτε γιατί δεν γνωρίζετε σε ποιο ακριβώς πλαίσιο πρέπει να κινηθείτε, τότε η ευκολότερη λύση είναι ένα καλό κρασί ή ποτό ή ακόμα καλύτερα ένα ωραία στολισμένο καλάθι, που θα κινείται στο κλίμα των γιορτινών ημερών. Είναι ένα δώρο που πάντα κάνει εντύπωση και ταυτόχρονα σας λύνει τα χέρια, χωρίς να φαίνεται «πρόχειρη» επιλογή. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass