Επιχείρηση: Ενυδάτωση τώρα!

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:46
Eπιμέλεια: Έφη Τουφεξή

Ξυπνάς τη μία ημέρα και έχει ήλιο. «Ήλιο με δόντια» βέβαια! Την επομένη βρέχει… Αυτές οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας, τώρα την άνοιξη, ταλαιπωρούν την επιδερμίδα. Ναι, το επιβεβαιώνουν και τα τραβήγματα ή τα σκασίματα, που εμφανίστηκαν στο πρόσωπο και στο σώμα σου. Καιρός, λοιπόν, για προστασία με απλές κινήσεις ενυδάτωσης.

Βήμα 1ο
Αρχής γενομένης με ένα σύντομο χλιαρό ντους. Προτίμησε το ζεστό, προς χλιαρό, νερό, που δε θα απομακρύνει τη φυσική λιπαρότητα του δέρματός σου. Ενίσχυσε την ενυδάτωση με ένα αφρόλουτρο ή σαπούνι, που περιέχει στη σύνθεσή του βούτυρο καριτέ, το οποίο έχει πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες. Ενδείκνυται, επίσης, το σαπούνι με γλυκερίνη ή λανολίνη.

Βήμα 2ο
Μετά το μπάνιο, σκούπισε την επιδερμίδα σου με ταμποναριστές κινήσεις κι άπλωσε ένα ενυδατικό προϊόν σώματος με γλυκερίνη ή υαλουρονικό οξύ, το οποίο θα διατηρήσει την ποσότητα του νερού, που μόλις έχει απορροφήσει το δέρμα σου. Καλή λύση είναι το baby oil.

Βήμα 3ο
Στο πρόσωπο εφάρμοσε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Αν θέλεις  πιο ενισχυμένη δράση, αναζήτησε κρέμες με λάδι jojoba. Αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, χωρίς να προκαλεί σπυράκια ή να φράζει τους πόρους.

Τips:

*Απολέπιση: Μια φορά την εβδομάδα, κάνε απολέπιση με ένα ήπιο scrub προϊόν στο σώμα και στο πρόσωπο, ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να επωφεληθείς όσο το δυνατόν περισσότερο από την ενυδατική δράση των προϊόντων που χρησιμοποιείς.

*Χείλη για φίλημα: Λίγο πριν κοιμηθείς, άπλωσε ένα παχύ στρώμα βαζελίνης στα χείλη και άφησέ την όλη τη νύχτα να δράσει.

*Χέρια: Βαζελίνη και για τα σκασμένα και ταλαιπωρημένα χέρια. Δραστικότερη λύση είναι μια κρέμα που συνδυάζει βαζελίνη και γλυκερίνη με βιταμίνες A, E και C.

*Ο ζεστός και ξηρός αέρας των θερμαντικών μέσων προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα. Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα για να επαναφέρεις τη φυσιολογική υγρασία στον αέρα του σπιτιού σου και παράλληλα να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου. Εναλλακτικά τοποθέτησε μπολ με νερό κοντά σε καλοριφέρ ή άλλη εστία θέρμανσης.

*Και μην ξεχνάς: Το νερό σε ενυδατώνει και σε ομορφαίνει! Συνιστάται κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass