ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ , ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εκρηκτική αύξηση γυναικών στα τμήματα γυμναστικής

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 13:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:24

Της Λένας Κισσάβου

 

Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζει φέτος η συμμετοχή γυναικών στα τμήματα γυμναστικής, του Δήμου Λαρισαίων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων (ΔΟΠΑΕΛ), διπλασιάστηκε ο αριθμός τους σε σχέση με πέρυσι.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, διαφαίνεται ότι οι γυναίκες τουλάχιστον, εγκαταλείπουν τα γυμναστήρια αναζητώντας οικονομικότερες λύσεις , προκειμένου να συνεχίσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα και επιλέγουν με λιγότερα έξοδα, να γυμναστούν στα τμήματα του προγράμματος «Αθλητισμός και Γυναίκα», του Δήμου.

Ποτέ άλλοτε στην πορεία λειτουργίας τους, μέχρι σήμερα, τα τμήματα γυμναστικής δεν είχαν τόση επιτυχία, με τις «μαθήτριες» να είναι συνεπής σε κάθε ραντεβού και να ακολουθούν χωρίς απουσίες, το πρόγραμμα των γυμναστών τους, κάθε εβδομάδα, τις προγραμματισμένες μέρες και ώρες.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με την υπεύθυνη λειτουργίας των τμημάτων «Αθλητισμός και γυναίκα», της ΔΟΠΑΕΛ, κ. Ελενα Ζήλου, το έτος 2011-2012 ο αριθμός των γυναικών που συμμετείχε σε αυτά ανερχόταν στις 280 και τα τμήματα που λειτουργούσαν ήταν 23, ενώ φέτος 2012-2013, αντίστοιχα συμμετέχουν 400 γυναίκες, ενώ τα τμήματα- εκ των πραγμάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες-αυξήθηκαν στα 31.

Λειτουργούν τμήματα μεσημεριανά-απογευματινά, τρεις φορές την εβδομάδα και η οικονομική συμμετοχή είναι 12 ευρώ το μήνα.

Περιλαμβάνουν: Αerobic, Dance,step aerobic ,Tae bo, Ζumba, Pilates, Yoga, Βody pump, γυμναστική με αντιστάσεις (βαράκια, λάστιχα) κ.α.

Ενώ φέτος προστέθηκε και νέο τμήμα που τιτλοφορείται «AQUA AEROBIC» και αφορά άσκηση μέσα στο νερό και τα μαθήματα είναι τρεις φορές την εβδομάδα. Η συμμετοχή δε σε αυτό είναι ακριβότερη και ανέρχεται στα 20 € το μήνα.

Οι γυναίκες στα τμήματα που έχουν επιλέξει να γυμναστούν, δημιουργούν με μεγάλη παρέα και η συμμετοχή τους εκτός από άθληση αποτελεί γι αυτές μια ευχάριστη ψυχαγωγία και μια διαφυγή από την καθημερινότητά τους.

Επιδιώκουν μάλιστα και τη σύσφιξη των σχέσεών τους, με την οργάνωση εκδρομών, όπου αναζωογονούνται ψυχικά και σωματικά, όπως περίπατοι στη φύση, κολύμβηση, spa στα Λουτρά Πόζαρ.

Αναλυτικότερα τα 31 τμήματα γυμναστικής γυναικών στο Δήμο Λάρισας, που καλύπτουν όλες τις συνοικίες του, φιλοξενούνται σε γυμναστήρια σχολείων τα περισσότερα και συγκεκριμένα: Αγιος Γεώργιος στο 12ο Δημοτικό σχολείο, Aγ.Κων/νος  στο 39ο Δημοτικό, Αβέρωφ στο 13ο Δημοτικό, Αγιος Αντώνιος στο 7ο Δημοτικό,  Αγιος Γεώργιος (Τούμπα)στο 23ο Δημοτικό, ΑγιοςΘωμάς στο 26ο Δημοτικό, Αγιος Κων/νος στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, Αγιος Νικόλαος στο 4ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο, Αμπελόκηποι στο 12ο Γυμνάσιο, Ανθούπολη    στο 17ο Δημοτικό, ΑΤΑ  στο 15ο Δημοτικό, Ηπειρώτικα

στο 18ο Δημοτικό, Ιπποκράτης  στο 14ο Δημοτικό, Λειβαδάκι στο 25ο Δημοτικό, Νεα Πολιτεία στο Μουσικό Γυμνάσιο και στο 42ο Δημοτικό, Νεα Σμύρνη   στο 11ο Γυμνάσιο,  Νεάπολη στο 21ο Δημοτικό, Νεράιδα στο 16ο Δημοτικό, Πυροβολικά στο 22ο Δημοτικό, Σταθμός στο 5ο Λύκειο και στο 3ο Δημοτικό, Φιλιππουπολη στο Πολιτιστικό κέντρο Φιλιππούπολης, Χαραυγή στο 19ο Δημοτικό, Τερψιθέα  στο Πνευματικό Κέντρο Τερψιθέας, Γιάννουλη  στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνάσιου-Λύκειου Γιάννουλης και τέλος στη Φαλάνη στο Πνευματικό Κέντρο της.

                  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass