ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι Λαρισαίες ....γλυκατζούδες

Δημοσίευση: 30 Απρ 2013 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:57
Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη 
Blogαρουν, ζυμώνουν, postάρουν, ψήνουν, φωτογραφίζουν, γλασάρουν και δημιουργούν μικρές γλυκές ιστορίες, στο φούρνο αλλά και στο διαδίκτυο. Είναι οι Λαρισαίες ...γλυκατζούδες, οι περισσότερες από τις οποίες μέσα από τη μητρότητα ανακάλυψαν τη ζαχαροπλαστική και ταυτόχρονα νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.
Sketiglyka.gr
H κ. Νίκη Καβαδάτου είναι αισθητικός ή μάλλον ήταν αισθητικός. Πριν γεννήσει, πριν φτιάξει με τα χεράκια της την πρώτη της τούρτα, για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της. Αρχικά τα γλυκά της προορίζονταν για εσωτερική κατανάλωση, για φίλους και συγγενείς, γρήγορα όμως έφτασαν οι πρώτες παραγγελίες από φίλες φίλων που έτυχε σε κάποιο πάρτι να τα δουν και να τα δοκιμάσουν. Έτσι από την κουζίνα του σπιτιού μετακόμισε σε ένα επαγγελματικό εργαστήριο και σήμερα- οχτώ χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη απόπειρα- ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό της κατάστημα λιανικής πώλησης. Τα γλυκά της,  ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και μπορείτε να τα δείτε και να τα παραγγείλετε στο site της www.sketiglyka.gr.    
Mourlia.gr
Έχοντας τρία μικρά παιδιά και καθημερινή εργασία πλήρους απασχόλησης ως πληροφορικός σε Λαρισαική επιχείρηση, θα έλεγε κανείς πως η κ. Φιλιώ Σαπουνά θα είχε λίγο χρόνο για επιμέρους δραστηριότητες. Κι όμως, όχι μόνο βρίσκει το χρόνο να στολίζει υπέροχα τούρτες, κέικ και μπισκότα αλλά σύντομα εγκαινιάζει μια μικρή patisserie στο κέντρο της Λάρισας με γλυκίσματα και χειροποίητες καραμέλες, τούρτες, cupcakes, μπισκότα, λουκούμαδες, ντόνατς αλλά και καφέ για όσους επιθυμούν να καθίσουν και να απολαύσουν το γλυκό τους. Αφορμή και έμπνευση για όλα στάθηκαν τα παιδιά της για τα παιδικά πάρτι των οποίων έφτιαξε και διακόσμησε με γλάσο και ζαχαρόπαστα τις πρώτες τις τούρτες. Δείτε τη δουλειά της στο www.facebook.com/mourlia.gr και σύντομα στο www.mourlia.gr 
 
Bake and art Soulioti
Mπισκότα, cupcakes και τούρτες βγαλμένα από παραμύθια. Όλα φτιαγμένα από τα χεράκια της κ. Εφή Σουλιώτη η οποία αποφάσισε να πάει ένα βήμα πιο πέρα το οικογενειακό αρτοποιείο που διατηρεί με τον άντρα της στο Στόμιο, εξελίσσοντας μια παράδοση 80 ετών. Η αρχή και για εκείνη έγινε στην οικιακή κουζίνα με τα πρώτα κέικ και μπισκοτάκια για το παιδί και ακολούθησαν δεκάδες κέικ, τούρτες και μπισκότα για πολλά ακόμη παιδιά καθώς οι μαμάδες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τις υπέροχες δημιουργίες της. Αξιοποιώντας τη γνώση του αρτοποιού, προχώρησε στην αγορά ειδικού εξοπλισμού και ανέλαβε το κομμάτι της επιχείρηση που αφορά κυρίως στη βάφτιση και το γάμο, γλυκαίνοντας δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με ...ζάχαρη και τέχνη.
Ακολουθήστε την στο www.facebook.com/BakeAndArt.Soulioti
 
Eleni’s design house
Η κ. Ελένη Μπετχαβέ έχει σπουδάσει βιομηχανικό σχέδιο και διαθέτει μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία. Παράλληλα, σε ερασιτεχνικό επίπεδο ασχολείται και με τη ζαχαροπλαστική φτιάχνοντας τούρτες και γλυκάκια για παιδικά πάρτι και κυρίως αντικείμενα από χαρτί, όπως προσκλητήρια, σημαιούλες και ταμπελίτσες τα οποία πλαισιώνουν θεματικά τη διακόσμηση της κάθε εκδήλωσης. Ξεκίνησε στήνοντας το «σκηνικό» και ετοιμάζοντας τις τούρτες για τα παιδικά πάρτι των παιδιών της και συνέχισε με δημιουργίες για φίλους. Στο blog της www.elenisdh.blogspot.gr, μπορείτε να δείτε τη δουλειά της, αλλά και να πάρετε ιδέες για τις δικές σας εκδηλώσεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass