Η ομορφιά στο... πιάτο σας

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2013 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:35
 
 
Από τη μία η υπερπληθώρα προϊόντων περιποίησης που σας κάνει να μπερδεύεστε και από την άλλη ο όγκος των χρημάτων που θα πρέπει να ξοδέψετε για να αγοράσετε διαφορετικές κρέμες για το πρόσωπο, τα μάτια, το λαιμό, κλπ. Κι όμως, όποια κι αν είναι η ανάγκη της επιδερμίδα σας μπορείτε να την αντιμετωπίσετε εύκολα και απλά με τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.
 
Λιπαρότητα
Μέλι, λεμόνι, γάλα
Διαλύστε μια κουταλιά μέλι σε μια κουταλιά χυμό λεμονιού και ανακατέψτε, προσθέτοντας σταδιακά γάλα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το 10 λεπτά. Καθαρίστε μ’ ένα υγρό σφουγγάρι.
 
Κανονικές επιδερμίδες
Ροδάκινο και κρέμα γάλακτος
Χτυπήστε στο μίξερ μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και μια φέτα ροδάκινο. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το 20-30 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 
Αβγό, λάδι, μέλι
Αναμείξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο, μία κουταλιά μέλι και τον κρόκο ενός αυγού. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να στεγνώσει. Αφαιρέστε τη μάσκα μ’ ένα σφουγγαράκι βουτηγμένο σε χλιαρό νερό και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.
 
Ξηρές επιδερμίδες
Γάλα και πατάτες
Βράστε μία πατάτα, ξεφλουδίστε την και λιώστε την, προσθέτοντας τρεις σταγόνες ελαιόλαδο και δυο κουταλιές γάλα. Μόλις γίνει κρέμα, απλώστε την στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ολοκληρώστε ταμπονάροντας μ’ ένα κομμάτι βαμβάκι με ροδόνερο.
Γάλα και αυγά
Χτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με γάλα και φτιάξτε μια ρευστή κρέμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την 20 λεπτά. Ξεπλύνετε αρχικά με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
 
Αφυδάτωση
Σταφύλια και μέλι
Πολτοποιήστε 50γρ. σταφύλια, χωρίς κουκούτσι, και ανακατέψτε τα με μια κουταλιά μέλι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
Μέλι και λάδι
Αναμείξτε δύο κουταλιές μέλι με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.
 
Κατά της λιπαρότητας
Μαγιά μπίρας και γιαούρτι
Αναμείξτε μία κουταλιά μαγιά μπίρας με γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε αρχικά με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
Αγγούρι και αυγό
Πολτοποιήστε μισό φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε ροδέλες με δύο κουταλιές γάλα σε σκόνη και το ασπράδι ενός αυγού. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε τη για 20 λεπτά. Αφαιρέστε την με μία βρεγμένη πετσέτα.
 
Ενυδάτωση
Ντομάτα και γιαούρτι
Αναμείξτε μία δόση χυμό ντομάτας και μία δόση γιαούρτι. Βουτήξτε στο μείγμα ένα κομμάτι βαμβάκι και ταμπονάρετε με αυτό την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το για 20-25 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε απαλά με μια μαλακή πετσέτα.
Γιαούρτι και μέλι
Αναμείξτε μία κουταλιά γιαούρτι και μια κουταλιά μέλι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass