Ντουλάπες: Τα πάντα εν τάξη

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
Ένας ουσιαστικής σημασίας αποθηκευτικός χώρος για μια κατοικία είναι η ντουλάπα. Η ύπαρξή της αρχικά εξασφαλίζει ένα τακτοποιημένο δωμάτιο και επιπλέον διευκολύνει την ζωή μας. Γι’ αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο και τις ανάγκες μας. Δεδομένο ότι η ντουλάπα αποτελεί ένα βασικό στοιχείο του υπνοδωματίου, προσέχουμε να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν τον όγκο της χωρίς να χάσει την χρησιμότητά της, αλλά ταυτόχρονα να ενταχθεί διακοσμητικά στον χώρο.
          Υπάρχουν τρεις τύποι ντουλάπας: Ανοιγόμενη ή πτυσσόμενη, εφόσον το επιτρέπει ο χώρος και συρρόμενη όταν οι διαστάσεις του δωματίου είναι περιορισμένες. Στην πρώτη περίπτωση οι πόρτες μπορεί να είναι μονοκόμματες από την οροφή ως το δάπεδο ή σπαστές, για να διαχωρίζεται το πατάρι. Στην δεύτερη περίπτωση το σύνηθες είναι οι ενιαίες πόρτες.
          Στην όψη της η ντουλάπα πλέον αποτελεί αναπόσπαστο διακοσμητικό στοιχείο του χώρου, αφού τα υλικά που την απαρτίζουν δίνουν ένα άρτια αισθητικό αποτέλεσμα. Ξύλο είναι το βασικό υλικό από τα παλαιότερα χρόνια ακόμα. Σήμερα όμως το συναντάμε σε νέα χρώματα, λούστρα και υφή. Αρκεί κανείς να κάνει τον σωστό συνδυασμό για να έχει μια ντουλάπα εναρμονισμένη με τα έπιπλα που την πλαισιώνουν.
          Τα τελευταία χρόνια αισθητή κάνει την παρουσία της και η λάκα. Σε έντονο και γυαλιστερό χρώμα δίνει την εντύπωση της χλιδής, παρά το μειωμένο κοστολόγιό της. Επίσης αν πρόκειται για μοντέρνα κατοικία, μια επιλογή είναι η επένδυση ξύλου με λαμινέϊτ τύπου τικ, ζεμπράνο, ρίζα κ.α. σε ιδιαίτερα χρώματα.
          Σε συνδυασμό με το ξύλο, μπορεί να τοποθετηθεί καθρέφτης ή έγχρωμο κρύσταλλο, κάνοντας πρωτοποριακούς συνδυασμούς.
          Ένας τρόπος για να γίνει η ντουλάπα ιδιαίτερη είναι η επένδυσή της με ταπετσαρία, κατά προτίμηση από κάποιο υλικό όπως π.χ. δέρμα ή bamboo ή και σε απλή ποιότητα με κάποια θεματολογία.
          Στο εμπόριο κυκλοφορούν μηχανισμοί που καθιστούν εύκολη την χρήση της ντουλάπας, όπως ασανσέρ, φρένα, φωτισμός κ.α. ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της.
          Η εσωτερική διάταξη θα πρέπει να προκύπτει μετά από συζήτηση και μελέτη. Τα ράφια και τα συρτάρια πρέπει να έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για την αποθήκευση όλων των ρούχων, των αξεσουάρ καθώς και των λευκών ειδών. Οι μηχανισμοί βοηθούν στην ταξινόμηση και εξοικονόμηση χώρου.
          Στην περίπτωση παιδικής ντουλάπας τα κινητά ράφια δίνουν τη λύση για κάθε ηλικία, ώστε ποτέ να μην υπάρχει «νεκρός» χώρος.
          Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε μια ντουλάπα που θα εξασφαλίζει αρκετό αποθηκευτικό χώρο και παράλληλα θα επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία στο δωμάτιο.                 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass