ΓΥΜΝΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ

Face yoga

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2013 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:48
 
Μπορεί να ακούγεται σαν μια καινούρια τρέλα, όμως αποτελεί αρχαία ανατολίτικη μέθοδο. Η face yoga δεν είναι μόνο μια σειρά από ασκήσεις για το πρόσωπο, αλλά και μια μέθοδος «ανάγνωσης» της επιδερμίδας, των ρυτίδων και του τύπου του προσώπου.
 
Το πρώτο βήμα για τη σωστή face yoga είναι να «διαβάσετε» το πρόσωπο σας. Αφαιρέστε το μέικ απ και σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη με καλό φωτισμό. Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να παρατηρήσετε αν υπάρχουν ρυτίδες, ασυνήθιστες γραμμές ή «σπασίματα» ή βαθουλώματα στο πρόσωπο. Επίσης, ελέγξτε αν το χρώμα είναι ομοιόμορφο σε όλο το πρόσωπο ή υπάρχουν περιοχές πιο ωχρές και περιοχές με τάση ξηρότητας ή λιπαρότητας.
Καθημερινές ασκήσεις
1. Τσιμπήστε ελαφρά την περιοχή των φρυδιών, ανοίγοντας το ένα χέρι και καλύπτοντας την περιοχή ανάμεσα στον αντίχειρα και τον μέσο, από το κέντρο προς τα έξω. Στο ενδιάμεσο πάρτε βαθιές εισπνοές και εκπνεύστε τη στιγμή που ασκείτε την πίεση. Επαναλαμβάνετε οκτώ φορές.
2. Κάντε κυκλικό μασάζ με τον μέσο, «δουλεύοντας» την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι ρυτίδες. Κάντε την κίνηση δυο φορές την ημέρα για δύο λεπτά και στη συνέχεια κάντε επάλειψη με ενυδατική κρέμα.
3. Kάντε μασάζ στα αυτιά τρίβοντας τα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη και, αν αισθάνεστε κούραση, τινάξτε τα ταυτόχρονα προς τα μπροστά με ένα ελαφρύ χτύπημα με τα δάχτυλα. Κάντε τις κινήσεις αυτές για δύο λεπτά για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
4. Κάντε ελαφρύ μασάζ στις άκρες του κεφαλιού σας με τα ακροδάχτυλά σας, μειώνοντας συνεχώς την ακτίνα των νοητών κύκλων μέχρι να επικεντρωθείτε στους κροτάφους. Στη συνέχεια, ανοίξτε και κλείστε το στόμα, έτσι ώστε να νιώσετε το «κενό», το σημείο εκείνο στις δύο πλευρές του κεφαλιού όπου το σαγόνι ενώνεται με το κρανίο. Κρατήστε το σαγόνι χαλαρό και ανοιχτό και χρησιμοποιώντας το μέσο δάχτυλο κάντε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή προς τα αυτιά. Κάντε την άσκηση για περίπου δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα όταν νιώθετε κουρασμένοι και χρειάζεστε χαλάτωση.
5. Εντοπίστε το σημείο έξω από τα ρουθούνια, εκεί που συναντούν το πρόσωπο. Εφαρμόστε ξαφνική πίεση στα σημεία αυτά με τους μέσους των δύο χεριών. Φροντίστε να εκπνέετε όταν ασκείτε την πίεση και να εισπνέετε τη στιγμή που αφήνετε τα δάχτυλά σας.  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass