ΛΗΣΤΕΙΑ Α ΛΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το μεγάλο «ριφιφί» στα εισοδήματα των Ελλήνων

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 15:50

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ κι έρχεται. Η μεγαλύτερη ληστεία των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος του πληθυσμού: Η μείωση του αφορολόγητου. Μείωση περίπου στο μισό από αυτό που ίσχυε ως τώρα. Το μεγάλο κόλπο των τροϊκανών με τις ευλογίες βεβαίως και των εγχώριων υποδουλωμένων.

Το «σάλτο μορτάλε» στα έσοδα των πολιτών. Το μεγαλύτερο «ριφιφί» στα νοικοκυριά, μια νέα βουτιά, μια καινούργια «αρπαχτή» στις τσέπες εκατομμυρίων φορολογουμένων Ελλήνων. Μεγαλύτερο κόλπο και από εκείνο που εκτέλεσαν ο Αλαίν Ντελόν και ο Ζαν Πωλ Μπελμοντώ στη θρυλική ταινία «Το ριφιφί του αιώνα»! 

ΜΑΖΕΜΕΝΑ λεφτά θα είναι η λεία της τελευταίας φορο-ληστρικής επινόησης. Χοντρή μπάζα για τους δανειστές η επιβολή της μείωσης του αφορολόγητου. Καμιά σχέση με τα «φραγκοδίφραγκα» των εισπρακτικών επιχειρήσεων και τους απανωτούς φόρους που ζήσαμε ως τώρα. Αυτή η τελευταία ισοπεδωτική φορολογική επιδρομή, μαζί με την άλλη μεγάλη μπάζα, εκείνη την εθνική μπάζα, του ΕΝΦΙΑ, δίνουν την χαριστική βολή στα εισοδήματα των πολιτών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ενέδωσε και σ' αυτήν την απαίτηση των δανειστών. Όπως και σε όλες δηλαδή. Έκανε τις γνωστές παλικαριές της, καθυστερώντας την αξιολόγηση σε βάρος της οικονομίας κανένα χρόνο τώρα, όμως, παραδόθηκε τελικά! «Στα τέσσερα»- που λέει κάθε τόσο και ο (φουριόζος) Πάνος Καμμένος. Αυτή τη φορά, επινοώντας άλλο κόλπο. Το κόλπο των...αντίμετρων! Κάθε φορά και νέο τέχνασμα. Από μόνη της όμως η κυβέρνηση θα μπορούσε άραγε να... χρυσώνει και αυτό το χάπι; Αποκλείεται! Δύσκολη δουλειά αυτή, έχει κόστος να κοροϊδέψεις από μόνος σου τον κόσμο. Πάντα σε απόλυτη συνεργασία με τους δανειστές. Να φανεί ότι κι αυτή τη φορά δήθεν υποχώρησαν οι τοκογλύφοι. Ότι «τους δώσαμε και κατάλαβαν» - τρομάρα μας! Αυτοί το κουμάντο τους κάνουν, μεθοδικά, έξυπνα, πονηρά, τα λεφτά τους να εισπράττουν...

ΑΛΛΑ ποιος θα μας προστατέψει από τους «ληστές»; Ποιος θα μας προφυλάξει από τους τοκογλύφους; Μήπως ο Αλέξης ή ο Κυριάκος; Ο Άδωνις ή ο Πολάκης; Αυτοί που αντί να εκπέμψουν λογική και κυρίως σοβαρότητα, αντί να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους αποσβολωμένους από τα επώδυνα μέτρα πολίτες, αντί να ηγηθούν μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανάκαμψη της χώρας, αυτοί λοιπόν παίζουν! Όπως τα παιδιά. Παίζουν στο διαδίκτυο! Ανταλλάσσουν εξυπνάδες στο facebook.

ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ μηνύματα ποδοσφαιρικών γνώσεων και μάλιστα ομάδων του εξωτερικού! Θαυμάζουν τον Μέσι και τις επινοήσεις του. Ποδοσφαιροποιούν την πολιτική. Παίζουν με τα κινητά και το διαδίκτυο, την ώρα που οι μισοί Έλληνες έγιναν οφειλέτες! Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα για να εργαστούν ακόμα και σερβιτόροι στο εξωτερικό. Την ώρα που τα χρέη των περισσότερων νοικοκυριών έφτασαν στις κατασχέσεις! Ασχολούνται με την Μπαρτσελόνα και το ισπανικό ποδόσφαιρο έτσι να ξεσκάσουν, αφού έλυσαν όλα τα εσωτερικά προβλήματα. Κι όμως αυτούς τους σωτήρες, εμείς τους ψηφήσαμε. Να δούμε τώρα ποιος θα μας σώσει απ' αυτούς!

Η ΜΕΙΩΣΗ του αφορολόγητου, δεν είναι απλά ένα ακόμα σκληρό μέτρο. Είναι το μέτρο «ντοκτορά» στην επιχείρηση αφαίμαξης των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων! Από την πρωθυπουργική εξαγγελία της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης, πάμε κατευθείαν στη σωτηρία ακόμα και της 10ης! Το 50% των νέων που εργάζονται με συμβάσεις μεσαίωνα και τα γνωστά «μπλοκάκια», θα χρειάζεται τώρα να πληρώνουν κι από πάνω (!) για να εξασφαλίσουν μια έστω μικρή ασφάλιση σε έναν αβέβαιο προνοιακό ορίζοντα και σε ένα καταδικασμένο σε διάλυση συνταξιοδοτικό καθεστώς. Δυστυχώς η επιβολή και αυτών των μέτρων είναι αναπόφευκτη. Όπως αναπόφευκτη θα είναι και η συνεχής πίεση των δανειστών για όλο και καινούργια μέτρα. Το ζητούμενο είναι πόσο θα αντέξουμε ακόμα. Και πότε θα αποφασίσουμε να εκφράσουμε επιτέλους τη μακροχρόνια αυτή πιεστική δυσφορία.   

Του Χρήστου Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass