Ο Κόσμος με τον Τραμπ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2017 17:00

Με το βλέμμα ενός τρίτου και απλού ανήσυχου πολίτη, ο κ. Τραμπ, νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι όπως συμπεραίνεται οπαδός του χρήματος και υπέρ της ευημερίας του λαού της χώρας του.

Στο θέμα της παγκοσμιοποίησης δεν επιθυμεί τη χώρα του ξέφραγο αμπέλι για τους μετανάστες κάθε είδους και χώρας. Παρουσιάζεται πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ρώσο κ. Πούτιν και τον Κινέζο ομόλογό του και να ανταλλάξει απόψεις και προθέσεις για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη. Ασφάλεια, πείνα και τρομοκρατία πιστεύω ότι είναι τα πλέον κύρια και ζέοντα. Το τρίδυμο αυτό, επιθυμούν ή όχι, όλοι οι λαοί του κόσμου κατά κάποιον τρόπον, χορεύουν όπως λαλούν τα όργανά του. Λατρεύει την επιχειρηματικότητα και πιστεύει στον ανταγωνισμό.

Στους υπηκόους πολίτες της χώρας του προσπαθεί να εμφυσήσει τον Πατριωτικό Εθνικισμό δεδομένου ότι μέχρι σήμερα αποτελεί ένα συνονθύλευμα από κάθε καρυδιάς καρύδι που ανέδειξαν το δολάριο εθνικό σύμβολο. Το ονομαζόμενο αμερικανικό όνειρο από τους χρόνους της αθρόας μετανάστευσης ήταν ο πλουτισμός και η επιστροφή στη γη των πατέρων. Ο νόστος της επιστροφής με το πέρασμα των χρόνων ξεχάστηκε και κυριάρχησε το όπου γης και πατρίς. Η γη των πατέρων, η θρησκευτική πίστη, τα ήθη και τα έθιμα των παραδόσεων είναι εγγενή δεσμά ανεξίτηλα και δεν σβήνουν ποτέ από κάθε φυλή και γένος. Επάνω σε αυτό το ακατάλυτο αξίωμα έπραξαν το τεράστιο λάθος τους οι Ευρωπαίοι διότι αλαζονικά πίστεψαν ότι ο πολιτισμικός τους παράδεισος έχει την δύναμη να αφομοιώσει δίκην θαύματος όλους τους μετανάστες και ιδιαίτερα τους Αφροασιάτες της Μέσης Ανατολής που εγκαταστάθηκαν στις χώρες τους και τους δέχθηκαν με απώτερο σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση. Υπέστησαν όμως πλάνην οικτράν. Ουδείς εξ αυτών απόταξεν το ήθος και το έθος της γενέτειράς του. Τα αποτελέσματα γνωστά, αποτρόπαια, δυσεπίλυτα και κάθε μέρα απαριθμούμε και οδυρόμεθα για δεκάδες αθώα θύματα.

Η Ευρώπη με αρχηγέτες τη Γαλλία και τη Γερμανία είναι οι Μητέρες των πολέμων και έχουν απήχηση και συμμετοχή παγκόσμια. Τους ακολουθούν κατ` έθιμον και εμπλέκονται όλοι οι Ευρωπαίοι υπέρ του ενός ή του άλλου δοθείσης ευκαιρίας να διευθετήσουν και δικές τους διαφορές. Από εμφυλίους πολέμους και διασπαστικές τάσεις, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Σκωτία, Βαλώνοι, Βάσκοι, Καταλανοί, Λίγκα του Βορρά, Τσεχία, Σλοβακία και ο εκδικητικός κατακερματισμός της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας. Και Μουσουλμανικό Κράτος στην καρδιά της Χριστιανικής Ευρώπης δημιούργησαν. Από τα χρόνια της Ιεράς Συμμαχίας του Μέτερνιχ οι Κεντροβόρειοι και Δυτικοί της Ευρώπης σκωπτικά αποκαλούσαν τη Βαλκανική Χερσόνησο Πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και τους κατοίκους της πολεμοχαρείς ενώ αυτοί πολεμούσαν να απαλλαγούν από τη βδέλλα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που τα όριά της ήταν στα προάστια της Βιέννης. Είχαν βέβαια ξεχάσει τους Ναπολεόντειους πολέμους και τον Γαλλογερμανικό του 1870, που έγινε λίγα χρόνια προ του Β` Παγκοσμίου.

Αυτά όλα τα γράφω θέλοντας να βεβαιώσω ότι το όραμα της Ενωμένης μεγάλης Ευρώπης είναι ουτοπία και όνειρο θερινής νύχτας. Για ποια Ευρώπη βαυκαλιζόμεθα όταν ένα κρατίδιο μιας χούφτας, τα Σκόπια, που αποτελείται από Αλβανούς, Σέρβους, Βούλγαρους, Έλληνες και άλλους απάτριδες απασχολεί δεκάδες χρόνια τον ΟΗΕ χωρίς τέλος και απειλεί με πολέμους όλους τους γείτονές του. Φυτώριο εθνικιστικών η Ευρώπη. Μια δυνατή και μόνον ειρηνική μέθεξη με αλληλοσεβασμό και ελεύθερες πολιτιστικές και εμπορικές συναλλαγές θα ήταν λίαν υπεραρκετές για μια τίμια συμβίωση χωρίς πολέμους. Η εντιμότητα είναι ο κυρίαρχος κάθε ειρήνης. Ο κάθε τόπος και πατρώα γη έχει τη δυνατότητα να θρέψει τους κατοίκους του. Η φιλανθρωπία και αλληλεγγύη είναι ο πρώτος βαθμός καθυπόταξης και τα δάνεια οι χειροπέδες των πτωχών κρατών. Πολιτειακά, με τη Δημοκρατία του Κλεισθένη συμφώνησαν όλοι οι λαοί του πλανήτη και αρκούνται στα Διοικητικά των Κυβερνήσεών τους. Εάν κάποιοι έχουν σημεία διαφοράς ας τα κρατήσουν προς ιδίαν χρήσιν και όχι να κάνουν πολέμους εξαγωγής τους και επιβολής δια της βίας. Η Ευρώπη δεν ορίζεται από την Πορτογαλία μέχρι την Πολωνία - Ουκρανία ανατολικά. Είναι μέχρι τα Ουράλια και το Βλαδιβοστόκ του Βερίγγειου Πορθμού που συνδέει την Ευρασία με την Αμερική. Είναι το μονομπλόκ της Ευρασίας που κατέχει το 1/2 της γήινης ξηράς. Η Σιβηρία είναι το μέλλον πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη.

Για την Ευρώπη ορατός ή άδηλος εχθρός δεν υφίσταται. Αντιθέτως έχει ευρύτατες επιχειρηματικές δυνάμεις και παραγωγής κάθε είδους ζωτικής ανάγκης για τους κατοίκους της. Το περιβόητο ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξής του. Απλά εξυπηρετεί την πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή όπλων όλων των εστιών πολέμων του κόσμου και συντηρεί πολεμικές βάσεις υπό τύπον «κατοχής» σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη «Συμμαχία». Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκην πολέμων μήτε τους σκέπτεται. Εκείνο που απαραιτήτως της χρειάζεται είναι η απαγκίστρωσή της από τις συμμαχίες του παρελθόντος και να αποκτήσει δική της κυρίαρχη οντότητα μεταξύ αυτών που διαχειρίζονται τα πλανητικά δρώμενα. Έχει πληθυσμό ως τρίτη Ήπειρος και δε υπολείπεται ουδενός εις ουδέν. Ποιος όμως είναι ο Άρχων της σήμερα; Ποιος είναι ο ανώτατος άρχοντας της Ενωμένης Ευρώπης; Ποιος είναι ο Πρόεδρός της και Ισότιμος με αυτούς της Αμερικής Κίνας και Ρωσίας; Ουδείς. Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Πούτιν και τον Κινέζο ομόλογόν του, γιατί όμως όχι και με τον Πρόεδρο της Ενωμένης Ευρώπης; Ας το σκεφθούν οι δις ανά μήνα συνεδριάζοντες ηγέτες της Ε.Ε. και ας αναρωτηθούν ποια είναι η θέση της στο Διεθνές γίγνεσθαι. Είναι λυπηρό και αποτελεί μέγιστο ερώτημα το ελληνικό ζήτημα γιατί δεν δύναται η Ε.Ε. να το επιλύσει και ικετευτικά προσκαλεί το ΔΝΤ να λάβει μέρος. Τούτο προσβάλλει ολόκληρο την Ευρωπαική Ένωση και κάνει τα κόκαλα των ιδρυτών της να τρίζουν προ της ανικάνου ανευθυνότητάς τους. Πώς λοιπόν να την θεωρήσουν ισότιμό τους και να της εμπιστευθούν διεθνή θέματα; Και όμως από θέσεως, πληθυσμού και δυνατοτήτων είναι ισάξιός τους. Ο κ. Τραμπ κατά κάποιον τρόπον προϊδεάζεται δια μίαν ξεχωριστή Ευρώπην. Τούτο όμως χρειάζεται και απαιτεί ηγέτες συνετούς, τίμιους και δυνατούς με θέληση και πυγμή πραγματογνωσίας. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η τηλεόραση μεταδίδει ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακηρύχθηκε προστάτης όλων των λαών του πλανήτη και αναλαμβάνει την δι` αντιποίνων τιμωρία οιουδήποτε που κατά την αντίληψή του έπραξε πολεμικόν αδίκημα και ιδιαίτερα προς αμάχους και παιδιά. «Ευτυχώς οι Λίβυοι Αφγανοί κλπ. δεν γεννούν παιδιά». Ο κόσμος άρχισε να σκέπτεται πως άρχισε και μάλιστα γρήγορα να παίζει με την ύπαρξη του πλανήτη εξαπολύοντας 59 πυραύλους «τομαχόκ» κατά της Συρίας. Προσοχή λοιπόν, δίπλα του είναι και τα κουμπιά του πυρηνικού πολέμου που γράφουν «όλεθρος» και τούτο είναι δυνατόν να προκληθεί από την απόφαση ενός τρελού ή ζενίθειου αλαζόνος.

Από τον Βασίλειο Λέτσικα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass