ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η ανεπάρκεια καθισμάτων σε τράπεζες

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 17:00

Πριν από καιρό βρέθηκα σε τράπεζα της πόλεώς μας για προσωπική μου υπόθεση και η ανεπάρκεια καθισμάτων… καθιστούσε πιο δύσκολη την αναμονή μου.

Και ακόμα περισσότερο του ανήμπορου και ηλικιωμένου πελατειακού κοινού. Σε ερώτησή μου, γιατί δεν τοποθετείται επαρκής αριθμός καρεκλών και ηλεκτρονικό μηχάνημα έκδοσης κουπονιών σειράς προτεραιότητας, η απάντηση του υπεύθυνου ήταν λακωνική. Υπάρχει και άλλος τρόπος εξυπηρέτησης. Προφανώς εννοούσε τον ηλεκτρονικό. Τον οποίο ένα μεγάλο μέρος του πελατειακού κοινού και μάλιστα του ηλικιωμένου δεν τον γνωρίζει επαρκώς. Ή από προσωπική του επιλογή δεν θέλει να τον εφαρμόσει. Γιατί επιθυμεί τον κλασικό τρόπο επίλυσης των τραπεζικών του υποχρεώσεων. Της άμεσης επικοινωνίας με τον υπάλληλο για να έχει, κατά τη γνώμη του, σαφή αντίληψη της κινήσεως του λογαριασμού του…

Και η καταπόνηση του ανήμπορου πελατειακού κοινού γίνεται μεγαλύτερη ακόμα, όταν παρά την ύπαρξη κενών καθισμάτων στα γραφεία που υπάρχουν γύρω απ` το χώρο αναμονής ορισμένοι, όχι όλοι, υπάλληλοι δεν επιτρέπουν σε κάποιον κουρασμένο να καθίσει. Όχι σου λένε. Άμα θέλεις, δηλαδή όταν δεν αισθάνεσαι καλά και κινδυνεύεις να καταρρεύσεις, να μας ειδοποιήσεις να φέρουμε κάθισμα. Προβάλλοντας το επιχείρημα, ακόμα και όταν οι θέσεις είναι κενές, ότι προορίζονται για τους πελάτες των τμημάτων τους…

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση η οποία επικρατεί, εκτός εξαιρέσεων, στα πιστωτικά ιδρύματα της πόλεώς μας. Ανεπάρκεια καθισμάτων σε ώρες αιχμής και έλλειψη σε ορισμένα, ηλεκτρονικών μηχανημάτων έκδοσης κουπονιών σειράς προτεραιότητας. Και σ` όλα αυτά η αποστομωτική απάντηση του υπευθύνου: Ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι εξυπηρέτησης. Αυτούς που δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να χρησιμοποιεί η πλειοψηφία του λαού μας. Γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη ή γιατί γυρεύει την αμεσότητα της επικοινωνίας με τον υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους οι διευθύνσεις των τραπεζών απέναντι στο πελατειακό κοινό. Αυτό που αποτελεί την ένεση ζωής τους. Που με τη σειρά τους δίνουν δουλειά σε χιλιάδες υπαλλήλους. Οι οποίοι με την ευσυνειδησία και τον σεβασμό τους μπορούν ν` αποτελέσουν μία σταγόνα ελπίδας, ότι κάτι μπορεί ν` αλλάξει σ` αυτόν τον τόπο.

Δώστε, επομένως, σε κάθε στιγμή της λειτουργίας σας τις αυτονόητες ανέσεις στους πελάτες σας, προβάλλοντας κατ` αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο πρόσωπό σας. Το μόνο ικανό να μαλακώσει τον πόνο των πληγωμένων απ` την αγριότητα της κρίσης Ελλήνων. Και να εμπεδώσει το κλίμα εμπιστοσύνης και επωφελούς συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και πελατών, που δυστυχώς σήμερα απουσιάζει σε κάθε επίπεδο της εθνικής μας οικονομίας.

Κων. Τσιρονίκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass