Συνέδριο πολιτικών και προγραμματικών θέσεων

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 15:07

Το τριήμερο 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου διοργανώνεται το ανοιχτό, δημοκρατικό, προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το Συνέδριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σταθερό αλλά αποφασιστικό βήμα στην πορεία για τη δημιουργία του ενιαίου πολιτικού φορέα.

Σε αυτή την κορυφαία διαδικασία, για την επιτυχία της οποίας δουλεύουν και θα δουλέψουν πολλά στελέχη και πολίτες σε όλη τη χώρα, φιλοδοξούμε να δοθούν απαντήσεις σε πολύ βασικά ζητήματα που αναφέρονται στην φυσιογνωμία της παράταξης, το πολιτικό της στίγμα, τους κανόνες λειτουργίας, κυρίως όμως φιλοδοξούμε να αποφασιστούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούν σε κρίσιμα προβλήματα των πολιτών.

Τα θέματα της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του τουρισμού, της αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αύξησης του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της αντιμετώπισης της οικονομικής ασφυξίας των επιχειρήσεων, της ρύθμισης των κόκκινων στεγαστικών δανείων, της υγείας, πρόνοιας, της παιδείας, της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των θυμάτων της κρίσης, είναι τα βασικά θέματα για τα οποία το Συνέδριο με τις αποφάσεις του πρέπει να προτείνει συγκεκριμένες, εφικτές και υλοποιήσιμες λύσεις.

Πρέπει να πούμε και λέμε όχι στις αποσπασματικές, ευκαιριακές, προεκλογικού χαρακτήρα και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις από τις οποίες οι πολίτες όχι μόνο δεν πείθονται πλέον αλλά τους προκαλούν και αλλεργία.

Ιδιαίτερη συζήτηση στο Συνέδριο θα γίνει για το «Πρόγραμμα Ελλάδα» που θα είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο, η συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο παραγωγικό σύστημα της χώρας, στους θεσμούς, στη λειτουργία του κράτους, στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου η χώρα να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της για ανάπτυξη, αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πριν από το Συνέδριο θα γίνει ανοιχτός διάλογος σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα, στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην ύπαιθρο, κυρίως για να ακουστούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Να τους δοθεί ο λόγος να καταθέσουν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την πορεία της χώρας στο μέλλον.

Όλα τα στελέχη οφείλουν να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες, που δείχνουν ότι θέλουν να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθειά μας.

Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου είναι απολύτως θεμιτό να διατυπωθούν ελεύθερα όλες οι απόψεις, πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι είναι άλλο τόσο θεμιτό και απαραίτητο να επιδιώκουμε τη σύνθεση στη λήψη των αποφάσεων και την ενότητα στη δράση.

Να θυμόμαστε ότι το μονοπώλιο του σωστού και της αλήθειας δεν το κατέχει κανένας, μόνο με συλλογικότητα και ενότητα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους της παράταξης.

Στην πορεία προς το Συνέδριο και κατά τη διάρκειά του δεν πρέπει να διαιρέσουμε την παράταξη. Πρέπει να αφαιρέσουμε την εσωστρέφεια και τη γκρίνια και να προσθέσουμε δυνάμεις και ιδιαίτερα νέες και νέους για να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Είναι τώρα η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το τρίπτυχο Ενότητα, Διεύρυνση, Ανανέωση για να δημιουργηθεί μία μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, που θα έχει καθοριστικό και χρήσιμο ρόλο για την έξοδο από την κρίση και την πορεία της χώρας στο μέλλον.

Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να είναι Συνέδριο πολιτικών και προγραμματικών θέσεων και όχι προσωπικών αντιπαραθέσεων. Προηγούνται οι προτάσεις για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν. Όσες και όσοι έχουν θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες μπορούν και πρέπει να περιμένουν. Όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και με τη σωστή σειρά.

Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την προηγούμενη Κυριακή, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε το σχέδιο και τα βήματα του οδικού χάρτη έως το ιδρυτικό Συνέδριο του ενιαίου φορέα. Μπορούμε να προχωρήσουμε όλες και όλοι μαζί με βάση αυτό το σχέδιο, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για αναστολές και προφάσεις. Όπως λέει ο λαός, μόνο όσες και όσοι δεν θέλουν να ζυμώσουν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να κοσκινίζουν.

* Από τον Βασίλη Έξαρχο, Διευθυντή ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass