…Πρώτος δεν είμαι; Ναι αλλά δεν θα παίξεις, δεν έχεις το μάτι του τίγρη!

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 18:28

Απ’ το πολιτικό κυρίως φιάσκο των Ιμίων πέρασαν ουκ ολίγα χρόνια (21), δεν ξεχνώ όμως ούτε τον άδικο χαμό των τριών παιδιών, ούτε μια αφήγηση κείνα τα βράδια του Β.Τσιβιλίκα που μεταφέρει τον διάλογο του πρωταγωνιστή πυγμάχου στην ταινία ‘‘Rocky 2’’ όπου λέει στον προπονητή του να παίξει και εισπράττει άρνηση.

- Μα γιατί δεν είμαι και ο πρώτος;

- Είσαι.

- Δεν είμαι ο ικανότερος;

 - Είσαι.

- Τότε γιατί;

- Γιατί δεν έχεις το μάτι του τίγρη! και θα χάσεις ,θα τα χάσεις όλα.

Απ’ τα παραπάνω, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα, πως πρέπει να ξέρουμε πότε δίνουμε τις μάχες και πότε όχι. Κι απ’ τα Ίμια όπου δοκιμάσθηκαν και πάλι τα όρια της αξιοπρέπειάς μας και φανερώθηκε εκ νέου η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού, πάμε στο σήμερα, όπου δίχως καν μάχη τα παρέδωσαν σχεδόν όλα. Πάπαλα η κυριαρχία…

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λαός; αναρωτιέται ο γ.γραμματέας του Ε.Πα.Μ. Δημ.Καζάκης: «Εμείς πιστεύουμε σ’ αυτόν τον λαό, όπως είναι. Με όλα τα στραβά, τα κακά και τα καλά του. Με όλες τις αρετές και όλα τα μοιραία αμαρτήματά του. Αυτό το λαό αγαπάμε, γιατί είμαστε αίμα από το αίμα του, σάρκα εκ της σαρκός του.

Αυτός ο λαός, όπως τα καταφέρνει, στην καθημερινότητά του, θα δώσει και τη λύση, αφού πρώτα - με τον όποιο τρόπο - καθαρθεί μόνος του από τις αυταπάτες του και ξεφορτωθεί κάθε λογής βαρίδια που τον τραβούν στον πάτο και την ανυπαρξία. Κι αυτός ο λαός έχει τη δύναμη – ακόμη και με την τελευταία του ικμάδα, ακόμη και με την τελευταία του ανάσα – να ανατρέψει τα πάντα».

Πότε όμως θα γενεί το ποθούμενο, η απαγκίστρωση απ’ τις εμμονές και τις χρόνιες και χρονίζουσες εδώ και 186 χρόνους (ορόσημο η δολοφονία του Καποδίστρια) αγκυλώσεις; Άγνωστο, δεν διαφαίνεται καν στον ορίζοντα τέτοια προοπτική. Το μέτριο και κακό συναπάντημα που κάνει, ότι μας κυβερνά αναπαράγεται από ένα κατώτερο των περιστάσεων εκλογικό σώμα.

«Δύσκολα εγκαταλείπουν οι άνθρωποι την ασφάλεια της συνήθειας. Γράφει η φίλη Ιωάννα Γκανέτσα. Τους είναι πολύ πιο εύκολο να εμμένουν σε κάτι παρά να αναθεωρούν. Η εμμονή είναι μια σταθερά, ενώ η ανακάλυψη νέων πτυχών ο ορισμός της αστάθειας. Όμως, η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να μάθει κάποιος να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, αν δεν δοκιμάσει. Η ισορροπία έρχεται με την εξάσκηση, όχι την ακινησία. Το μόνο που μένει να πω, λοιπόν, είναι: (ταρα)κουνηθείτε!»

Εμένα μου λέτε… Φαίνεται η έγχρωμη TV, τα περιοδικά, οι κιτρινιάρικες εφημερίδες έκαναν το θάμμα τους.

« Δεν έχουμε ελπίδες να φύγουμε από αυτή τη διελκυστίνδα εάν δεν ανασυγκροτηθεί το πολιτικό σύστημα και το κράτος, εάν δηλαδή δεν αλλάξει το μείγμα των πολιτικών που οδηγούν στο μνημόνιο και ανάγονται στους τρεις πυλώνες της καταστροφής: το πολιτικό σύστημα, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και τη νομοθεσία που υφαίνει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το κράτος αυτό, ως εκ της φύσεώς του, παράγει διαφθορά, παράγει ελλείμματα, και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη. Είναι σαν ένα κράτος κατοχής επάνω στην ελληνική κοινωνία. Δεν επιτρέπει την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και εξωθεί το ελληνικό κεφάλαιο και τους Έλληνες να δραπετεύουν κυριολεκτικά από τη χώρα», σημειώνει ο φίλος Γιώργος Κοντογιώργης.

Απ’την μαλθακότητα του Περικλέους περάσαμε σ’ άλλα λούκια.«Η παθητικότητα είναι η εξουδετέρωση και εκμηδένιση του εαυτού μας. Όσοι τ’αποδέχονται, δεν έχουν σωτηρία.

Είμαστε Απατεώνες; Ναι, εις την νιοστήν, αναφέρει θαρρετά η σύζυγος του Ανδρέα ,Φωτεινή Λεντάκη.

Τα κατάφεραν τα πολιτικά τζάκια να κάνουν τον κόσμο, άοσμο, άγευστο, πανικόβλητο, σαν τα μούτρα τους, κατά τον Ισοκράτη; ή βγάζουν οι πολίτες μόνοι τους τα μάτια;

Αντί να ρίχνουμε ευθύνες σε τρίτους, κάλιο ν’αναλαμβάνουμε τσι δικές μας, όσες μας αναλογούν.

Είθισται να μετατίθεται το φταίξιμο αλλού και να λέγονται πολλά για τον σκανδαλώδη βίο των πολιτικών, ενώ οι ίδιοι πρέπει να ψήφισαν τον Άκη ,τον φτερωτό γιατρό, κι εκατοντάδες άλλους καμιά 10αριά φορές.

‘‘Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…’’ ακόμη κι εκεί στις εσχατιές του κόσμου, που με τον τρόπο σας τα διαβολοστείλατε, αρκεί να ‘ναι στη θέση του ο κ.Τσίπρας και το κολητήρι του, παλιότερα δε κάποιος Κωνσταντίνος, Κων/νος Καραμανλής α’ κ β’, Κώστας Σημίτης, Παπανδρέου Α’,Β’ και Γ’ κι άλλα προιόντα των κομματικών σωλήνων και της λαικής αφέλειας και πονηρίας.

Καλοί μου άνθρωποι όπως έλεγε και ένας ωραίος άνθρωπος ο Θανάσης Βέγγος το μαραφέτι που λέγεται μυαλό μας το χάρισε πλουσιοπάροχα ο Πανάγαθος, ε νισάφι πια…

Το παρήγορο είναι ότι στην Ιστορία υπάρχει μια νομοτέλεια και για μας που πιστεύουμε Θεία δίκη. Ο πρόθυμος να εξοφλήσει τους ξένους και να πτωχεύσει ένα λαό Νικολάε Τσαουσέσκου, αυτή την στιγμή είναι στον άγιο Πέτρο με τον πλέον ατιμωτικό τρόπο.

Το μάτι του λαού αυτή τη στιγμή δεν γυαλίζει, κ.Τσίπρα, αύριο όμως ποιος ξέρει…

* Από τον Πέτρο Ιωάννου, καθηγητή και υποψήφιο βουλευτή με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass