... Εκλογές και πάμε παρακάτω. Γιατί υπάρχει παρακάτω;

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2017 15:33

Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει:

"Στο βουνό που λείπουν τα λιοντάρια,

μέχρι και ο πίθηκος θα γίνει Βασιλιάς..."

Στην Ελλάδα Πρωθυπουργός...

…παραιτηθείτε, προκηρύξτε εκλογές και πάμε παρακάτω...φώναξαν προ καιρού τα ελάχιστα απομεινάρια κι απολιθώματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου στο Σύνταγμα.

Γιατί, υπάρχει παρακάτω;

Θα ήταν δυνατό, όταν ντόπιοι πατριώτες με ήδη εκπονημένο και δοσμένο στον λαό πρόγραμμα αυτοδιάθεσης μπορέσουν ν΄ ανατάξουν την οικονομία της χώρας γκρεμίζοντας και χτίζοντας απ΄ την αρχή με ένα ξεκάθαρο σχεδιασμό και νέες συμμαχίες, τα πάντα όλα.

Έτσι μόνον θα προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας και να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό σε πιο ασφαλή μονοπάτια;

Πατριώτες που θα ποντάρουν στους Έλληνες και όχι στους Γερμανούς…

Για θυμηθείτε προεκλογικές δηλώσεις Τσίπρα στο Ναύπλιο εις απάντησιν γηραλέων θαυμαστών του. Στην παρατήρησή τους και 2 έως 8 στα 10 να κάνεις καλά είναι, ο νυν πρωθυπουργεύων δήλωσε 10/10 θα κάνουμε, ό εστί μεθερμηνευόμενο εις την λαική διάλεκτο, ρίξε μια κλωτσιά του ταλαίπωρου να πάει ακόμη παραμέσα…(όπως μου εκμυστηρεύτηκε ένας συνάδελφος στην Αντίς Αμπέμπα, αριστερός κι αυτός, για τους αφρικανούς).

Πρόκειται περί χαριστικής βολής ουσιαστικά σ΄ ένα λαό, που πίστεψε την 1η φορά ότι θα του προσφέρονταν ένα καλύτερο αύριο...

Την 2η ψυχάρες μου τι πιστέψατε; και γιατί το κάνατε;

Τα παιδιά μας, μπορεί τώρα νάναι στα χνάρια των πολιτικών συνηθειών της οικογένειας ,ακολουθούν την πεπατημένη, ρεφάροντας (το 40%) το χαρτζηλίκι της γιαγιάς (μέχρι να πορευθεί εις Κύριον) αύριο όμως θάναι στο κενό και δεν πρόκειται να συγχωρέσουν κανένα!

Είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερο πια, ότι η Γερμανία αργά ή γρήγορα θα φέρει κυβέρνηση εθνικής... ενότητας. Πάντα υπάρχουν πρόθυμα «τσιράκια» για να τρέξει μ΄ επίφαση «δημοκρατίας» η υποτέλεια και το αφήγημα του Ευρώ.

Αν δεν περπατήσει, το πείραμα Βαρουφάκη, 2πλό νόμισμα – παράλληλο, θάναι γεγονός μαζί κι ο τάφος μας!

Κατάφεραν να περάσουν στον Έλληνα πως ό,τι κι αν αποφασίζει στην κάλπη, ό,τι κι αν επιλέξει στις κάλπες, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, μνημονιακές κυβερνήσεις τον περιμένουν στη γωνιά.

Τώρα αν συνειδητά επιλέγει διαφορετικό διαχειριστή φτώχειας, κακό του κεφαλιού του.

Οφείλουμε να κάνουμε το χρέος μας ,μην ακούω για ενοχές και παθαίνω, αντίληψη χρειάζεται επιμένει ο Πλάτωνας.

Ας μην κοροϊδευόμαστε...

Θάπρεπε να ντρεπόμαστε ως κράτος και ως πολιτικοί. Η καρέκλα είναι γλυκιά και όσοι την σκέφτονται θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τον ελληνικό λαό που τον εκπροσωπούνε και να μην τον αφήνουν να σέρνεται για 300 δις, όταν οι δικοί μας υδρογονάνθρακες αξίζουν 4 τρις, καταγγέλλει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγγούλης.

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Πιερ ντε Βιλιέ η οποία έγινε αποδεκτή. Μιλώντας ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, κεκλεισμένων των θυρών, ο ντε Βιλιέ μίλησε μ΄ απρόσμενο τρόπο, οργισμένος για τις περικοπές ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό. «Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να με γ… κατ’ αυτόν τον τρόπο», φέρεται να είπε ο ντε Βιλιέ, «Μπορεί να είμαι χαζός, αλλά ξέρω πότε με εξαπατούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν είχε δημοσιοποιήσει την κόντρα τους. «Έχω δεσμευτεί, είμαι το αφεντικό σου» είχε πει σε ομιλία του ενώπιον δεκάδων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του στρατού και των οικογενειών τους.

Αλήθεια πού δεσμεύτηκε, ποιό είναι το αφεντικό του Μακρόν;

Λένε: ο Τσίπρας λογάριαζε χωρίς τους 2 ξενοδόχους.

Ο ένας ξενοδόχος είναι το δίδυμο Άνγκελα Μέρκελ και ο ωραίος για τα γερμανικά συμφέροντα κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κι ο άλλος εμείς, οι πολίτες.

Ευφυέστατος ο Αλέξης διάλεξε γι΄ αφεντικό τσι γερμανούς για το καλό μας όμως.

Έτσι η Ελλάδα γίνηκε αποικία. Πρόσφατα οι ξένοι απαίτησαν να πληρώσουμε και τους δικηγόρους του μάγειρα του χρέους και της υπαγωγής μας στα μνημόνια, Γεωργίου 100.000 ευρώ με τροπολογία στη Βουλή. Μια μέρα πριν, η αδέκαστη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου (γευματίσαμε ως «Διέξοδος» μαζί της και κατέχω το προφίλ της) ανατρέπει το υπέρ του Γεωργίου, αθωωτικό βούλευμα, και μπράβο της.

Πώς γίνεται όμως με διαδοχικές και διαφορετικές τάχα κυβερνήσεις να βγαίνει πάντα στον αφρό ο Χριστοφοράκος κι ο Γεωργίου;

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Σε ποιους ανήκει η Ελλάδα;

Μας ενδιαφέρει η λαϊκή κι εθνική κυριαρχία;

Μας ενοχλεί τ΄ ότι, υποθηκεύεται σήμερα κι αύριο εκποιείται σχεδόν όλος ο δημόσιος πλούτος;

Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και θα ερωτηθούμε ποτέ αν μας αρέσει να γίνουμε πάση θυσία ζόμπι εντός Ε.Ε.;

 «Σε μνημόνιο για τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμα η Ελλάδα» δήλωσε ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ στην Αθήνα και μείς τι λέμε; Ευρώ θέλουμε, κι ας τρώμε πέτρες! Έτσι πάει;

Αυτοί που ως τώρα επιλέξατε ,δεν πρόκειται να χτυπήσουν το χέρι ούτε στο τραπέζι, ούτε στο μαχαίρι.

Αν διασώσουμε την μαγκιά μας θάρθει κι η δικαίωση μας αντί της υποταγής και της υποτέλειας

Ας ερευνήσουμε, τι άλλο παίζει…

Ας πούμε όχι στα ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα, πριν προλάβουν εκείνα και μας βουτήξουν ό,τι ιερό το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας, τα ίδια τα σπίτια, τα υποστατικά μας.

Προχθές μαζευτήκαμε μόλις 9-14 νοματαίοι σε πόλη σχεδόν 200.000 και εμποδίσαμε τους πλειστηριασμούς .Έτσι προσωρινά σώθηκαν 3 διαμερίσματα, 2 καταστήματα και 1 κομμάτι γης! Παρά την πικρία, συνεχίζουμε με ό,τι επιτάσσει η συνείδησή μας.

Οι αλλαγές πάντα απ΄τους λίγους προκύπτουν.

Καλό βόλι αμίγκος

"Τούτος ο λαός, αφέντη μου, δεν ξέρει πολλά λόγια,

σωπαίνει, ακούει, κι όσα του λες τα δένει κομπολόγια.

Και κάποιο βράδυ πες σαν χτες - υψώνει το κεφάλι

κι αστράφτουνε τα μάτια του κι αστράφτει ο νους του πάλι."

Γιάννης Ρίτσος

* Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν καθηγητής και υποψ.βουλευτής με το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass