…κι αυτή την Τετάρτη δεν επιτρέψαμε πλειστηριασμούς

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 16:16

Όταν ήμουν στην εκπαίδευση έλεγα πόσο ψυχοφθόρα είναι η όλη κατάσταση, δίχως αποτέλεσμα. Τώρα που διατηρώ Κυριακάτικη στήλη - ούτε στ΄ όνειρό μου δεν θά ’παιζε πριν κάποια χρόνια - θαρρώ πως περνάς πάλι μια αναστάτωση, αλλά εν τέλει μένεις ευχαριστημένος μ’ ενδεχόμενο ίσως κάποιο αποτέλεσμα.

Ο άλλος πυλώνας που διατρέχει τη ζωή μου τούτα τα χρόνια είναι το ραδιόφωνο, που δεν έχει αυτά τα ζόρια. Απεναντίας σε μαγεύει ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι σήμερα δεν είναι παρά οποιαδήποτε απασχόληση, δουλειά να ΄ναι κι ό,τι να΄ναι, αν τη βρουν... πλέον. Κάποιοι άλλοι, ευτυχώς λίγοι, βολεύονται στο χαρτζηλίκι κάποιου και μοστράρουν τη ζωή τους στη βουή κάποιας καφετέριας, όσο θα ζει ή θα έχει ο κάποιος. Μετά τι; Το επίδομα Τσίπρα;
Αύριο το μοτίβο θα ΄ναι άλλο. Να ΄χω 4 τοίχους να μένω και δεν με πειράζει, ακόμη κι αρπαγμένο απ’ την τράπεζα ή απ’ άλλο ξένο ή ντόπιο κοράκι, αν μου επιτρέπει να μένω, έναντι ελαχίστου τιμήματος, γιατί όχι. Κοντολογίς νοίκι στο ίδιο σου το σπίτι. Βρε πού καταντήσαμε...
Ήδη και τα λεφτά μας δεν είναι ακριβώς δικά μας. Οι κατασχέσεις πάνε σύννεφο (1.000 την ημέρα) απ’ τις κυβερνήσεις που προτίμησε και θα προτιμήσει ξανά η περήφανη κοινή γνώμη. Λεφτά δεδουλευμένα παρακαλώ! Σαν να μην έφτανε αυτό, η Λαγκάρντ έρχεται για να συζητήσει και κούρεμα καταθέσεων αφού το πλαίσιο, να βαφτίζουν μετόχους τους καταθέτες ήδη τ’ αποφάσισαν από καιρό, οι κομισάριοι την δημοκρατικής τάχα Ε.Ε. και εκλεκτοί της κοινής γνώμης...που εγκρίνουν προσεχώς και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Προχθές πάλι στα δικαστήρια. Ένταση, επεισόδια και διαμαρτυρίες κυριάρχησαν κι αυτή την Τετάρτη (3.30μ.μ.) στο Ειρηνοδικείο Λάρισας όπου επρόκειτο να διεξαχθούν πλειστηριασμοί μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και περιουσίας για χρέη σε τράπεζες, αν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν ξανά και ξανά γι’ αυτές τις απώλειες. Εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, της Λαϊκής ενότητας, του ΚΚΕ, του Εργατικού Κέντρου της ΠΑΣΕΒΕ έδωσαν το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο ενώ την ίδια ώρα αυξημένη ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που διενεργούσαν αυστηρό έλεγχο σε όσους εισέρχονταν στο κτίριο ενώ κράτησαν και το πανό της πρωτοβουλίας.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν έκαναν την παρουσία τους οι συμβολαιογράφοι. Άμεση ήταν η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν εντολές να μην εμποδιστεί η πρόσβαση ώστε να γίνουν οι πλειστηριασμοί. Η μέγγενη από τους αστυνομικούς, βία στην ουσία, πήγε και τούτη τη φορά σύννεφο. Οι διαδηλωτές σχηματίσαμε ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουμε, την είσοδό τους στην αίθουσα του ειρηνοδικείου. Ακολούθησαν επεισόδια με αστυνομικούς και διαδηλωτές να έρχονται στα χέρια. Τι τράβηξε ο παλιός μου μαθητής παρ’ ότι γνώστης πολεμικών τεχνών και ευτραφής, Πέτρος Κρίκης ζωσμένος από ρομπότ για την «δημόσια τάξη» ...απίστευτο. Ένα ανθρώπινο κουβάρι... Απ’ τις διαπραγματεύσεις, στην συμπλοκή... γατζώνομαι στις «τιράντες» - ιμάντες των ματ και το ανθρώπινο κύμα ματαιώνει μια απόπειρα εισόδου.
- Ρε μαλ... τι έκανες, με φωνάζει ένας νεαρός αστυνομικός, εισπράττω και γαλλικά επιπλέον...
- Δώσε τα στοιχεία σου του απαντώ.
- Πάρτα απ’ την υπηρεσία μου απαντά. Η κουβέντα με τον νεαρό επικεφαλής και μ’ ένα φίλο, κατεύνασε τα πνεύματα. Τέλος καλό όλα καλά.
Οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι πλειστηριασμοί. Το παράπονο όμως μένει. Πώς γίνεται όλοι να βρίζουν το σύστημα κι όλοι να το υπηρετούν;
Αυτό λέγεται συμπυκνωμένη κατάντια, σχεδόν ολική, στο πέρασμα του χρόνου. Εύχομαι ν’ αντιληφθούν οι πολλοί, κάτι έστω, πριν ξύσουμε πάτο.
Θα παραθέσω φίλες και φίλοι λίγες αράδες για τα διεθνή και κλείνω το σημερινό σημείωμα. Εμμένοντας οι ΗΠΑ στο δόγμα Μπρεζίνσκι πολιτική δηλ. περίσφυγξης της Ρωσίας, μόνο κερδισμένη δεν θα ΄ναι μου γράφει ο φίλος Κ. Αντωνάκης. Εάν αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 απ΄ την Ρωσία, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για διάτρηση του ΝΑΤΟ απ’ την Ρωσική επιρροή...σημαίνει αποστασία Ερντογάν απ΄ τη Δύση... Γεωπολιτικά ''Διόδια'' στους Κινέζους...και προβάδισμα στους ήδη μαχητικούς (Συρία) Ρώσους ,εξελίξεις που θα συμπαρασύρουν τις ήδη σαθρές οικονομικά χώρες Δύσης κι Ανατολής η δράση των δυτικών φέρνει πολύ μεγαλύτερη αντίδραση και εν προκειμένω αποσυσπείρωση του ΝΑΤΟ... Το ένστικτο αυτοσυντήρησης αλλά και η Ιστορία αποδεικνύει ότι η Ρωσία θέλει να ζήσει και στον αγώνα για την δική της ζωή θα συμπαρασύρει κι άλλους …
Εύχεσθε να μην σπρώξει το σύστημα τον βορειοκορεάτη σ’ ενέργειες...
Ας ελπίσουμε η νέα περίοδος που μπαίνουμε να΄ναι καλή, φωτεινή, αισιόδοξη, γεμάτη χαμόγελα και έρωτες κι αν είναι όλα αυτά μπορεί να είναι και ανατρεπτική. Ικανή κι αναγκαία όμως συνθήκη νάμαστε εμείς παρόντες.
Ν΄ αποδειχθούμε εμείς ωραίοι, μαχητικοί, γεμάτοι και ξηγημένοι. Οι λέξεις από μόνες τους δεν λένε τίποτα.
Καλό βόλι αμίγκος
 Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν καθηγητής και υποψήφιος
βουλευτής στο Ε.Πα.Μ., τώρα δε ραδιοφωνικός παραγωγός
Petran61@hotmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass