ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ 3,5 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ!

Στη φτώχεια οι μισοί Eλληνες

Η υπερφορολόγηση βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 15:30

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αριστερά, με την εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, μοιάζει να βρήκε τον εαυτό της!

Η καλύτερα, στο περίπου, να βρήκε έναν έστω και μεταλλαγμένο, αριστερό προσανατολισμό. Έτσι νομίζει δηλαδή. Αλλά κάτι είναι κι αυτό, μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας στην αναζήτηση της ιδεολογικής της ταυτότητας... Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ της μεσαίας τάξης, σώζει όμως την κυβέρνηση; ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, ΦΠΑ, μείωση του αφορολόγητου και άλλα πολλά καταθλιπτικά, μην τα λέμε ξανά, μπορούν να βαπτιστούν κοινωνικό μέρισμα; Η καταλήστευση της μεσαίας τάξης προκειμένου να βγει αυτό το «βοήθημα» που, ως... φιλόπτωχος πρόσκοπος πανηγυρίζει σήμερα η κυβέρνηση, μπορεί να είναι κοινωνική παροχή; ΑΛΛΑ, ακόμα κι έτσι να είναι, μήπως πρόκειται για μια καθαρή εικόνα της γεωγραφίας των κοινωνικών στρωμάτων του πληθυσμού; Ποσό 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ λένε πως θα διανεμηθεί σε τριάμισι εκατομμύρια πολίτες! Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει τη φτωχοποίηση του κράτους! Την οποία μοιάζει να πανηγυρίζει με τις εξαγγελίες του ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δηλαδή, σκεφτείτε το, αν το δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα οι μισοί Έλληνες, κοντά τέσσερα εκατομμύρια, τότε αυτή η χώρα με τον μισό πληθυσμό δικαιούχους στη φτώχεια (και ...προνομιούχους του κοινωνικού μερίσματος), μπορεί να έχει μέλλον για ανάπτυξη; Νομίζω ότι εκείνοι που θα απαντούσαν «ναι», είναι όσοι, για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα, αντέχουν να βοηθούν με την υπερφορολόγησή τους, τη μισή Ελλάδα! ΜΕ δεδομένο ότι, τουλάχιστον θα ήταν ανόητος όποιος διαφωνούσε με τη διανομή στους έχοντες την ανάγκη, αυτού του κοινωνικού βοηθήματος, στην ουσία η εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης που επιτέλους αισθάνεται ότι δίνει κάτι στους φτωχούς, έχει και μια άλλη ανάγνωση. Που θέλει το όποιο τακτικό βοήθημα του μικρομεσαίου και ίσως συνταξιούχου γονέα, προς το άνεργο παιδί του, ή τα παιδιά του, να το δίνει απευθείας ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αφού το «κλέβει» από τους ίδιους, κάνοντας μια πολιτική «μπάζα» στον τομέα των εντυπώσεων, ενόψει ίσως και μιας διαφαινόμενης «συσπείρωσης» ομάδων της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης! Δεν αποκλείεται ακόμα, αυτές οι «περίεργες» παροχές, να είναι και ο προάγγελος μιας ακόμα προεκλογικής τακτικής. Η ΕΙΚΟΝΑ της κυβέρνησης όμως και οι προσπάθειες, της δοκιμασμένης στο παρελθόν αντιπολίτευσης, να τη ρίξουν, ποσώς ενδιαφέρουν τους πολίτες. Διότι στη συντριπτική πλειονότητά τους τα νοικοκυριά τα ενδιαφέρει πρώτιστα η οικονομική και κοινωνική επιβίωσή τους από τις συνεχείς… ομοβροντίες των φορομπηχτικών μέτρων, που όχι μόνο υγιές και τίμιο πλεόνασμα δεν δημιουργούν, αλλά αντίθετα δηλητηριάζουν ακόμα και την οικογενειακή συνοχή που είναι ό,τι το ελληνικό και αξιακό απέμεινε σ’ αυτό τον τόπο. Μακάρι να διαψευστώ αλλά αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση τότε σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για κοινωνικό μέρισμα από φτωχούς σε... φτωχούς!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass