Η Κεντροαριστερά είναι η φωτεινή ελπίδα του λαού

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 15:40

Το πολιτικό σύστημα και η τωρινή κυβέρνηση απέτυχαν στη γόνιμη και αποτελεσματική άσκηση της εξουσίας και την επιτυχή διακυβέρνηση του τόπου μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το αριστερό ιδεολογικό του φορτίο κατάφερε να φορτώσει στο λαό το τρίτο μνημόνιο με ολέθρια δεινά γι` αυτόν, προκαλώντας το γονάτισμα, την απόγνωση και την απελπισία του.

Η απογοήτευση και η δυσαρέσκειά του εκδηλώθηκαν πρόσφατα στις εκλογές της κεντροαριστεράς για την ανάδειξη του αρχηγού της. Το αποτέλεσμα των εκλογών προοιωνίζει απομάκρυνση των κρατούντων από την εξουσία και την ανάθεση της κυβέρνησης της χώρας στις ανερχόμενες δημοκρατικές δυνάμεις. Η Κεντροαριστερά θα κληθεί από τον λαό να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας και να κυβερνήσει τον τόπο σε συνεργασία με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι προς κατάκτηση της εξουσίας ως λάφυρο και για προσωπικά οφέλη. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν υπαρξιακό πρόβλημα και αντιλαμβάνονται ότι οδεύουν προς την αντιπολίτευση. Η εκδίωξή τους από την εξουσία οφείλεται στην λανθασμένη πολιτική που ασκήθηκε απ` αυτούς, στην ανευθυνότητα, την ανικανότητα, την αναποφασιστικότητα, τον αμαρτωλό λαϊκισμό και τον απερίγραπτο κομματισμό. Η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη κεντροαριστερά θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, θα αναλάβει τις τύχες και τα πεπρωμένα του λαού μας, θα εξουσιάσει και θα κυβερνήσει με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στα υπέρτατα ιδανικά της φυλής μας.

Θα πρέπει να επιλέξει με αυστηρά κριτήρια τα επίλεκτα, ευφυή, σώφρονα, έντιμα, δραστήρια και εμπνευσμένα με οραματική σκέψη και ορθό λόγο στελέχη για να εξοπλίσει το κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου ν` ασκηθεί πολιτική αποβαίνουσα προς το συμφέρον του πονεμένου λαού μας. Η κυβέρνηση της κεντροαριστεράς όπως τονίστηκε πιο πάνω θα παίξει στο μέλλον ιστορικό ρόλο, θα προγραμματίσει σε συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις, το μεταρρυθμιστικό έργο, την ίδρυση ανεξάρτητων αρχών που θα εγγυώνται την σωστή λειτουργία του κράτους και την τήρηση της νομιμότητας, θα μεριμνήσει για την οικονομική ανάπτυξη με δίκαιο φορολογικό σύστημα, τις λογικές ασφαλιστικές εισφορές, θεμελιώνοντας ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που να επιτρέπει και να διευκολύνει την οικονομική ανάπτυξη και την επιβίωση των ασφαλισμένων. Να θέσει οριστικά τέλος στις περικοπές συντάξεων και μισθών, για να ανασάνουν οι συνταξιούχοι και μισθωτοί και να ρυθμίσει τις εργατικές σχέσεις και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις της προσφερόμενης εργασίας, που να εξασφαλίζουν τον βιοπορισμό και την αξιοπρεπή ζωή των εργαζομένων.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην εξόντωση και αφανισμό της γραφειοκρατίας που βασανίζει τον πολίτη και είναι ανασταλτικός παράγων στην προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, που παράγουν πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας και προσφέρουν χαρά και ευχαρίστηση στα νοικοκυριά και τους ανέργους και τους φτωχούς συμπολίτες μας. Να εκδηλωθεί η έντονη συγκίνηση της κεντροαριστεράς προς το νοσταλγικό βλέμμα προς την πατρίδα των 450 χιλιάδων νέων Ελλήνων επιστημόνων που βρίσκονται στο εξωτερικό και να αγωνισθούν για τον επαναπατρισμό τους προς όφελος του τόπου μας. Τα ηγετικά στελέχη και στον ύπνο τους θα πρέπει να σκέπτονται πώς να συνέλθει η ασθμαίνουσα και πολυπαθούσα Ελλάδα. Το διαβρωμένο τραπεζικό σύστημα που έφαγε και έκλεψε τις μικροκαταθέσεις των Ελλήνων με τις ανακεφαλαιοποιήσεις θα πρέπει να εξυγιανθεί και να ρυθμισθούν τα κόκκινα δάνεια προς όφελος του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας.

Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να κάνει η κεντροαριστερά για να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα και να πάρει την πρέπουσα θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή κοινότητα. Πρέπει να αποδείξει η κεντροαριστερά ότι έχει καλούς πολιτικούς, ικανούς κυβερνήτες εμπνευσμένες ηγεσίες, έντιμα στελέχη για να τηρηθεί η ρήση του Αριστοτέλους που είναι η εξής: «Η παιδεία και η ηθική κάνουν τον καλό άνθρωπο. Αυτές φτιάχνουν τον καλό πολιτικό». Η μελλοντική κυβέρνηση που θα προκύψει πρέπει να ανατρέψει τον αποφθεγματικό λόγο του Ισοκράτη, που στην εποχή του θα υπήρχαν κυβερνήτες ανάλογοι και παρόμοιοι με τους σημερινούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κατάθεση του Ισοκράτη είναι η εξής «Μεγάλο κακό είναι οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους». Περιμένουμε να ανατραπεί η πολιτική σκέψη του πιο πάνω στοχαστή και να προβάλει η κεντροαριστερά τα στελέχη εκείνα που με την προσφορά τους θα δικαιώσουν τους πόθους, τις ελπίδες και τα όνειρα του λαού μας και θα εκπέμψουν τη λάμψη του ηθικού μεγαλείου.

* Του Γιάννη Θεούλη επίτιμου δικηγόρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass