Εκλογές στην Τουρκία

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 15:35

Εκλογές στην Τουρκία λοιπόν, για λόγους εσωτερικής κυρίως πολιτικής ο Ερντογάν προκήρυξε εκλογές . Η επικίνδυνη κατάσταση της οικονομίας, η οποία δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα είναι ο κυριότερος λόγος που τον ώθησε σε αυτή την απόφαση με τη λογική του stop loss, τόσο για το δικό του κόμμα όσο και για το κόμμα του ακροδεξιού συνεταίρου του , του Μπαχτσελί.

Σημειωτέον ότι στις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες δείχνουν μεγαλύτερη ανησυχία για την οικονομική κατάσταση και την ανεργία, παρά για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Αυτό βέβαια με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα ελληνοτουρκικά είναι παραδοσιακά στην ατζέντα των Τούρκων σε προεκλογικές περιόδους. Πόσο μάλλον τώρα που σε συνεργασία τα δύο κόμματα υπερθεματίζουν με εθνικιστικές με αποτέλεσμα να κάνουν το κεμαλικό κόμμα του Κιλιντσάρογλου να ακολουθεί άβολα, μη μπορώντας να τους παίξει εύκολα μπάλα σε αυτό το γήπεδο, οπότε θα το συνεχίσουν.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο συνέχισης της έντασης, ενώ ίσως απομακρύνεται η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ο Ερντογάν δεν θα ρισκάρει ένα θερμό επεισόδιο καθώς δεν θα αντέξει μία πιθανή παρέμβαση των Αμερικανών, λεκτική ή στρατιωτική. Θα συνεχιστεί απλά αυτός ο υβριδικός πόλεμος που μας έχει κηρύξει και βέβαια δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών μας και ανωριμότητα πολιτικών προϊσταμένων, π.χ. Π. Καμμένος.

Τα πραγματικά προβλήματα ξεκινούν μετά τις εκλογές, με έναν Ερντογάν –σουλτάνο, με αυξημένες αρμοδιότητες και αναθεωρητικές βλέψεις. Η χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής που πρέπει να εκτείνεται από τα εξοπλιστικά προγράμματα και την επιτακτική αύξηση της θητείας μέχρι το δημογραφικό είναι απαραίτητη. Και είναι μια μεγάλη κουβέντα που πρέπει να γίνει άμεσα. Μακάρι να προλάβουμε.

 

Του Ηρ. Γερογιώκα.

προέδρου ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας

* Ο Ηρ. Γερογιώκας είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass