ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επείγον και Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 15:40

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Ο άρρωστος όσο και αν αγαπά και πιστεύει στον Θεό, πρώτα κοιτάζει στα μάτια τον γιατρό και μετά το Θεό. Αυτή είναι η γνώμη μου και ας με κατηγορήσουν.

Για κακή μου τύχη πριν λίγο καιρό αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο γιατρός που με παρακολουθεί πολλά χρόνια, αφού με εξέτασε, μου είπε ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομείο επειγόντως. Αυτό έκανα και στις 9 το βράδυ πήγα στα επείγοντα στο Πανεπιστημιακού. Εκεί οι γιατροί παρόλο που ήταν απασχολημένοι με πολλούς αρρώστους ασχολήθηκαν μαζί μου αμέσως με ευγένεια και σεβασμό. Περίμενα 2,5 ώρες μέχρι να βγουν οι εξετάσεις για να αποφασίσουν αν θα μείνω ή θα φύγω. Όσο παρέμεινα στα επείγοντα διαπίστωσα ότι οι γιατροί και το προσωπικό κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τον κάθε ασθενή και ότι η δουλειά του γιατρού είναι υπεύθυνη και κουραστική διότι πρέπει να σώσουν ζωές και εμείς πολλές φορές λέμε λόγια επειδή δεν ξέρουμε ούτε γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις συνθήκες που δουλεύουν αυτοί οι επιστήμονες με ένα μισθό ξεφτίλας και πολλές υπερωρίες που αντιστοιχεί ίσα με ένα καφέ την ώρα και δεν έχει καμία σχέση με τους μισθούς που παίρνουν οι γιατροί στην Ε.Ε.

Με έκαναν εισαγωγή στη Β' Παθολογική Κλινική σε ένα δωμάτιο με άλλους 5 ασθενείς με σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Η συμπεριφορά των γιατρών και του προσωπικού και εκεί είναι άξια συγχαρητηρίων που μας αντιμετώπιζαν με ευγένεια και χαμόγελο παρόλες τις ελλείψεις σε υλικά ακόμα και οι σύριγγες που χρησιμοποιούν είναι 30 χρόνων. Δεν έχουν ούτε ένα αυτοκόλλητο όταν παίρνουν αίμα και βάζουν βαμβάκι με ταινία. Οι γιατροί είναι και αυτοί άνθρωποι σαν εμάς αλλά η δουλειά τους είναι υπεύθυνη και σοβαρή αλλά δυστυχώς οι μισθοί τους είναι απαράδεκτοι. Οι γιατροί πρέπει να πληρώνονται καλά για να μη σηκώνονται το πρωί και σκέφτονται πώς θα ζήσουν την οικογένειά τους αλλά πρέπει να έχουν το μυαλό τους ξεκούραστο για να μελετούν και τις νέες μεθόδους ιατρικής για να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα καλύτερα.

Κε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα, που σας συνάντησα δύο φορές στη Λάρισα, κατεβείτε στα νοσοκομεία χωρίς να σας περιμένουν, να δείτε την κατάσταση και τις τρομερές ελλείψεις, δώστε αμοιβή στους γιατρούς και στους νοσηλευτές ανάλογη με την ακούραστη δουλειά που κάνουν όπως αμείβονται και στο εξωτερικό, περιορίστε τις σπατάλες και τα ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό, κόψτε τις επιδοτήσεις των κομμάτων και όχι από τους φορολογούμενους συνταξιούχους. Τα κόμματα να βρουν δικούς τους πόρους ακόμα και οι βουλευτές που παίρνουν 7.000 και 8.000 ευρώ δεν μπορούν να ζήσουν και ένας γιατρός με 1.000 και ο συνταξιούχος με 450 μπορεί να ζήσει;. Αν τα έγραφα όλα με λεπτομέρειες δε θα έφτανε ένα βιβλίο και δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κι άλλο και όλα αυτά που λέτε για την υγεία είναι ανευθυνότητα και ψέματα στην πραγματικότητα.

Ριζάκης Αθανάσιος

πρώην πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Ν. Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass