ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

Γιατί πρέπει να γίνει το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος του Κιλελέρ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 16:05

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε ένα χωριό της Θεσσαλίας μας και συζητώντας με μια δεκαοκτάχρονη φοιτήτρια των ΤΕΙ τη ρώτησα αν γνωρίζει ποιος είναι ο Αντύπας.

Η απάντησή της ήταν επί λέξει: «Αν δεν είναι ο τραγουδιστής, δεν τον ξέρω». Στη συνέχεια, της είπα έκπληκτη ότι μιλάω για τον Μαρίνο Αντύπα, την εξέγερση των κολίγων, τους τσιφλικάδες, το Κιλελέρ. Όλα αυτά ήταν έννοιες και ονόματα παντελώς άγνωστα για την κοπέλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προέρχεται από μια αγροτική οικογένεια και ένα χωριό που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Κιλελέρ.

Πραγματικά στεναχωρήθηκα παρά πολύ. Αισθάνθηκα ντροπή και μπορώ να πω και απελπισία για την κατάσταση της παιδείας και των σχολείων, για το επίπεδο μόρφωσης των νέων μας (όχι φυσικά όλων ).

Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος.

Γι’ αυτό χρειάζεται πάση θυσία να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό και διαδραστικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος και να το επισκέπτονται υποχρεωτικά, αν όχι όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, τουλάχιστον αυτά της Θεσσαλίας.

Χαίρομαι που προχωράει η κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία του Μουσείου Αγροτικού Κινήματος. Όπως ανέφερε και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στο Κιλελέρ, η χρηματοδότηση της επικαιροποίησης της μελέτης για την ανέγερση του μουσείου έχει εγκριθεί από το Υπουργείο. Η απόφαση για τη χρηματοδότηση της μελέτης έχει ήδη πάει στον Δήμο Κιλελέρ και όπως με διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι, σύντομα θα προκηρυχθεί η ανάθεσή της.

Ελπίζω και εύχομαι να γίνει και αυτό το βήμα σύντομα και να προχωρήσουμε στη θεμελίωση και την ανέγερση του μουσείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass