2.000 οικογένειες χωρίς κρατική TV στο κέντρο της Ελλάδας

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2018 15:40

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Για το θέμα της ψηφιακής λήψης σήματος στην περιοχή μας έχω ξαναγράψει τόσο στα ΜΜΕ όσο και στο Blog από τον Μάρτη του 2011. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών τον Σεπτέμβρη 2011 στην «Ώρα του Δημότη» ενημέρωσα τη Δημοτική Αρχή για το θέμα και την ιδιαιτερότητα του προβλήματος.

Η ίδια η Digea στην ιστοσελίδα της, σήμερα, μας ενημερώνει ότι «η περιοχή μας δεν καλύπτεται από τα κύρια κέντρα εκπομπής που ορίζονται στον χάρτη συχνοτήτων». Στις 8 Σεπτέμβρη 2016, επανέρχομαι στο θέμα-πρόβλημα με ανοιχτή επιστολή μου στην τότε υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα Χρυσοβελώνη Μαρίνα και στους βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι βουλευτές του νομού μας Βαγενά Άννα και Χαρακόπουλος Μάξιμος, ο καθένας με τον δικό του τρόπο αντέδρασαν στην επιστολή μου για το θέμα, η μεν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή της στην τότε υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο δε βουλευτής της Ν.Δ. με αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών. Σε συνάντησή μας, σε εκδήλωση στα Αμπελάκια στις 3 Μάη 2018, η βουλευτής, Άννα Βαγενά, με ενημερώνει ότι έχει πάρει το θέμα προσωπικά και το «παλεύει» τόσο με το αρμόδιο υπουργείο όσο και με τις υπηρεσίες της ΕΡΤ.

Σήμερα όμως, οχτώ χρόνια μετά, το πρόβλημα συνεχίζει να είναι υπαρκτό για την περιοχή μας και το ερώτημα, τόσο προς την εταιρεία Digea - Ψηφιακός πάροχος Α.Ε. όσο και προς τους αρμόδιους, είναι πότε και πως προβλέπουν να λυθεί το πρόβλημα. Γιατί αν με κάθε βροχούλα δεν έχουμε σήμα τότε τι κάνουμε; Εκτός αν οι δημότες της περιοχής θα πρέπει να συνηθίσουν να βλέπουν κρατική τηλεόραση μόνο το καλοκαίρι και να την πληρώνουν όλο το χρόνο οπότε «ζήτω που καήκαμε».

Μετά από όλα αυτά έκατσα και λογάριασα το κόστος για τους Γόννους και τα γύρω χωριά και διαπίστωσα τα εξής : Με βάση την απογραφή του 2011 (7.753 κάτοικοι στα δημοτικά διαμερίσματα των πρώην δήμων Γόννων, Μακρυχωρίου και την κοινότητα Αμπελακίων) αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε 2.215 νοικοκυριά που από το 2011 μέχρι το 2017, εφτά χρόνια πλήρωσαν στην ΕΡΤ το ποσό των 560.000,00 ευρώ ως συνδρομές, χωρίς να τη βλέπουν! Είναι πολλά τα χρόνια και… είναι πολλά και τα λεφτά Άρη… Βέβαια οι κάτοικοι δεν ζητάνε τα λεφτά τους πίσω – αν και θα έπρεπε – αλλά ζητάνε να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα άμεσα, χθες θα έλεγα εγώ, για τη λύση του προβλήματος κι αν δεν μπορούν ας τα δώσουν στον Δήμο Τεμπών για να λύσει αυτός το πρόβλημα.

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass