Από το ζιβάγκο του Ανδρέα στη γραβάτα του Αλέξη!

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 15:30

Ιδού το μεγάλο θέμα που για αρκετές μέρες ήταν η πρώτη μεγάλη είδηση που κάλυψε όλα τα άλλα ζητήματα της επικαιρότητας! Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε επιτέλους γραβάτα!

Τώρα που βγήκαμε στις αγορές!! Από το ζιβάγκο του Ανδρέα στην κόκκινη γραβάτα του Αλέξη. Τεράστια θέματα ομολογουμένως και τα δύο. Ποιοι φόροι και ποια χαράτσια και ποια τρόικα και ποιο ΔΝΤ κα ποιοί οίκοι αξιολόγησης… ζωντόβολα (του εαυτού μου μη εξαιρουμένου). Βαρύς ο χαρακτηρισμός σίγουρα, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά πως ένας λαός μπορεί να ανέχεται να παίζουν τόσο ξεδιάντροπα με τη νοημοσύνη του!

Εδώ δεν μιλάμε για τον τρελό της γειτονίας! Εδώ μιλάμε για πολιτικούς της πρώτης γραμμής που κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμη τη χώρα! Εδώ μιλάμε για τους δύο λεγόμενους «χαρισματικούς» πολιτικούς αρχηγούς της μεταπολίτευσης (τι σημαίνει αλήθεια μεταπολίτευση) που έγιναν πρωθυπουργοί εμπαίζοντας ουσιαστικά τον λαό! Που κυβέρνησαν και κυβερνούν με τα ψέματα! Με αμέτρητα και χοντρά ψέματα! Με ατελείωτα ανεκπλήρωτα «θα» και αμέτρητες μεγάλες υποσχέσεις! Συμβόλαια τιμής με τον λαό, όπως τα ονόμασαν οι ίδιοι, άνευ αντικρίσματος. Εδώ μιλάμε για δυο πολιτικούς/πρωθυπουργούς που στήριξαν την πολιτική τους και απέκτησαν λαϊκό έρεισμα βάζοντας ως προμετώπη του αγώνα τους τον αντιαμερικανισμό και το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Για να καταγράψουν στη συνέχεια στο ενεργητικό τους τις μεγαλύτερες Συμφωνίες επ’ ωφελεία των Αμερικανών και της Δύσης!

Τις προάλλες ρώτησα ένα πολύ καλό φίλο μου στρατηγό ε.α. (ξεχωριστό που τίμησε και τιμά όσοι λίγοι την πατρίδα και τη Δημοκρατία) γιατί κατά τη γνώμη του οι Η.Π.Α. επέμεναν και επέτυχαν τελικά μια συμφωνία στο σκοπιανό σε βάρος της Ελλάδας. Της Ελλάδας που παρά το γεγονός ότι παραμένει πιστή σύμμαχος τους για περίπου επτά δεκαετίες δέχεται απανωτά κτυπήματα με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα (Κύπρος-Αιγαίο-Αλβανία-Σκόπια). Σημειώστε ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι πρόσφατοι οι Αμερικανοί απαγόρευαν την αγορά δικών τους οπλικών συστημάτων! Και η εισβολή στην Κύπρο με αμερικανικά όπλα και οδηγίες συντελέσθηκε…. Κάποιοι επιμένουμε να θεωρούμε πως δεν έχουμε πάθει ακόμη αμνησία….

Γιατί λοιπόν ρώτησα δεν πίεσαν τα αδύναμα Σκόπια για να πάψουν επιτέλους να οικειοποιούνται τα ιερά και όσια μιας άλλης πατρίδας. Η απάντηση του στρατηγού καταλυτική και άμεση με τρεις μόνο λέξεις. «Μας θεωρούν δεδομένους». Και δεν έχει δυστυχώς άδικο. Όταν για να γίνεις πρωθυπουργός χρειάζεσαι το αμερικανικό «βάπτισμα του πυρός» μοιραία θα κάνεις όλα τα χατίρια τους.

Αναδημοσιεύω ένα μικρό απόσπασμα, σχετικό με το θέμα μας, από ένα εξαιρετικό κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, από τα πλέον εύστοχα που έχω διαβάσει: «Ένας θίασος των υπεύθυνων για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας και το συνεχιζόμενο δράμα του ελληνικού λαού, ανέβηκε στη …σκηνή. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φόρεσε και γραβάτα για την περίσταση, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, που συμμετείχε σε μνημονιακή κυβέρνηση, κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και οι δανειστές συνέχισαν για δεύτερη μέρα τους διθυράμβους. Γιατί πανηγυρίζουν και γιατί διαμαρτύρονται; Αφού είναι όλοι υπεύθυνοι για τούτη την τραγωδία των πολιτών. Η Ελλάδα βγαίνει στις 20 Αυγούστου από τον κλοιό των Προγραμμάτων, αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα την επόμενη μέρα. Ναι, θα είναι μεγάλη μέρα η 21η Αυγούστου για τη χώρα. Αλλά πρέπει να αλλάξουν και οι τύχες των ανθρώπων για να δικαιούται ο πρωθυπουργός να πανηγυρίζει. Πως θα γίνει αυτό είναι μία άλλη ιστορία…..

Ο κίνδυνος επιστροφής στα χρόνια της οικονομικής «σκλαβιάς» είναι πάντα υπαρκτός. Γι’ αυτό, οι πολιτικοί της Ελλάδας, αντί άλλοι να πανηγυρίζουν και άλλοι να «θρηνούν» και να διαμαρτύρονται, πρέπει να σκεφθούν για πρώτη φορά την Ελλάδα. Όχι τα κόμματά τους….».

Υστερόγραφο: Τη «βρώμικη» δουλειά» (στο Σκοπιανό αναφερόμαστε) που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το ΚΚΕ. Συμφωνώ και επαυξάνω φυσικά. Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι με την Ιστορία, οφείλουμε να σημειώσαμε ότι την πιο «βρώμικη δουλειά» στο Σκοπιανό την έκανε το ΚΚΕ πριν μερικές δεκαετίες! Θετική σίγουρα η δήλωση του ΚΚΕ και χαιρετίζεται. Διότι, όπως είπε και ο μεγάλος μας φιλόσοφος Σωκράτης, «Κάλλιον οψιμαθής ή αμαθής (παραμένειν)». Δηλαδή καλύτερα να μάθω κάτι, έστω και καθυστερημένα, παρά να μείνω αμαθής. Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει, «Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Από τον Ντίνο Αυγουστή

Ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή είναι επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass