ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γιορτές και ντροπές Πηνειού…

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 15:50

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές Πηνειού, μία πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών και συμμετέχουν μαζικά οι Λαρισαίες και Λαρισαίοι στα δρώμενα δίπλα στο ποτάμι, εδώ και πολλά χρόνια. Ο Πηνειός αγαπήθηκε και οι Λαρισαίοι είναι υπερήφανοι για το ποτάμι τους, που δυστυχώς σήμερα μαραζώνει από την εγκατάλειψη.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ανέλαβε η δημοτική Αρχή. Είχα γράψει και πρόπερσι τέτοια εποχή για την εγκατάλειψη που βιώνει το ποτάμι της πόλης μας και παρότι πέρασαν δύο χρόνια από τότε, καμία ενέργεια δεν έγινε και συνεχίζει να υφίσταται την ίδια, ίσως και χειρότερη εγκατάλειψη.

Θα ήταν από μέρους μου μικροπρέπεια να παρουσιάσω την κατάσταση πριν τις γιορτές, γιατί ήλπιζα σε μια βελτίωση, μιας και οι Λαρισαίοι στηρίζουν τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Δύο ώρες χρειάζεται κάποιος για να περπατήσει την ανατολική όχθη (προς τη Λάρισα) και τη δυτική προς το Αλκαζάρ και τον Ιπποκράτη όπου γίνονται και οι αναφερόμενες γιορτές.

Η ανατολική πλευρά είναι άκρως απογοητευτική και η δυτική παρουσιάζει μια σαφώς καλύτερη εμφάνιση, αφού εκεί γίνονται οι γιορτές του Πηνειού! Στον περίπατο αυτό γίνεται αντιληπτό πως φροντίζεται μόνο ένας περιορισμένος χώρος, αυτός των γιορτών, ό, τι δηλαδή θα δουν οι Λαρισαίοι κατά την επίσκεψή τους στο ποτάμι, ενώ για όλη την άλλη κοίτη του ποταμού αριστερά – δεξιά, παραμένει απλά αφρόντιστη. Η δημοτική αρχή αδιαφορεί τόσο για το καλύτερο κομμάτι της πόλεως, όσο και για το ποτάμι, παρότι οι Λαρισαίοι έχουν δεθεί μαζί του, το θέλουν στη ζωή τους, είναι κάτι που τούς αξίζει!

Ας αρχίσω από την ανατολική πλευρά (προς Άγιο Αχίλλιο), από τη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών της οδού Αθηνάς (Σ/Μ Βασιλόπουλος) μέχρι τη δεύτερη πεζογέφυρα των Αμπελοκήπων η κατάσταση είναι υποφερτή, έγινε αποψίλωση την τελευταία στιγμή αφού τα κομμένα χόρτα είναι ακόμη αμάζευτα και μπήκαν κάνουλες στις 3 από τις έχει 4 βρύσες ενώ το λιμανάκι Τζανακούλη είναι βάλτος.

Από κει και πέρα μέχρι τα παλιά σφαγεία η διαδρομή παρουσιάζει πλήρη εγκατάλειψη, από αποψίλωση χόρτων, η παιδική χαρά Αμπελοκήπων είναι ζούγκλα και καμία βρύση δεν έχει νερό. Τα καινούργια φωτιστικά στην εσωτερική κοίτη είναι σε καλή κατάσταση, ενώ του αναχώματος πέριξ της συνοικίας μέχρι τη γέφυρα του Αγίου Αχιλλείου, τα 20 είναι με σπασμένα τζάμια και δύο έχουν γύρει έτοιμα να πέσουν.

Από τη γέφυρα της οδού Αθηνάς ( Σ/Μ Βασιλόπουλος) που είναι γεμάτη σκουπίδια από κάτω και μέχρι τη ΔΕΥΑΛ η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Τα καινούργια φωτιστικά στην εσωτερική κοίτη είναι σπασμένα και χωρίς σώματα και καμία βρύση δεν έχει νερό. Στο χωματόδρομο μέχρι τη ΔΕΥΑΛ πίσω στα σχολεία, η παιδική χαρά της οδού Κραννώνος απλά απαράδεκτη, τα μπάζα στα σχολεία απέναντι από τη ΔΕΥΑΛ, η ανύπαρκτη αποψίλωση και η καταστροφή όλων των φωτιστικών επί του αναχώματος, αποτελεί την ντροπή της Λάρισας από την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη του αναχώματος της κοίτης του Πηνειού. Όλα αυτά τα έργα έγιναν με τα χρήματα του Λαρισαϊκού λαού και το λιγότερο που οφείλουμε, είναι να τα σεβόμαστε!

Εκεί που γίνονται οι γιορτές ( Δυτική Πλευρά προς πέρα Μαχαλά) από τη γέφυρα της οδού Αθηνάς μέχρι και την πρώτη πεζογέφυρα προς το Κηποθέατρο η κατάσταση είναι καλή αφού άλλωστε μόνο εκεί γίνονται εκδηλώσεις. Από τη δεύτερη πεζογέφυρα και πέρα προς τη συνοικία Παπασταύρου και μετά προς τον ιππικό όμιλο και τους στάβλους η εγκατάλειψη, η καταστροφή και η διάλυση όλων των υποδομών και έργων είναι απελπιστική.

Από την άλλη πλευρά, προς τη ΔΕΥΑΛ και ακριβώς απέναντι της, 8 φωτιστικά πλήρως διαλυμένα ενώ υπάρχουν και καμιά δεκαριά με σπασμένα τα τζάμια των φανοστατών κατά μήκος του αναχώματος προς Ιπποκράτη.Τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί ν´αμφισβητηθεί γιατί η σκληρή πραγματικότητα απεικονίζεται στις δεκάδες φωτογραφίες.

Πάνε τέσσερα χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή ανέλαβε τον Δήμο Λαρισαίων, αν ήταν χαλασμένα όφειλε να τα αποκαταστήσει, έκανε και φέτος τις γιορτές Πηνειού, και αναρωτιέμαι, κανείς δεν είδε τίποτα απ΄ όλα αυτά ή μήπως πήγαινε μόνο το βράδυ στις γιορτές και δεν τα έβλεπε. Μη μου πει βέβαια ότι χάλασαν τους τρεις τελευταίους μήνες… γιατί… δυστυχώς έτσι ήταν και πρόπερσι και πέρυσι!

Αν και πριν δύο χρόνια την ενημέρωσα για την κατάσταση των έργων δίπλα στο ποτάμι, πέρσι ξανά τα ίδια και φέτος, το ποτάμι βιώνει την ίδια ακριβώς εγκατάλειψη.

Η δημοτική αρχή οφείλει να φροντίσει για τον ευπρεπισμό της κοίτης του Πηνειού, να αποκαταστήσει τις όποιες ζημιές άμεσα, και να σεβαστεί το έργο των προηγουμένων δημοτικών αρχών αλλά και το στολίδι της Λάρισας.

* Δημήτρης Γεωργάκης, σ/χης ε.α., δημοτικός σύμβουλος Λάρισας «Λάρισα- Νέα Αρχή»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass