Η εξουσία καταδυναστεύει τον λαό

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2018 15:30

Ο πολιτικός πρέπει να ακολουθεί

την κοινή γνώμη

ΧΑΙΡ.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας γιορτάζουν και θριαμβολογούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την υπογραφή συμφωνίας για το σκοπιανό. Αντίθετα ο λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι θυμωμένος και η διαφωνία του είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Η επικαιρότητα προμηνύει εξελίξεις, υπό την ισχυρή πίεση του Τσίπρα να διανύσει ολόκληρη την τετραετία.

Η συμφωνία για την αξιολόγηση και η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο φορτώνουν τον λαό με πλεονάσματα μέχρι το 2022 με 3,5%, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, περικοπές συντάξεων και μισθών. Επίσης η λιτότητα θα συνεχισθεί μέχρι το 2060 και η πολυπόθητη ανάπτυξη σύμφωνα με την Κομισιόν θα είναι 1% δηλαδή μόνιμη δυσπραγία. Η κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη για τη συμφωνία του σκοπιανού με αυθαίρετη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών παραγόντων της Βουλής και της κυβέρνησης.

Και όλα τα προαναφερθέντα και η μέχρι σήμερα αποτυχημένη ασκηθείσα πολιτική από τον κ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν από το καθαρό βλέμμα του πρωθυπουργού καθ’ ομολογία του κ. Κουρουμπλή και από τον καλύτερο πρωθυπουργό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Μάλλον το βλέμμα του κ. Τσίπρα είναι θολό και η πολιτική του σκέψη αδύναμη και αναιμική αφού δέχτηκε χωρίς αντίσταση όλους τους δυσβάστακτους όρους των δανειστών, που προκαλούν στον λαό φτώχια, δυστυχία, πόνο και στερήσεις. Δεν είναι παράλογο και άδικο το ΕΚΑΣ να ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ μηνιαίως; Δεν είναι άδικο, παράνομο και ανεπίτρεπτο να χαθούν από 1-3 συντάξεις ανά συνταξιούχο με τις περικοπές από 1/1/2019; Δεν είναι παράλογο και βλαπτικό για την οικονομία μας να βρίσκονται 500 χιλιάδες επιστήμονες στο εξωτερικό; Δεν είναι παράνομο, άδικο να αντιστρατεύει την ανάπτυξη η υπερφορολόγηση; Και σ’ όλα αυτά η επίμονη προσπάθεια για οργάνωση κομματικού κράτους και προστασία ημέτερων που κατατρώγουν και καθιστούν τον προϋπολογισμό του κράτους ελλειμματικό.

Ο ισχυρισμός του κ. Καμμένου ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός είναι παντελώς ανίσχυρος, ψευδής, αθεμελίωτος, φιλοφρονητικός και όχι έλλογος. Από την ανάληψη της εξουσίας μέχρι σήμερα, το κυβερνητικό έργο είναι υπερφορτωμένο με αποτυχίες, εσφαλμένες αποφάσεις, ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις, άστοχα κυβερνητικά ενεργήματα και αδικαιολόγητη αδράνεια και απραξία. Και αν προσθέσουμε τον κομπασμό, την έπαρση και την αλαζονεία και τα συνδέσουμε με την άμετρη και ασύνετη φιλοδοξία για κατοχή και άσκηση της εξουσίας, οπωσδήποτε ξεπηδά η πλήρης ανευθυνότητα και ανικανότητα.

Τι να πει κανείς για την απαράδεκτη, παράλογη, αντεθνική και εξοργιστική συμφωνία για τα Σκόπια.

Παράβλεψη, περιφρόνηση και αδιαφορία προς τον λαό για να λύσει το σκοπιανό με την προσωπική του παρέμβαση ενός εθνικού ζητήματος που πλήττει την ευαισθησία του λαού και απαράδεκτα παραχωρεί τη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του Τσίπρα δείχνει ότι κατευθύνεται και καθοδηγείται από το πάθος της φιλοδοξίας για την εξουσία. Γι’ αυτό ο Σπινόζα κατέθεσε την εμπνευσμένη σκέψη ότι « ο άνθρωπος διευθύνεται από τα πάθη και όχι από τον ορθό λόγο». Είναι γνωστό ότι η εξουσία δεν μπορεί να στηρίζεται στην αδικία, στις περικοπές συντάξεων, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, βαρείς φόρους, αδιαφορία του κράτους για την παιδεία, την υγεία. Έλλειψη κοινωνικού κράτους και άσκηση εξουσία με αμοραλισμό και χωρίς ηθικά βιώματα γιατί υπάρχει σφοδρός έρωτας προς αυτήν λόγω των προσφερόμενων αγαθών και των λοιπών απολαύσεων.

Γι’ αυτό ο Δημοσθένης σ’ έναν εύγλωττο λόγο του εκτόξευσε την εξής σκέψη: «η εξουσία δεν μπορεί να στηρίζεται στην αδικία, την επιορκία και την προδοσία». Επισημαίνω την αδικία και την επιορκία και παραλείπω την προδοσία, γιατί είναι βαριά η κατηγορία και δεν μπορώ να την υιοθετήσω χάριν της ευπρέπειας των πολιτικών ηθών.

Με όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω αποδεικνύεται ότι η εξουσία εμπεριέχει βία και αυταρχικότητα, επιδρομές κατά των συντάξεων και μισθών των πολιτών, αρπακτικότητα φορολογική, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και παρακώλυση της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους με αποτέλεσμα να καταδυναστεύει τον λαό.

 

* Του Γιάννη Θεούλη, επιτίμου δικηγόρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass