Επιτέλους, ποιος λέει ψέματα για το Μακεδονικό;

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 15:55

Το 1992, ο κ. Σαμαράς δήλωνε: «O Kων/νος Μητσοτάκης αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες». Την ίδια περίοδο, ο τότε πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης επίσης δήλωνε: «Ο Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου 1991, σε Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ είχε δεχθεί κατά τη συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με το όνομα Μακεδονία. Είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη στο κείμενο».

Ο Κων/νος Μητσοτάκης αποκάλυπτε τις ευθύνες του κ. Σαμαρά που όπως χαρακτηριστικά είπε: «Τα κάναμε θάλασσα».

Το 2011, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κόρη του Κων/νου Μητσοτάκη και αδερφή του σημερινού προέδρου της ΝΔ, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ως «θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού» και ότι «φταίει για όλα του παρελθόντος».

Βέβαια, ίσως να επιβεβαιώνεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, πως η πρόταση για σύνθετη ονομασία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην πΓΔΜ το 2008 δεν είναι κάτι άλλο από μπλόφα.

Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σημερινό αρχηγό της ΝΔ. Έγινε για μια ακόμη φορά η ηχώ του κ. Σαμαρά και της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης, με τη συμφωνία, πέρα από όλα τα θετικά, κατάφερε να αποσπάσει την πΓΔΜ από τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, Είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια.

Οι εσωτερικές αντιδράσεις στα Σκόπια επιβεβαιώνουν πλήρως την ελληνική θέση και δημιουργούν εσωστρέφεια στη ΝΔ. Οι εθνικιστές στα Σκόπια ταυτίζονται με την ΝΔ και την εκθέτουν.

Εκτίμηση: Αυτή τη συμφωνία που σήμερα απορρίπτει μετά βδελυγμίας ο κ. Μητσοτάκης, θα την είχε υπογράψει με τα δυο του χέρια, αν μπορούσε να του εξασφαλίσει την εξουσία.

Του Βασίλη Ζωγράφου

*Ο Βασίλης Ζωγράφος, είναι αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass