ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξηρομερίτης: Πτώση τζίρου λόγω των έργων

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 15:35

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά αυτό που υποστηρίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης. Τα έργα βιτρίνας πλήττουν την τοπική αγορά και το εμπορικό κέντρο της πόλης μας και σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση η πτώση του τζίρου στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου ξεπερνά το 90% σε πολλές περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι παρέχοντες υπηρεσίες, ιδιαίτερα οι γιατροί, των οποίων η πρόσβαση στους ιδιωτικούς τους χώρους είναι δύσκολη και αποτρεπτική, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία ασθενών αξιολογεί τη δυσκολία στην προσβασιμότητα ως ένα σημαντικό πρόβλημα εξαιτίας των παθήσεών τους.

Αδιαμφισβήτητα είμαστε υπέρ των έργων ουσίας, υπέρ εκείνων των έργων αναμόρφωσης και βελτίωσης των οδών που χρειάζονται, αλλά όχι με τον τρόπο που επέλεξε η Δημοτική Αρχή και με τη βιασύνη να ολοκληρωθούν ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Τέσσερα χρόνια απόλυτη σιγή και το τελευταίο εξάμηνο η απόφαση να σκάψουμε όλο το κέντρο με σκοπό να δείξουμε στους συνδημότες μας ότι είμαστε εδώ κρίνεται τουλάχιστον ατυχής. Δυστυχώς, κύριε Δήμαρχε, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν και πάλι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Καθημερινά στους ώμους των επαγγελματιών του κέντρου έρχονται να προστεθούν βάρη και οικονομικές υποχρεώσεις από την πολιτική της Κυβέρνησης που συνεχίζει να τιμωρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ βλέπουν τον τζίρο να μειώνεται. Δυστυχώς αυτήν την περίοδο και με τα έργα που γίνονται σε κεντρικές οδούς οι επαγγελματίες χάνουν και το «τρένο των εκπτώσεων». Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να στέκεται συμπαραστάτης σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στον εμπορικό κόσμο.

Λέμε «ναι» στα έργα αλλά «όχι» με τρόπο που μηδενίζει την εμπορικότητα και την ελάχιστη λειτουργία των καταστημάτων, των επαγγελματιών στο κέντρο της πόλης. Αντιλαμβάνονται όλοι το αυτονόητο, ότι είναι παράλογο να σκάβεις πολλούς κεντρικούς δρόμους ταυτόχρονα καταργώντας έτσι την προσβασιμότητα και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητα των καταστημάτων.

Δυστυχώς η πολυετής απραξία της Δημοτικής Αρχής οδήγησε σε αυτήν την πρόχειρη και άτακτη προεκλογική προσέγγιση των έργων που γίνονται αυτήν την περίοδο, μια προσέγγιση που ζημιώνει ανεπανόρθωτα τους επαγγελματίες που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!

Στο θέμα θα επανέλθω, όταν οι συνδημότες μας μου το υποδείξουν, γιατί, όπως έχω δηλώσει προσωπικά και σε διαδοχικές συναντήσεις μαζί τους, είμαι εδώ και θα μεταφέρω τις φωνές και τις αγωνίες τους, όταν εσείς αρνείστε να ακούσετε τους προβληματισμούς τους.

* Μάριος Ξηρομερίτης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass