H συμπαράταξη εν Αυλίδι

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2018 17:42

«Για νύφη σου την έφερα στεφανωμένη, τώρα την πάω για σφαγή, συ θα σηκώσεις την ντροπή που δεν βοήθησες, Ντρέπομαι πάλι να παραφέρομαι εκλιπαρώντας τον οίκτο σου, δεν σ’ αγγίζουν οι συμφορές μου».

Είναι τα λόγια της Κλυταιμνήστρας προς τον Αχιλλέα όταν –μάταια- τον εκλιπαρεί να βρει τρόπο να σώσει την κόρη της την Ιφιγένεια από τη σφαγή για την οποία την προορίζουν οι Αχαιοί. Λίγο πολύ, στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης. Η πολύφερνη νύφη, η Συμπαράταξη, θα θυσιαστεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα η θυσία δεν εγγυάται ούριο άνεμο.

Όπως φαίνεται τον επόμενο Μάιο θα έχουμε τετραπλές κάλπες. Θα κλιθούμε να ψηφίσουμε για τις δημοτικές, τις περιφερειακές, τις ευρωεκλογές, τις βουλευτικές εκλογές. Η οργή του λαού για τη σωρεία λαθών, αμελειών, ψεύτικων υποσχέσεων, αδιαφορίας, κυνικής αμετροέπειας καταγράφεται από τους πολιτικάντηδες του Μαξίμου. Όχι λανθασμένα, πιστεύουν  ότι οι πολλαπλές κάλπες θα έχουν μία κατευναστική επίδραση στην οργή του πολίτη. Είναι μία κίνηση τακτικής από πλευράς του Σύριζα, από τις προσφιλείς προσπάθειές του να αποζητά μικροπολιτικά οφέλη εις βάρος του κράτους, του έθνους, των θεσμών. Μία κίνηση όμως που είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Συμπαράταξης Λαρισαίων για πολλούς λόγους, οι οποίοι βέβαια έκαναν τον κ .Καλογιάννη να χάσει την ψυχραιμία του και να κατηγορήσει τον Σύριζα για μικροπολιτική(!).

Ο κακός συγχρονισμός αποπεράτωσης των έργων με την προεκλογική περίοδο, μπορεί με μια πρώτη ανάγνωση να φαντάζει η μεγαλύτερη δυσκολία για τη δημοτική αρχή αλλά δεν είναι. Η χρησιμότητα και η ποιότητα των έργων έχει ήδη αποτιμηθεί αρνητικά από τους δημότες και δεν θα επηρεάσουν αποτελεσματικά την έκβαση του αποτελέσματος. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι τέτοια που η τοξικότητα του Σύριζα θα επηρεάζει αναπόδραστα την παράταξη του κ. Καλογιάννη. Στην παρούσα φάση δεν την αποκαλώ «συμπαράταξη» καθώς η κεντρική πολιτική σκηνή θα επιβάλει τον διαχωρισμό δυνάμεων. Το ΚΙΝ.ΑΛ είναι πλέον καταδικασμένο σε αυτόνομη κάθοδο εάν θέλει να πείσει ότι έχει λόγο ύπαρξης. Κανένα καθώς πρέπει στέλεχος δεν θα κατέβει με μια δημοτική παράταξη που πρόσκειται στον Σύριζα αδιαφορώντας για την κεντρική γραμμή του κινήματος, το οποίο θα προσπαθήσει πάση θυσία να αρθρώσει ανεξάρτητο πολιτικό λόγο. Προσπαθώντας να διαχύσει μέρος της πόλωσης, ο Σύριζα διαμορφώνει ένα κλίμα που θα συμπαρασύρει τις εκλογές της αυτοδιοίκησης σε μία διαμάχη με όρους κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η ήττα είναι προδιαγεγραμμένη.

* Του Ηρακλή Γερογιώκα, μέλους του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass