Μοιάζει με ζούγκλα η Τούμπα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 17:00

Αγαπητή «Ελευθερία»,

…Ιούλιος 2018 και το κέντρο της Λάρισας, ένα απέραντο εργοτάξιο. Στη Μανδηλαρά, στην Ηπείρου, στη Μ. Αλέξανδρου, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο, μιας και οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι προ των πυλών.

Τέσσερα χρόνια θα συμπληρώσει η Δημοτική αρχή και το μόνο που θεωρεί σκόπιμο είναι να αναδιαμορφώσει το κέντρο της πόλης, δίχως ν’ αναλογίζεται ότι Λάρισα νοούνται και οι συνοικίες. Ανύπαρκτος σχεδιασμός, καμία απολύτως μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά στις γειτονιές τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι προβλήματα έκτος του κέντρου υπάρχουν και στα Νταμάρια, στον Αγ. Γεώργιο, στο Θεσσαλικό, δυστυχώς όμως τα περισσότερα είναι στην Τούμπα. Μια συνοικία αποκομμένη, στο άλλο άκρο της πόλης που βιώνει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής.

Μια επίσκεψη στη Τούμπα και θα αναρωτηθεί κανείς, αυτοί οι άνθρωποι ζούνε σε άλλη πόλη; Φυσικά και όχι, είναι Λαρισαίοι πολίτες. Οι κάτοικοί της επανειλημμένως έχουν κάνει παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής υπήρξε θετική, με τις υποσχέσεις που δώσανε για την επίλυσή τους να παραμένουν ωστόσο ανεκπλήρωτες μέχρι και σήμερα.

Το γήπεδο της συνοικίας της Τούμπας επί των οδών Ευρυμέδοντα και Ανωνύμου έχει αφεθεί στην τύχη του. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Τεχνική Υπηρεσία ζητώντας την αναδιαμόρφωσή του, ώστε να είναι ασφαλές και κατάλληλο για τα παιδιά τους. Η αναδιαμόρφωση περιλάμβανε ένα επιπλέον γήπεδο βόλεϊ, περίφραξη σε όλο το μήκος και πλάτος καλύπτοντας και το γήπεδο ποδοσφαίρου, με πρόσθετο φωτισμό, παγκάκια και μικρούς κάδους σκουπιδιών. Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη.

Δίπλα από το γήπεδο υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, για το οποίο οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν και πάλι ενημερωθεί, αλλά κανείς δεν έχει αναλάβει τον καθαρισμό του. Αποτέλεσμα αυτού, ποντίκια και φίδια να είναι καθημερινό θέαμα σε ένα σημείο που παίζουν μικρά παιδιά!

Ο μεγάλος κοινόχρηστος δημοτικός χώρος δίπλα από την 303 Π.Ε.Β. που βρίσκεται επί των οδών Κουκουλίτσιου, Φαίδρας έως και Μινδάρου ένα απέραντο χάος, όπου μέσα Ιουλίου παραμένει ακόμη ακαθάριστος από τα ξερά χόρτα, όπως και ακούρευτα χόρτα που καλύπτουν τα υποτυπώδη πεζοδρόμια της συνοικίας Τούμπας, παρότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στη σύσκεψη για τις πυρκαγιές ανέφερε με έμφαση ότι δεν υπάρχει δημόσιος χώρος ακαθάριστος!

Πόση ασυνέπεια χαρακτηρίζει τη Δημοτική αρχή; Πώς γίνεται να ζητάει από τους πολίτες να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και η ίδια να μην συμμορφώνεται με τις δικές της αποφάσεις και εξαγγελίες. Ο Δήμος διαθέτει προσωπικό, μηχανήματα και με ελάχιστο κόστος σε μία ημέρα όλο αυτό θα είχε λυθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός.

Σοβαρό ζήτημα αποτελεί και η απαλλοτρίωση για τη διάνοιξη της οδού Ενιπέως, κάτι που υποσχέθηκε ο δήμαρχος στο Δ.Σ. στις 22/03/2018 ότι θα γίνει άμεσα και το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Η "παρακμιακή" παιδική χαρά στην οδό Πολυξένη Ζήλου και Καλαμά με ακούρευτα χόρτα είναι επικίνδυνη τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.

Το δημοτικό οικόπεδο που θα στεγάσει την καινούρια πλατεία, αλλά και το δημοτικό σχολείο συνεχίζει να μπαζώνεται από διάφορους ασυνείδητους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε μια απέραντη χωματερή.

Πολλά είναι τα παράπονα ακόμα και από τους επαγγελματίες της συνοικίας, καθώς από την οδό Κάρλας έως την Πολυξένης Ζήλου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, ούτε αποχέτευση ομβρίων. Οι πεζοί περπατούν στον δρόμο με κίνδυνο για τη ζωή τους, ενώ τα καταστήματα πλημμυρίζουν από τις νεροποντές.

Τέλος, επιτακτική ανάγκη είναι η στέγαση των στάσεων λεωφορείου για τους κατοίκους της συνοικίας, αφού κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέσα σε πιλοτές γειτονικών σπιτιών μέχρις ότου έρθει το λεωφορείο. Η φωτογραφία που σας επισυνάπτω μαρτυρά την τραγικότητα της κατάστασης.

Κύριε Δήμαρχε, τα έργα στο κέντρο της πόλης χρειάζονται, έργα όμως απαιτούνται και στις συνοικίες της Λάρισας για να επιλυθούν τα προβλήματα των κατοίκων, ιδιαίτερα σε μια συνοικία όπως είναι η Τούμπα. Δυστυχώς σας ακούσαμε να υπόσχεστε στους κατοίκους της Τούμπας πολλά και τέσσερα χρόνια μετά είμαστε ακόμη στο μηδέν. Δεν νομίζετε ότι έχετε την υποχρέωση να πράξετε έστω και το ελάχιστο γι’ αυτούς τους ανθρώπους;

Όταν κάποιος εκλέγεται δήμαρχος, εκλέγεται για όλη την πόλη. Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά και οι συνοικίες της. Αυτό ο κ. Καλογιάννης θα έπρεπε να το γνωρίζει.

Δημήτρης Γεωργάκης,

δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass