Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ν.Δ. και η ακροδεξιά πλευρά της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2018 15:45

Το τελευταίο διάστημα πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στην ακροδεξιά πλευρά του κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα κάθε φορά που εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ανευθυνότητα κι επιζήμια πολιτική στάση για τη χώρα.

Προκαλεί αίσθηση η ευκολία με την οποία τα κυβερνητικά στελέχη αποδίδουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για δήθεν ακροδεξιά στάση απέναντι στο Μακεδονικό ζήτημα, καθώς και ότι εξυπηρετεί τα μικροκομματικά συμφέροντα της ακροδεξιάς πτέρυγας μέσα στο ίδιο του το κόμμα. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέδωσε, στην κυριολεξία, μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, αποδέχθηκε erga omnes εις βάρος της Ελλάδας, ενώ όλος ο πλανήτης θα αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος και με την επίσημη υπογραφή της Ελλάδας! Θα πρέπει να επισημάνουμε πως το 75% του πληθυσμού δεν συμφωνεί με τη συμφωνία στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα να υπάρχει παρόξυνση του πολιτικού συστήματος και έντονη διάσταση ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα. Βέβαια, οι της κυβέρνησης ενοχλούνται κάθε φορά που τους αποδοκιμάζει ο κόσμος αποδίδοντας τις διαμαρτυρίες σε δήθεν ακροδεξιά στοιχεία, που πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πρόκειται γι’ αυθόρμητη εκδήλωση δυσαρέσκειας απλών Ελλήνων πολιτών που δεν ανέχονται αυτή τη συμφωνία. Με όλα τα παραπάνω, λοιπόν, είναι δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια που νιώθει το 75% του ελληνικού πληθυσμού για το Μακεδονικό ζήτημα και τη συμφωνία που υπεγράφη. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, η πεποίθηση ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σ αυτή τη χώρα και ότι θα σερνόμαστε έτσι για χρόνια να χαρακτηριστεί ως ακροδεξιά στάση!

Μήπως τελικά η κυβέρνηση του Τσίπρα εμπεριέχει ακροδεξιά στοιχεία αν λάβουμε υπόψη τη δράση του Ρουβίκωνα, που δρα ανενόχλητος σε μία πλέον ακυβέρνητη χώρα, την κατάργηση των συνόρων και την εισροή μεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα και απειλούν ακόμη και τη ζωή των Ελλήνων, όπως στη Χίο και τη Λέσβο, που αν τολμήσουν να αντισταθούν θα χαρακτηριστούν ως ρατσιστές και ξενοφοβικοί! Επίσης, την εμφάνιση κάθε είδους συμμοριών τραμπούκων, καθώς και την ανοχή της αναρχικής τρομοκρατίας, ενώ καταγγέλλει ως ακροδεξιές τις φωνές αθώων πολιτών που ζητούν προστασία. Και για να μην ξεχνάμε δεν ήταν Νεοδημοκράτες εκείνοι που ταξίδεψαν στα Σκόπια για να διαδηλώσουν υπέρ της ονομασίας της «Μακεδονίας» για τη γείτονα χώρα, ούτε κανείς από τη Νέα Δημοκρατία κατέφυγε σε διεθνείς οργανισμούς υπέρ της σλαβόφωνης μειονότητας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ασπάζεται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Η ιδεολογία της είναι περισσότερο συνυφασμένη με τον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο, που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι Έλληνες έχουν διανύσει μια μακραίωνη πορεία, αποδεικνύοντας τον δυναμισμό και την ανθεκτικότητά τους και γι’ αυτό λοιπόν τους αξίζει μια κυβέρνηση που να εκφράζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, πατριωτικό κόμμα, που αφουγκράζεται τα αιτήματα των πολιτών που εκπροσωπεί. Οι όποιες, λοιπόν, ακροδεξιές συμπεριφορές δεν συνάδουν με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που στο πέρασμα των χρόνων υπερασπίστηκε την ιστορία μας, τα σύνορα μας με πατριωτισμό και αυταπάρνηση.

Από την Θεοδώρα Κάλλα (MA, PhD)

ειδική παιδαγωγό / μέλος Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας