Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αναγέννηση της Ελλάδας μέσα από την τέφρα της…

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2018 16:05

Λένε πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, ότι η Ελλάδα είναι δύσκολο να βγει απ’ το βάλτωμα της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Σε παλαιότερη όμως αρθρογραφία μας είχαμε επισημάνει ότι το ξεβάλτωμα αυτό μπορεί να γίνει, αν βρούμε έναν άλλον δρόμο δράσης.

Μια άλλη πορεία που ούτε απ’ την Ευρώπη θα μας αποκλίνει, αλλά μήτε και αιχμαλώτους θα μας κρατά της σημερινής της πολιτικής. Η οποία καθοδηγεί και κατευθύνει, κατά τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο, τη λειτουργία των ελεγχόμενων υπ’ αυτής εθνικών μας θεσμών. Των τελούντων εν αιχμαλωσία εξ’ αιτίας των δικών μας αμαρτημάτων και της τιμωρητικής συμπεριφοράς των «σωτήρων» μας.

Η επίτευξη του στόχου αυτού απαιτεί κοινωνική και εθνική έγερση. Την οποία είναι αδύνατο να προκαλέσει το σημερινό και εξαρτώμενο απ’ το παρελθόν πολιτικό μας σύστημα. Γιατί δεν έχει την ισχυρή βούληση και την ηθική δύναμη να επιβάλλει μια τέτοια σωτήρια κατάσταση. Άρα, ο οικονομικός και κοινωνικός λυτρωμός της χώρας δεν μπορεί να προέλθει απ’ τους ανέντιμους και ψευδολόγους υπηρέτες του σημερινού πολιτικού κατεστημένου. Οι οποίοι το μόνο που κάνουν σε κάθε προεκλογική περίοδο είναι να εμφανίζονται με νέα ψευδολογήματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση της προοδευτικής πρακτικής η οποία μετεκλογικά μόνον ως σατιρικό θέμα θεατρικών παραστάσεων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και όχι ως πραγματικό γεγονός. Καταδεικνύοντας έτσι την διαχρονική σαπίλα της πολιτικής που στηρίζεται και στηρίζει ακόμα ένα τέτοιο σύστημα.

Χρειαζόμαστε επομένως μια άλλη πολιτική. Μια άλλη ομάδα πολιτικών λειτουργών. Με ηθική και πατριωτική συγκρότηση. Η οποία θ’ αποκόψει δια παντός την εξάρτηση των «υπόδουλων» ελλήνων από τις αμαρτωλές συνήθειες του παρελθόντος. Που έχει επιβάλει και συντηρεί ακόμα το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Κι’ αυτό θα συμβεί με γενναίες ανατροπές σ’ όλη την έκταση των λειτουργιών του κράτους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θ’ αποτινάξουμε το ζυγό της διπλής δουλικής μας εξάρτησης. Της ενδοχώριας και κυρίως της εξωχώριας, της οποίας ο τελειωμός της είναι άγνωστος. Ναι, έτσι πρέπει να κάνουμε. Γιατί δουλεία έχουμε και τώρα. Αφού, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την έγκριση των δανειστών μας…

Η πατριωτική αυτή ομάδα θα είναι γέννημα της κρίσιμης στιγμής στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας και θ’ αποτελείται από τους άριστους. Αυτή θα βάλλει τα θεμέλια της ηθικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας και θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών. Οι οποίες θα οδηγήσουν το λαό σε νέες ιδέες και αρχές, που θα σαρώσουν το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα. Αυτό βέβαια απαιτεί προετοιμασία, αγώνα και ανύστακτη προσπάθεια σε ό,τι αφορά την ιδεολογική συγκρότηση, η οποία θα ξεριζώσει μια για πάντα το παλιοκομματικό σύστημα το οποίο επί δεκαετίες: ψευδολογεί, εξαπατά, δολοφονεί και εκτελεί το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Σε αδρές γραμμές και μετά τον καθορισμό του ιδεολογικού στίγματος η ομάδα αυτή αριθμητικά και χτυπητά θα πρέπει να κατονομάσει το πλαίσιο δράσης. Ένα πλαίσιο απλό, κατανοητό που θα μιλά στην καρδιά του λαού και κυρίως θα πείθει ότι αυτά που λέγονται θα γίνουν πράξη. Την αρχή του πολιτικού αυτού μανιφέστου θ’ αποτελεί η ηθική ανασυγκρότηση της χώρας. Με νέες ιδέες και αρχές που πηγάζουν απ’ τις αστείρευτες πηγές της κλασικής μας παιδείας και της ορθόδοξης χριστιανικής μας παράδοσης. Αυτές θ’ αποτελούν τα θεμέλια του αναγεννημένου από την τέφρα κράτους. Και τη δόμηση πάνω στα γερά αυτά θεμέλια θα προκαλέσουν οι πρωτόγνωρες καινοτόμες αλλαγές. Οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από ανθρώπινο πρόσωπο και κλιμακωτές υποχρεώσεις. Που θα παρακολουθούνται και θα υλοποιούνται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση των νόμων. Έτσι ώστε ν’ αποκλείεται οποιαδήποτε εμφάνιση εκφυλιστικών φαινομένων. Αφού παντού θα πρυτανεύει ο κανόνας του δικαίου, ο οποίος θ’ αποτελεί την συνισταμένη όλων των λειτουργιών του αναγεννημένου κράτους. Έτσι η πατρίδα μας θα ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό της διεφθαρμένης χώρας και θα καταστεί πρότυπο ηθικής και δημοκρατικής λειτουργίας.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το πλαίσο αναγέννησης της χώρας θα στηρίζεται σε δύο βάσεις: Η πρώτη η σημαντικότερη είναι η εκπαίδευση. Οι ρίζες της οποίας θα ξεκινούν από τις ακένωτες πηγές της κλασικής μας παιδείας και της ορθόδοξης χριστιανικής μας παράδοσης. Αυτή θα παράγει μόρφωση ικανή να δημιουργεί ενάρετους ανθρώπους, οι οποίοι συνειδητά θα υπηρετούν το νέο σύστημα. Που θ’ αποκλείει κάθε παρέκκλιση και πισωγυρίσματα. Γιατί το παλιό πολιτικό σύστημα δεν θα παραδώσει αμαχητί τα όπλα του. Αλλά θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων υπερασπιζόμενο το αμαρτωλό του παρελθόν. Σύμμαχοί του οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι παρατρεχάμενοί τους και οι βολεμένοι του βρωμερού συστήματος.

Ο δεύτερος πυλώνας στον οποίο αναφερθήκαμε και παραπάνω είναι η νομοθεσία. Η οποία θα υποστηρίζει την αναγέννηση του κράτους. Κατά τρόπο αυστηρό και δίκαιο, ώστε οι νέες αξίες και αρχές να γίνουν συνείδηση του λαού μας. Για να αναγεννηθεί η πατρίδα μας. Η γεννήτρα του μεγαλύτερου πολιτισμού στον κόσμο. Η φωτοδότρα όλης της ανθρωπότητας. Και των ανάλγητων δανειστών μας. Οι οποίοι με σωρεία οικονομικών μέτρων πολιορκούν τον εθνικό μας πλούτο επιδιώκοντας έτσι την εσαεί δουλική μας εξάρτηση.

Εμείς πάντως τους απαντούμε: Ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Γιατί, πάντοτε η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ μας αναγεννάται. Ακόμα και μέσα από την τέφρα της. Κι’ αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Με το ξεπήδημα γενναίων και πατριωτών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι θα οργανώσουν το κίνημα των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών οι οποίες θ’ αναγεννήσουν και θα κάνουν και πάλι την Ελλάδα μας μεγάλη και τρανή.  

* Από τον Κων/νο Τσιρονίκο