Το σπάταλο και ληστρικό Ελληνικό Κράτος

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 15:35

Η Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση του 1789 κατέλυσε το φεουδαρχικό πολιτικό σύστημα, ενώ στο Παρίσι επαναστάτες έσφαξαν άρχοντες που συνάντησαν τυχαία και έκπληκτοι είδαν ότι το αίμα τους ήταν κόκκινο, όπως όλων των ανθρώπων και όχι γαλάζιο, ενώ ως τότε πίστευαν ότι οι αριστοκράτες ήταν γαλαζοαίματοι. Στο κενό εξουσίας που δημιούργησε η Επανάσταση με τους ηγέτες της Δαντόν, Μαρά και Ροβεσπιέρο, οργάνωσε ο Μέγας Ναπολέων το νέο πολιτικό σύστημα με τις αρχές, τις αξίες και την ονομασία Δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων.

Η κοινωνιολογία το χαρακτηρίζει ως Αστικό και ως πολιτικό σύστημα της αστικής τάξης. Ο ίδιος ο Μ. Ναπολέων έγραψε το Σύνταγμα του νέου πολιτικού συστήματος στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας είναι ιερό και απαραβίαστο», ενώ επίσης ο ίδιος έγραψε και τον Αστικό Κώδικα, που ρυθμίζει τα δικαιώματα του καθενός, της κληρονομίας κλπ. Το νέο κράτος έχει ανώτατο άρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον βασιλιά, όπου διατηρείται βασιλιάς, εκλεγόμενο πρωθυπουργό, υπουργούς όσους χρειάζονται, βουλευτές επίσης όσους χρειάζονται ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας, υπηρεσίες με Γενικό Διευθυντή, Διευθυντές, Τμηματάρχες και Γραφείς. Οι υπάλληλοι ανέρχονται στην ιεραρχία αξιοκρατικά, οπότε ο κρατικός μηχανισμός αποκτά έμπειρα στελέχη όπως π.χ. ο στρατός στις τάξεις του οποίου οι αξιωματικοί ανέρχονται στους ανάλογους βαθμούς. Έτσι ο κρατικός μηχανισμός παράγει έμπειρα στελέχη για όλες τις βαθμίδες και όχι διορισμένους άσχετους πελάτες σε καφετέριες και μπαρ.
Με την κατάκτηση της Ευρώπης ο Μ. Ναπολέων σάρωσε σε όλες τη φεουδαρχία και εγκατάστησε σε όλες τη Δημοκρατία, που από τότε διατηρείται μέχρι τώρα.
Στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωσή της από την Τουρκοκρατία η Φιλική Εταιρεία έφερε Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, άτομο μεγάλης ικανότητας και έμπειρο δεδομένου ότι είχε διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας, ενώ ο ίδιος οργάνωσε και το κράτος της Ελβετίας. Ο Καποδίστριας είναι γόνος οικογένειας Βλάχων, όπως φανερώνει το σύνθετο επώνυμό του από τις λέξεις Κάπο και Ιστρία. Η λέξη Κάπο στη βλαχική σημαίνει κεφαλή και η λέξη Ιστρία σημαίνει την περιοχή όπου κυβερνούσε και συνεπώς ήταν η Κεφαλή της Ιστρίας με ανάκτορο στην Κέρκυρα. Ο Καποδίστριας οργάνωσε στην Ελλάδα τη Δημοκρατία με βάση την Κοινότητα που λειτούργησε αποδοτικά στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στα χωριά των Αγράφων, στο οποία είχε παραχωρηθεί ένα είδος αυτονομίας. Η Κοινότητα είναι το κύτταρο της κοινωνίας. Πάνω από την Κοινότητα ο Καποδίστριας έβαλε τη Δημαρχία και τη Νομαρχία του Μ. Ναπολέοντα. Με τη δολοφονία του Καποδίστρια το 1831, οι Άγγλοι με τους βασιλιάδες, που τους έφεραν οι ίδιοι στην Ελλάδα, οργάνωσαν το ευρωπαϊκό κράτος, αλλά διατήρησαν και προνόμια της φεουδαρχίας. Έτσι αντί για Δημοκρατία οργάνωσαν το Αστικοτσιφλικάδικο πολιτικό σύστημα. Στους υπουργούς, τους βουλευτές και άλλους πολιτικούς παρέχονται με αυτό το σύστημα ευκαιρίες πλουτισμού τους, ώστε να έχουν κοινωνική εμφάνιση αρχόντων, καθώς και προνόμια όπως η ασυλία για να μη διώκονται σε καταγγελίες σκανδάλων εκατομμυρίων ευρώ και για άλλες πράξεις που δεν παραχωρούνται σε πολιτικούς σε καμία άλλη χώρα, ούτε και σε αφρικανική.
Οι τροποποιήσεις του Συντάγματος στην Ελλάδα είναι τώρα συνεχείς σχεδόν από τα κόμματα που αναλαμβάνουν την κυβέρνηση, ενώ σε αυτές μπλέκονται και οι ξένες επιρροές, αγγλικές πρώτα, αμερικανικές κατόπιν. Παράδειγμα η τελευταία τροποποίηση. Με αυτήν οι σπουδαιότερες αρμοδιότητες του ανωτάτου άρχοντος, του Προέδρου δηλαδή της Δημοκρατίας, μεταβιβάστηκαν στον πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει και Πρόεδρος, χωρίς όμως όλες τις αρμοδιότητες ανωτάτου άρχοντος. Ανεξέλεγκτος τώρα ο κάθε πρωθυπουργός θέτει το συμφέρον του κόμματός του πάνω από το εθνικό. Έτσι η Ελλάδα έφτασε να έχει 50 υπουργούς και 300 βουλευτές, όσους δεν έχει κανένα άλλο κράτος ανάλογα με τον πληθυσμό του, απίθανο αριθμό δημόσιων οργανισμών, ανεξάρτητων αρχών, γενικών γραμματειών, αμέτρητων συμβουλίων για διορισμό υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος, άσχετων κατά κανόνα με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν, εξυπηρέτηση κομματικής πελατείας κ.ά. που όλα μαζί συγκροτούν κράτος σπάταλο και ληστρικό, το οποίο εξασφαλίζει έσοδα με άγριους, άπειρους φόρους σε βάρος των φτωχών συνταξιούχων, υπαλλήλων και της μεσαίας τάξης. Επειδή τα έσοδα δεν καλύπτουν πλέον τις δαπάνες του σπάταλου και ληστρικού αυτού κράτους αρχίζουν τα δάνεια με συνέπεια η Ελλάδα να πάρει δάνεια 400 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. Με το ποσό αυτό μπορούσε να αναμορφωθεί όλη η Ελλάδα, αλλά δεν έγινε ούτε ένα έργο, ούτε ένας μαντρότοιχος και να ανακύπτει τώρα το ερώτημα: Πού πήγαν τόσες εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ευρώ;
Με άλλη τροποποίηση κατάργησαν το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, την Κοινότητα, και στις πυρκαγιές δεν υπήρξε το αναγκαίο όργανο, δηλαδή η Κοινότητα για να ενεργοποιήσει τους κατοίκους για την κατάσβεση.
Για να εξυπηρετηθούν τα οργανωμένα συμφέροντα καταπατητών δασών διώχθηκαν από τα δάση οι δασολόγοι που είναι οι φυσικοί οικοδεσπότες των δασών και διδάχθηκαν στα πανεπιστήμια την κατασκευή έργων πυροπροστασίας των δασών και σχέδια κατάσβεσης πυρκαγιών, με συνέπεια να μένουν τα δάση μας απροστάτευτα, με τραγικές συνέπειες στο Μάτι Αττικής με εκατοντάδες καμένων κατοίκων και απερίγραπτων καταστροφών.
Με τον Καλλικράτη καταργήθηκαν οι Διευθύνσεις Γεωργίας που ανέπτυξαν τη Γεωργία σε ουσιαστικό πρωτογενή κλάδο της εθνικής μας οικονομίας και η οποία κάλυπτε τις ανάγκες της χώρας σε ειρηνική και σε πολεμική περίοδο. Τώρα οι αγρότες καταφεύγουν σε ιδιώτες γεωπόνους και καλλιεργούν με αμερικανικούς σπόρους, αλλά σπόρους μιας χρήσης, διότι τα προϊόντα που παράγονται από αυτούς τους σπόρους δεν σπέρνονται.
Δευτερογενής κλάδος της οικονομίας η Βιομηχανία είχε αναπτυχθεί στο ανώτερο επίπεδο. Εκτός από την πληθώρα εργοστασίων η Ελλάδα είχε τρία ναυπηγεία και τρία χαλυβουργεία. Στον Βόλο οι τεχνίτες Αξελός και Μαλκότσης κατασκεύασαν την πρώτη στην Ελλάδα μηχανή εσωτερικής καύσης. Τα ψαροκάικα πήραν τέτοια μηχανή και κινούνται ταχύτερα στον Παγασητικό Κόλπο και έξω από αυτόν. Επίσης, στον Βόλο, έγινε το πρώτο στην Ελλάδα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων DATSOUN από την Ιαπωνία. Η ελληνική πολεμική βιομηχανία με την ΠΥΡΚΑΛ εφοδίαζε τον μαχόμενο ελληνικό στρατό με σφαίρες και τα πολυβόλα μας λειτουργούσαν ασταμάτητα, που το ξέρουν οι πολεμιστές του Aλβανικού. Η σιδηροβιομηχανία Γκλαβάνη με 400 τορναδόρους και εφαρμοστές κατασκεύαζε βόμβες για τα κανόνια και για τα αεροπλάνα, τις έστελνε στην Αθήνα, στην ΠΥΡΚΑΛ για γόμωση και από εκεί στα μέτωπα του πολέμου.
Αρκούν αυτά για να ειπωθεί ότι αποτελεί εθνική ανάγκη να ξαναγίνει το προηγούμενο μικρό ελληνικό κράτος. Αυτό το κράτος είναι που στην ειρηνική περίοδο έβαλε τη χώρα στην ανάπτυξη που προαναφέρθηκε, ενώ με τη νίκη του στον πόλεμο 1940-1941 απέσπασε τον θαυμασμό της ανθρωπότητας και τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως χώρας ηρώων. Τώρα με τα φεουδαρχικά προνόμια η Ελλάδα είναι χρεωμένη με κίνδυνο χρεοκοπίας, η κοινωνία της με έλλειμμα εθνικών και ηθικών αξιών μαστίζεται από εγκλήματα και ληστείες και η Ελλάδα χλευάζεται διεθνώς ως χώρα κλεφτών.

Από τον Λάζαρο Αρσενίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass