Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όταν φταίει ο γάιδαρος χτυπήστε το σαμάρι

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 15:40

Ο θυμόσοφος λαός μας χρησιμοποιεί την έκφραση του τίτλου της επιστολής μου για περιπτώσεις, που κάποιος είναι υπεύθυνος για σφάλματα και παραλείψεις του, υφίσταται όμως τις συνέπειες κάποιος άλλος, υποδεέστερος του κυρίως φταίχτου, προκειμένου να ριχτεί στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης ότι τάχα βρέθηκαν οι υπαίτιοι των σφαλμάτων και των παραλείψεων, οι οποίοι υπέστησαν την τιμωρία και τις συνέπειες για τις παραλείψεις και τα σφάλματα των προϊσταμένων τους.


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ακόμη με δέος τα τραγικά γεγονότα που ζούμε με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, κατά τις οποίες μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν χάσει τη ζωή τους 91 συμπολίτες μας, δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομεία της Αττικής, χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις έγιναν στάχτη και παρανάλωμα της φωτιάς, οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί δημόσιες υποδομές (ΔΕΗ-Δίκτυα υδρεύσεως και επικοινωνιών), χιλιάδες στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές έγιναν στάχτη και αποκαΐδια.
Πέραν των προαναφερθέντων προβλημάτων της απώλειας ανθρώπινων ζωών, τεράστιων υλικών ζημιών, αυτό που επιτείνει ακόμη περισσότερο την καταστροφή είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους πληγέντες των πυρκαγιών, οι οποίοι έντρομοι είδαν τους κόπους και τις προσπάθειές τους μιας ζωής να καταστρέφονται από τις φλόγες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος 8 ολόκληρες ημέρες μετά την καταστροφή, επισκέφθηκε ινκόγκνιτο (για τον φόβο των Ιουδαίων) τις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε με θράσος ότι "για τις καταστροφές φταίνε κακοτεχνίες και στρεβλώσεις δεκαετιών και τα έντονα καιρικά φαινόμενα". Δηλαδή φταίνε οι άλλοι και ο καιρός.
Ο μοιραίος αυτός ανίκανος και άπειρος ανεπάγγελτος άνθρωπος, ο οποίος μας κυβερνά επί 3 έτη και 6 μήνες, κακή τη μοίρα μας, συμπεριφέρεται λες και προέρχεται από παρθενογένεση και δεν κυβερνά αυτός τη χώρα. Το αμείλικτο ερώτημα που του απευθύνουμε εμείς οι απλοί πολίτες είναι απλό: Είναι γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, δεν είναι άμοιρες ευθυνών γι' αυτές τις καταστροφές. Αυτός ως πρωθυπουργός μιας σκιώδους κυβερνήσεως, τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά με τους ΑΝ.ΕΛ.;
Δεν διαπίστωσαν τις στρεβλώσεις και τις κακοτεχνίες καθώς και τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στις περιοχές που κάηκαν, ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν ή να μετριάσουν το μέγεθος της καταστροφής; Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι επί τρία έτη και 6 μήνες, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για την πρόληψη και την αποφυγή των καταστροφών..!
Ακόμη, ενθυμούμεθα με δέος τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Δ. Αττική τον Νοέμβριο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 23 συνάνθρωποί μας. Το ίδιο πλημμυρικό φαινόμενο επαναλήφθηκε στην περιοχή πριν 6 μήνες, ευτυχώς χωρίς θύματα τη δεύτερη φορά, προξενήθηκαν όμως υλικές ζημιές σε σπίτια και δημόσιες υποδομές.
Η εύγλωττη (γλωσσοκοπάνα) περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στις πρώτες καταστροφικές πλημμύρες (Νοεμβρίου 2017) της Δ. Αττικής, λες και αυτή προήρχετο από παρθενογένεση, προέβη στην υποβολή μηνύσεως κατά παντός υπευθύνου (προηγούμενων οργάνων της Πολιτείας), εξαιρώντας βέβαια τον εαυτό της, αφού η ίδια ήτο περιφερειάρχης Αττικής τότε επί 3 έτη και 6 μήνες και στις δεύτερες πλημμύρες επί 4 έτη...
Ερωτάται η λαλίστατη κ. Δούρου: Όλα αυτά τα 4 χρόνια που είναι περιφερειάρχης Αττικής τι έχει κάνει για την πρόληψη και την αποφυγή τέτοιων καταστροφικών φαινομένων; Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, για την πρόληψη και αποφυγή καταστροφικών φαινομένων από πλημμύρες και πυρκαγιές. Η κ,. Δούρου όμως είναι σπεσιαλίστρια, στην επίτευξη θεαματικών αυτογκόλ, τα οποία θα ζήλευαν και οι άσοι της μπάλας Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ!!!
Αφού έχουν διαδραματιστεί όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα, τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκαν επιτέλους οι "υπαίτιοι" των καταστροφών. Είναι ο φαιδρός και ανεπαρκής πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΠΟ) Ν. Τόσκας, οι αρχηγοί ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Πατάκης, οι οποίοι για το θεαθήναι και τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης, η οποία βράζει κυριολεκτικά από αγανάκτηση και απογοήτευση για όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες. Οι υποτιθέμενοι ως υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί αποκεφαλίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο κ. Τσίπρας και ο συνεταίρος Π. Καμμένος, εφήρμοσαν πάλι την προσιτή και γνωστή συνταγή διαφημιστικού σποτ του παρελθόντος το οποίον έλεγε: "Ψεκάζεις, σκουπίζεις, τελείωσες"...
Όχι, κύριοι της συγκυβέρνησης, όταν φταίτε εσείς γι' αυτό το κατάντημα της χώρας, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να χτυπάτε το σαμάρι του γαϊδουριού αντί να χτυπάτε τον φταίχτη γάιδαρο.
Ο ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε διεξαχθούν αυτές, θα σας στείλει στο χρονοντούλαπο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, για όσα ανεπανόρθωτα κακά έχετε προξενήσει στην πατρίδα μας, κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεώς της από εσάς. Ο ελληνικός λαός σας περιμένει στη γωνία και θα σας τιμωρήσει με την ψήφο του δημοκρατικά.

Βενιζέλος Ηλίας,
ταξίαρχος ε.α.,
επίτιμος πρόεδρος Λ.Ε.Κ. Λάρισας