ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δημοπράτηση… της βατότητας στον δρόμο Ροδιάς - Συκαμινέας

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 17:40

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Επιτέλους! Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης βατότητας Ε.Ο. Ροδιάς –Συκαμινέας Ολύμπου, στην Π.Ε. Λάρισας.

Μετά από οκτώ χρόνια απαγορεύσεων και αποκλεισμών από τον Όλυμπο, με πινακίδες που μεταφέρουν τις ευθύνες στους πολίτες, όλοι μας οι ενδιαφερόμενοι τώρα θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Τα συμφέροντα και οι αντιστάσεις εξάλλου δεν θα σταματήσουν, ο αποκλεισμός αυτός, είναι γνωστό ότι κάποιους τους βόλευε και θα τους βολεύει.

Το έργο είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από τα βράχια, να ολοκληρωθεί η αρχική μελέτη να φύγουν οι πινακίδες των αποκλεισμών και στο τέλος οι βελτιώσεις στροφών - μικρές διανοίξεις κτλ.

Η αρχική μελέτη ήταν μόνο για τα βράχια 320 μέτρα. Τόσα χρόνια δεν υπήρχαν λεφτά, ωστόσο στη χρηματοδότηση πριν 2 χρόνια (7-10-2016) βάλανε άλλες 500.000 ευρώ για άλλες παρεμβάσεις στροφές κτλ, σύνολο 1.460.000 ευρώ.

Κρίνεται αναγκαίο πρώτα να ολοκληρωθούν τα 320 μέτρα για να φύγουν οι πινακίδες και μετέπειτα να συνεχίσουν το έργο με τις άλλες παρεμβάσεις διότι στο τέλος δεν θα φτάσουν τα χρήματα να επιδιορθωθεί το οδικό τμήμα στα βράχια με αποτέλεσμα οι απαγορευτικές πινακίδες να παραμείνουν και να καταντήσει γεφύρι της Άρτας! Να με θυμάστε.

Τα ευχαριστώ θα πρέπει να τα πούμε με την παράδοση του έργου και την απομάκρυνση των απαγορευτικών πινακίδων. Βεβαίως μόνο από τη σημερινή Δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου υπήρχαν παρεμβάσεις να προχωρήσει το έργο και συγκεκριμένα τριών συμβούλων της συμπολίτευσης και από το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», κανένας άλλος αιρετός ούτε από τις τρεις κοινότητες της Καρυάς –Συκαμινέας - Κρυόβρυσης ούτε από τον Δήμο Ελασσόνας (ανήκουν αυτοδιοικητικά τα τρία χωριά), ούτε καμία παρέμβαση βουλευτή από τον Νομό Λάρισας από τις τελευταίες πέντε - έξι κυβερνήσεις συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης.

Βέβαια άκρα σιωπή υπήρξε και από τις αντιπολιτεύσεις - Νομαρχιακές και Περιφερειακές - Ενότητας Λάρισας. Ωστόσο και η σιωπή είναι θέση, δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Αμέλεια, δόλος;

O δρόμος αυτός Ροδιάς –Συκαμινέας φέρνει τη Λάρισα ,την Κεντρική και Νότια Ελλάδα πολύ κοντά στον Όλυμπο σε πολύ λιγότερο από μία ώρα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα τρία χωριά, Καρυά –Συκαμινέα –Κρυόβρυση, του Νότιου Ολύμπου από την απομόνωση.

Όποιος νοιαζόταν για το brand name του Ολύμπου αλλά και για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών και των κατοίκων των τριών χωριών Καρυάς-Συκαμινέας- Κρυόβρυσης θα έπρεπε να το είχε δείξει έστω με μία παρέμβαση.

Το έργο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές εθνικές- αυτοδιοικητικές. Ας έχουν, λοιπόν, στο μυαλό τους όσοι νοιάζονται για τον Όλυμπο, για τα τρία χωριά και την ευρύτερη περιοχή να κάνουν τα δέοντα και σίγουρα ο κόσμος θα τους εκτιμήσει.

*Δημήτρης Κοντοκώστας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Ολυμπος»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass