Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:45

«Η ΕΕ θυσίασε την Ελλάδα ωθώντας την να μπει στο πρόγραμμα «διάσωσης», ώστε να κερδηθεί χρόνος για τη σωτηρία του ευρώ από πιθανή κατάρρευση».

Αυτό είναι το συμπέρασμα του άκρως εμπιστευτικού εγγράφου του ΔΝΤ που «διέρρευσε» στην εφημερίδα «Wall Street Journal» και ήταν το σημαντικότερο έγγραφο του Ταμείου από την έναρξη της ελληνικής κρίσης. Το χρονικό περιθώριο ήταν απαραίτητο, ώστε οι γαλλογερμανικές τράπεζες, κυρίως, να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι το πρόγραμμα ήταν λανθασμένο και αναφέρει ότι από την αρχή έπρεπε η Ελλάδα να δηλώσει χρεοκοπία ώστε να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Το έγγραφο του ΔΝΤ καθιστά ακόμα μεγαλύτερες τις τεράστιες ευθύνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος για τις σημερινές εξελίξεις, γιατί οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή πειθαρχώντας στις εντολές των ξένων. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όλοι αυτοί που σήμερα κυβερνούν και θέλουν να «εξυγιάνουν» το Ελληνικό Δημόσιο, είναι αυτοί που δημιούργησαν τη νοσηρή κατάσταση, με τις απίστευτες σπατάλες και την αδιαφάνεια να κυριαρχεί παντού, για το δικό τους κομματικό και προσωπικό όφελος, κι έχουμε γι` αυτό πλείστα παραδείγματα.

Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης γίνεται στόχος το εθνο-κράτος και επιχειρείται η κατάργησή του. Η τεράστια ύφεση που ζούμε εξαιτίας του απίστευτα διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού συστήματος συνεχίζει να βουλιάζει τη χώρα. Η λαίλαπα της καταστροφής διαλύει τον κοινωνικό ιστό με την εκτόξευση της ανεργίας, διαλύει το Σύστημα Υγείας με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, διαλύει την Παιδεία, διαλύει όμως και τα τεχνητά νέφη της επίπλαστης κυβερνητικής αισιοδοξίας των τελευταίων χρόνων. Είναι προφανές ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τι άραγε συμβαίνει στην πραγματικότητα; Γιατί λοιπόν δανειστήκαμε πάνω από 300 δισ. € μέχρι σήμερα; Η απάντηση είναι ότι τα υπόλοιπα χρήματα δόθηκαν στις τράπεζες και το χρέος των 300 και πλέον δισ. € φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού. Τελικά, λέγοντας σωτηρία της χώρας, το πολιτικό σύστημα εννοεί τη σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών. Η πραγματικότητα δείχνει ότι η ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης υπήρξε το άλλοθι για τη σωτηρία του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος της χώρας. Έλληνες πατριώτες, οι ξένοι ανέκαθεν εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Η θυσία της Ελλάδας όμως, στον βωμό του ευρώ, γίνεται από τους πολιτικούς της ταγούς, από αυτούς τους οποίους ο λαός μας εκλέγει για να κυβερνήσουν και να το υπερασπιστούν. Όμως αυτοί, θαμώνες λεσχών και στοών, έχοντας οι ίδιοι παραδοθεί στον ευδαιμονισμό, έχουν δώσει «γη και ύδωρ» στους ξένους. Ας αντιληφθούμε επιτέλους το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας. Ας αντιληφθούμε ότι δεν είναι κυρίαρχο κράτος το κράτος που δεν έχει τη δυνατότητα να εκδώσει το δικό του εθνικό νόμισμα. Δηλαδή το κράτος-έθνος που αντιμετωπίζει περιορισμούς στην παροχή χρήματος και στην άσκηση της νομισματικής και δημοσιονομικής του πολιτικής. Ας αντιληφθούμε επιπλέον ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο νέος Α. Παπανδρέου, ο εκλεκτός των ΗΠΑ, (όπως και οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας) - η εφεδρεία του συστήματος που ετοιμάζεται να αποτελειώσει απ’ ό,τι φαίνεται - τη χώρα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά. Φτάνει πια να ανεχόμαστε εμείς οι Ελληνες πατριώτες υποτελείς και εντολοδόχους πολιτικούς.

Από τον Γεώργιο Ν. Ξενόφο

*Ο Γεώργιος Ν. Ξενόφος είναι λογοτέχνης