Παρεν-Θέσεις

Οικο-λογικά

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2008 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:21
...Βρε καλώς τους οικολόγους εναλλακτικούς! Έρχονται, σου λέει, τελευταία δημοσκόπηση και στη Βουλή.
Διότι, για πρώτη φορά στα χρονικά - σύμφωνα με τα ευρήματα - καβαντζάρουν το 3% και βάζουν πόδι στη Βουλή. Και έτσι, πριν καλά-καλά προλάβουμε να χαρούμε (που λέει ο λόγος, δηλαδή!), την πεντακομματική Βουλή, παρουσιάζεται το ενδεχόμενο ν’ αποκτήσουμε και εξακομματική Βουλή. Άιντε, να τα εκατοστίσουμε! (τα κόμματα στη Βουλή). Διότι, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μια και τίποτα πλέον δεν ευχαριστεί, θα ψάχνουν οι ψηφοφόροι - θεωρητικά τουλάχιστον - εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, ως διεξόδους στη στασιμότητα ή μάλλον το βάλτωμα της πολιτικής ζωής.
Ακριβώς έτσι, γεννάται και το ερώτημα: οι «Οικολόγοι» έρχονται ως... εναλλακτική λύση ή επειδή είναι, ας πούμε, της μόδας η Οικολογία, και κάποιοι πάνω στην απελπισία τους στρέφονται σε αυθεντικά πράσινες διεξόδους και όχι σαν αυτές με τους πράσινους ήλιους που μέχρι τώρα γνωρίζουμε;
Ό,τι και να ’ναι, δημοσκόπηση είναι, βέβαια, και θα περάσει, αλλά οπωσδήποτε αυτό το περί «Οικολόγων στη Βουλή» είναι ένα στοιχείο νέο που μπαίνει στο δημοσκοπικό παιχνίδι και ανοίγει νέες σελίδες... δημοσκοπικής δόξας για το εγγύς και απώτερο μέλλον. Φαίνεται εκείνοι οι «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ» αποφάσισαν αυτή τη φορά να λάβουν θέση, ή έστω κάποιοι από αυτούς και να επιλέξουν οικολογικά.
Ενδιαφέρον έχει επίσης και το ερώτημα που τέθηκε σε περίπτωση που κατέβαιναν μαζί ο ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, τι θα γινόταν. Θα γινόταν λοιπόν ένα 42,3%, το οποίο εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, αλλά ίσα-ίσα, εδώ που τα λέμε, για δυο κόμματα ενωμένα. Δεν είναι δα να παθαίνει και σοκ από το αποτέλεσμα κανείς. Άλλωστε, φαίνεται ότι δεν το έπαθε ούτε ο Αλέξης (Τσίπρας) που βγήκε και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τυπικά να μην είναι, αλλά... αξιωματικά είναι η αξιωματική αντιπολίτευση! Προφανώς έχει, λοιπόν, άλλου τύπου... αξιώσεις από το να κάνει την ουρά του ΠΑΣΟΚ.
Ε, και επειδή είναι και καλοκαιράκι και υπάρχει και μια χαλαρότης, ένα άλλο δημοσκοπικό εύρημα καταδεικνύει ότι το 42,3% λέει «ναι» σε κόμμα Βενιζέλου... Και ο Βενιζέλος κατά βάσιν το ίδιο θα έλεγε άμα τον ρωτούσαν, αλλά το ζητούμενο για τον ίδιο είναι αν θα τον συνέφερε κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Τώρα μάλιστα που και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Σημίτης φαίνεται να παρουσιάζει μια κινητικότητα η οποία εγείρει υποψίες, περί κομματικών βλέψεων. Μάλιστα, το 66,8% όσων συμφωνούν δηλώνουν ότι θα τον ψήφιζαν (τον Βενιζέλο) και στις ευρωεκλογές.
...Και επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», βγήκε την περασμένη βδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου και είπε ότι στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή η ψήφος, ότι δεν πολυψηφίζονται τα μεγάλα κόμματα και ότι για τον ίδιο δεν πρόκειται να παίξει κανένα ρόλο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Διότι, βεβαίως, πολύ καλά γνωρίζει ότι του την έχουν στημένη στη γωνία άσπονδοι «φίλοι» και εσωκομματικοί αντίπαλοι, οι οποίοι θα θέσουν θέμα ηγεσίας αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές και... Και τους προειδοποιεί από τώρα ότι «πάει δεν πάει» ο ίδιος δεν σκοπεύει να το κουνήσει ρούπι από την καρέκλα του. Ναι μεν, αλλά η δήλωση προκάλεσε δυσφορία στον Φλωρίδη, τον Βενιζέλο και τα άλλα τα παιδιά, διότι, σου λέει, «έτσι που το λες, φίλε, είναι σαν να προεξοφλούμε ότι θα πάμε χάλια». Ε, και δω που τα λέμε, άδικο δεν έχουν. Όταν προτάσσει κανείς το «προσωπικό» από το «συνολικό», ενίοτε λέει πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχουν λεχθεί.
Στην άλλη όχθη τώρα, ο Καρατζαφέρης, που τον ρώτησαν, είπε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ (προεκλογική εννοείται) αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Π.χ., σου λέει, το θέμα της Δικαιοσύνης.
Ε, μπορεί να θέλει και καμιά υπουργική καρέκλα, αλλά... Αλλά του τον έκοψε το βήχα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είπε όχι στα «προεκλογικά γιουρούσια», όπως χαρακτήρισε τέτοιου είδους συνεργασίες. Και εδώ που τα λέμε, τέτοιου είδους συνεργασίες θυμίζουν και λίγο «αρπαχτές» καλλιτεχνών το καλοκαίρι στην επαρχία.
Αυτά, αλλά μην τα παίρνετε και κατάκαρδα! Είπαμε, χαλαρότης δεν υπάρχει μόνο στις ευρωεκλογές, υπάρχει και το καλοκαίρι. Έχουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass