Αγκαλιασμένοι...

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2008 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:21
Ξεκινώντας το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο που το Τοπικό Συμβούλιο Νέων συμμετείχε με προτάσεις, η Δημοτική Αρχή τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «εμείς έχουμε αγκαλιάσει το νέο θεσμό και είμαστε δίπλα στους νέους». Επειδή το αγκάλιασμα είναι μια πλατιά έννοια, θα θέλαμε, με την ακόλουθη επιστολή, να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους νέους τού Δήμου (και όχι μόνο!) τη μορφή αυτού του αγκαλιάσματος.
Ας πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή τις πτυχές αυτής της πράξης αγάπης και ενδιαφέροντος. Τα θέματα που ψηφίζει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων στις συνεδριάσεις του, βάσει του καταστατικού του - υπενθυμίζουμε καταστατικό ψηφισμένο σε νόμο τού Ελληνικού Κράτους (Ν. 3443/2006) -, θέτονται στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητή τον πρόεδρο ή, εν απουσία του, κάποιον άλλο από το Πενταμελές. «Δεν αφορούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα της νεολαίας και κακώς μπήκαν» - το πρώτο αγκάλιασμα - (λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Εάν δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί ο θεσμός, αν και έχουν περάσει 3,5 μήνες από τη συγκρότησή του, παραδίδουμε και μαθήματα, δωρεάν μάλιστα... Βέβαια, οι ενδείξεις αντιμετώπισης του θεσμού ήταν σαφείς από την αρχή. Μας καλέσατε προεκλογικά να μας ενημερώσετε για το θεσμό και αντ’ αυτού σας ενημερώνουμε εμείς!
«Δεν μας καλείτε στις συνεδριάσεις σας, γι’ αυτό δεν ερχόμαστε», μας είπαν. Αλήθεια, οι συνεδριάσεις μας γίνονται στο Βόλο, στη Λάρισα ή σε κάποιο άλλο απομακρυσμένο σημείο τής Ελλάδος; Μήπως γίνονται στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία, για να χρησιμοποιήσουμε, έρχεται ο πρόεδρός μας και σας τη ζητά, γνωστοποιώντας και την ώρα και την ημέρα; Λέμε μήπως...
«Για την πυροπροστασία, οι νέοι τι κάνουν;», μας είπαν. Μήπως καλέσατε τον πρόεδρό μας στη σύσκεψη που έγινε και δεν το θυμόμαστε; Πέραν τούτου, σε ποια εκδήλωση που έχετε κάνει τους τελευταίους 3,5 μήνες έχετε καλέσει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων;
Βέβαια, το μεγαλύτερο αγκάλιασμα έγινε στα θέματα που θέσαμε στο θέμα τής δημιουργίας μητρώου επαγγελματικής κατάρτισης νέων. Μας είπαν να μαζέψουμε τα επαγγελματικά προσόντα των νέων και να τους τα πάμε. Έχουμε κάποιο γραφείο ή κάποιον υπάλληλο εμείς; Μήπως θα ήταν λίγο πιο εύκολο και εύχρηστο να βγάλουν μια ανακοίνωση ότι ο τάδε υπάλληλος του Δήμου αναλαμβάνει να αρχειοθετήσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τα προσόντα των νέων, ώστε να μπορεί ο κάθε νέος άνεργος του Δήμου να πηγαίνει και να δίνει τα στοιχεία του. Και μετά δημοσίευση στον Τύπο ενός τηλεφώνου, όπου θα μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος, με ένα απλό τηλεφώνημα, να αναζητά ένα νέο για απασχόληση. Μια απλή και ανέξοδη κίνηση, που θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας και στην παραμονή νέων ανθρώπων στην πόλη μας.
Στο θέμα τής διεξαγωγής τού τουρνουά 5x5, με δωρεάν συμμετοχή των ομάδων, μας είπαν: «Οι νέοι πληρώνουν 3 ευρώ τον καφέ και δεν μπορούν να δώσουν 1 ευρώ για να παίξουν ποδόσφαιρο;». Δεν εξετάζουμε το ποσό, που κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των παικτών τής ομάδας, αλλά μήπως υπάρχει δημοτική καφετέρια και δεν του ξέρουμε; Γιατί το γήπεδο 5x5 είναι δημοτικό! Όσον αφορά στην αλλαγή χλοοτάπητα, από του χρόνου, μας είπαν. Άρα, όσοι παίζουν φέτος ας κινδυνεύουν με την απαράδεκτη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Για το φωτισμό τού γηπέδου όλα τα βράδια και όχι μόνο τις ημέρες διεξαγωγής τού τουρνουά, η απάντησή τους ήταν: «Ενοχλούνται οι κάτοικοι των γειτονικών κατοικιών και δεν μπορούν να κοιμηθούν από το έντονο φως». Ουδέν σχόλιο από εμάς. Η απάντησή τους ήταν αφοπλιστική!
Για την επίλυση των προβλημάτων τού 2ου Δημοτικού Σχολείου, η απάντησή τους ήταν σαφής: «Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί». Αρκεί, βέβαια, μια βόλτα στο χώρο τού σχολείου, για να διαπιστώσει κανείς τη δρομολόγηση των προβλημάτων...
Είπαμε... πλατιά έννοια το αγκάλιασμα!..
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Φαρσάλων
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass