Ανοργάνωτο Κτηματολόγιο

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2008 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Κύριε Διευθυντή,
Θέλω με την παρούσα -ηλεκτρονική- επιστολή μου να καταγγείλω τους υπευθύνους και τους υπαλλήλους του κτηματολογίου Λάρισας διότι:
1) Χθες σε επίσκεψή μου στις 15:10 αντιμετώπισα τη μυθωδία τους, γιατί τελείωναν το ωράριο τους στις 15:30 και γιατί όπως είπαν πέφτει το σύστημα από Αθήνα.
2) Δεν δέχτηκαν τη δήλωσή μου γιατί ήταν σε αντίτυπα μέσω Ιnternet και δεν υπάρχει ενσωματωμένη η τρίτη με τη δεύτερη σελίδα του Δ1 εντύπου και μου έδωσαν καινούργια έντυπα.
3) Υπάρχουν διφορούμενες αντιλήψεις για το αν χρειάζεται το έντυπο Δ2 για την υποβολή δικαιωμάτων επί οριζοντίου ιδιοκτησίας (π.χ. διαμερίσματα σε πολυκατοικία), ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του κεντρικού κτηματολογίου Ελλάδος μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να καταθέτουμε το Δ1, που είναι πιο εύκολο στη συμπλήρωση.
Η απορία μου δε είναι γιατί τις πέντε προηγούμενες αιτήσεις άλλες ημέρες τις υπέβαλα με έντυπα μέσω Internet, τα υπέβαλα στις 15:20 και όλα τα προηγούμενα δικαιώματα οριζοντίου ιδιοκτησίας μου, τα δήλωσα στο έντυπο Δ1.
Το συμπέρασμά μου για τη λειτουργία του Κτηματολογίου εδώ και ένα μήνα είναι ότι αφού το έργο ανέλαβε ιδιωτική εταιρία η οποία, αποτελείται από μη εξειδικευμένους υπαλλήλους και συνήθως από νεαρά κορίτσια, χωρίς την ανάλογη προηγούμενη εμπειρία και αφού οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας Κτηματολόγιο δεν ξεκαθαρίζουν ακριβώς τι ζητάει αυτή η εταιρία από τους πολίτες, πολύ φοβάμαι ότι η συμμετοχή δηλώσεων δικαιωμάτων θα συνεχίσει να είναι απογοητευτική.
Σημειώνω δε ότι έχουν δηλωθεί περί τα 2.000 δικαιώματα, όταν όλη η πόλη διαθέτει περί τα 400.000 και η παρέμβασή μου αυτή γίνεται προκειμένου να ξυπνήσουν και οι υπεύθυνοι του Κτηματολογίου και να εξυπηρετούν τους πολίτες, έτσι ώστε και οι τελευταίοι να αποδώσουν τα 35 ευρώ το δικαίωμα με χαρά, αλλά να βλέπουν το χαμόγελο, την εξυπηρέτηση και την οργάνωση που αρμόζει στο εγχείρημα της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων των ακινήτων των Ελλήνων.
Γιώργος Μπαρτζώκης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass