Ακυβέρνητο καράβι η ΔΕΤΠΟΛ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2008 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Η αλαζονεία και η απόλυτη εξουσία στην οποία είχαν συνηθίσει στις προηγούμενες τετραετίες τους οδήγησε σε πολιτικό ατόπημα. Επί 130 (!) ημέρες δεν υλοποιούσαν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΤΠΟΛ που αφορούσε στην επαναληπτική δημοπρασία για την παραχώρηση χρήσης των στεγάστρων των στάσεων και εκμετάλλευση των επ΄ αυτών διαφημίσεων.
Είχαμε επισημάνει και δημοσιοποιήσει τη διαφωνία και την κριτική μας στους χειρισμούς της πλειοψηφίας του κ. Τζανακούλη για το δημόσιο διαγωνισμό από τις 30/01/2008.
Οι μετέπειτα εξελίξεις και οι ενέργειες του προέδρου του Δ.Σ. κ. Τζιαστούδη επιβεβαίωσαν την ορθότητα των θέσεών μας που εκφράσαμε τότε, και για τις οποίες απόψεις, απείλησαν με εξώδικη δήλωση στο πρόσωπό μου ως μέλους στο Δ.Σ. της ΔΕΤΠΟΛ, στην οποία μιλούσαν για επιλήψιμη ποινική συμπεριφορά και απειλούσαν με προσφυγή στη δικαιοσύνη επειδή δημοσιοποίησα στα τοπικά ΜΜΕ τη διαφωνία και την κριτική στους χειρισμούς της πλειοψηφίας του κ. Τζανακούλη στον αρχικά διενεργηθέντα δημόσιο διαγωνισμό.
Η αλληλουχία των γεγονότων έχει ως εξής:
Με την από 12/03/2008 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΤΠΟΛ και μετά τους ατυχείς χειρισμούς της πλειοψηφίας κατά την προκήρυξη του 1ου διαγωνισμού ο οποίος τελικά κηρύχθηκε άγονος, αποφασίζεται να γίνει επαναπροκήρυξη της δημοπρασίας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας, όπως ορίζει και το προεδρικό διάταγμα.
Με την από 24/03/2008 επιστολή μου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. ζητείται να ενημερωθούμε γιατί δεν προχωράει η διαδικασία αφού η μόνη ενέργεια που είναι να γίνει είναι η δημοσίευση της περιληπτικής διακήρυξης στον ημερήσιο Τύπο με τους ίδιους όρους.
Στη συνέχεια στις συνεδριάσεις της 28ης/03/2008 και της 29ης/05/2008 ο πρόεδρος του Δ.Σ. αναγράφει στην ημερήσια διάταξη και τις δύο φορές το θέμα ως «Ενημέρωση για την πορεία των διαφημιστικών πλαισίων». Παρά τις έντονες παρεμβάσεις μας αφ΄ ενός μεν ότι δεν είναι δυνατόν θεσμικά να μην υλοποιούν απόφαση του Δ.Σ. και να ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα της επιχείρησης και αφ΄ ετέρου ότι δεν μπορούν να κάνουν το διαγωνισμό «λάστιχο» ο πρόεδρος του Δ.Σ. αοριστολογεί και προσπαθεί να αποφύγει το θέμα.
Εν τέλει στις 21/7/2008 ο πρόεδρος συγκαλεί το Δ.Σ. με μοναδικό θέμα «Διαγωνισμός πινακίδων-στεγάστρων» και ζητά να πάρουμε απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού !! Ποια απόφαση; Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί εδώ και 130 ημέρες!!
Το τραγελαφικό είναι ότι η εταιρία με την οποία έγινε η συμφωνία για την αγορά των στεγάστρων ούτως ώστε να τα εκμεταλευτεί η ΔΕΤΠΟΛ, ζητά νόμιμα από 30/06/2008 σύμφωνα πάντα με τους όρους εξαγοράς την πρώτη δόση του τιμήματος και η ΔΕΤΠΟΛ δεν έχει προκηρύξει ακόμη το διαγωνισμό!!
Δυστυχώς σήμερα μετά από 6 μήνες της δημοσιοποίησης των όσων έγιναν στο διαγωνισμό της ΔΕΤΠΟΛ, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Η ΔΕΤΠΟΛ είναι «ακυβέρνητο καράβι» και η στοιχειώδης λειτουργία της επαφίεται μόνο στις προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων και του προσωπικού της.
Οι δημοτικές επιχειρήσεις αποτελούν μία ιδιαίτερα «πονεμένη» υπόθεση στη χώρα μας. Ενώ αυτές οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, να προσφέρουν κοινωνικό έργο, να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, να κάνουν δηλαδή ότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη αποκαλείται «κοινωνική οικονομία», στην Ελλάδα κατήντησαν συνώνυμο της μικροπολιτικής, της αναποτελεσματικότητας και της αργομισθίας.
Είχαμε δηλώσει ότι θα πρωτοστατήσουμε και θα απαιτήσουμε παντού ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ επιδιώκοντας την κοινή δράση για ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του Δήμου, των επιχειρήσεων και των Οργανισμών του, ένα Δήμο της διαφάνειας του ελέγχου και της συμμετοχής.
Το έχουμε διατυπώσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ότι αυτή η δημοτική αρχή έκλεισε τον κύκλο της. Η πόλη και οι συμπολίτες μας δεν έχουν πια τίποτα να περιμένουν από μία δημοτική αρχή που πέρασε αμετάκλητα σε φθίνουσα τροχιά.
Η ανάγκη για μία νέα πλειοψηφία, ενωτική και συλλογική στο χαρακτήρα της, δημοκρατική και ανατρεπτική στο πρόγραμμά της γίνεται πλέον επιτακτική. Η Ενωτική Πρωτοβουλία θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της σε μια τέτοια προσπάθεια των ενεργών πολιτών για ένα Δήμο, της διαφάνειας, του ελέγχου και της συμμετοχής.
 
* Ο Παναγιώτης Νταής είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΤΠΟΛ, εκπρόσωπος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass