Οι εκκρεμότητες του ιδιοκτησιακού στα Μεσάγγαλα

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2008 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
 Το λεγόμενο «ιδιοκτησιακό» ζήτημα των Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού, που αναδείχτηκε μετά το 1981 και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ήταν ένα ζήτημα που σίγουρα ταλαιπώρησε -ψυχικά και οικονομικά- τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, αλλά και συντέλεσε στη βραδεία ανάπτυξη των δύο παραθαλάσσιων οικισμών.
Θυμίζουμε ότι με τον ν.2386/95, όσοι κατείχαν οικόπεδα αγορασμένα με ιδιωτικό συμφωνητικό, προσύμφωνο ή ακόμα με οριστικό συμβόλαιο μεταγεγραμμένο στο οικείο υποθηκοφυλακείο, υποχρεώθηκαν να ξαναπληρώσουν το οικόπεδο που αγόρασαν και να εφοδιαστούν, βέβαια, με καινούργιους τίτλους ιδιοκτησίας από την Κτηματική Υπηρεσία. Όσο δε εκκρεμούσε το ιδιοκτησιακό, ήταν επόμενο πως η ανάπτυξη και η πρόοδος στους δύο οικισμούς θα προχωρούσε στο εξής με βήμα σημειωτόν.
Σήμερα, δεκατρία χρόνια, μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου κι ενώ όλοι πιστεύαμε ότι το ιδιοκτησιακό ζήτημα έχει λήξει, διαπιστώνεται ότι 120 περιπτώσεις οικοπέδων στα Μεσάγγαλα παραμένουν εκκρεμείς, γιατί οι ιδιοκτήτες τους, είτε από άγνοια, είτε από αμέλεια, δεν κατέθεσαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους, ώστε να ξαναπληρώσουν και να εφοδιαστούν με νέους τίτλους ιδιοκτησίας. Όπως δε πληροφορηθήκαμε, η Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας έκανε επανειλημμένα τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά η πολιτεία εκώφευσε κι εξακολουθεί να κωφεύει μέχρι σήμερα.
Το ζήτημα είναι σοβαρό και χρειάζεται λύση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί που-σημειωτέον -έχουν αξιοποιήσει τα οικόπεδα τους, να εφοδιαστούν το συντομότερο δυνατό με τίτλους ιδιοκτησίας, όπως έγινε στο παρελθόν με τον ν2386/95. Η λύση, κατά τη γνώμη μας, είναι ή να επανέλθει σε ισχύ ο παραπάνω νόμος ή να ψηφιστεί νέος που να ρυθμίζει το ζήτημα. Οι βουλευτές του νομού μας έχουν υποχρέωση να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή, πιέζοντας την Κυβέρνηση, όπως έκαναν στο παρελθόν οι συνάδελφοι τους και ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass