Συστράτευση στην αντεπίθεση

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2008 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
Το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ έγινε αποδέκτης μιας απροκάλυπτα προβοκατόρικης επίθεσης, με αφορμή την επαναφορά στην επικαιρότητα της υπόθεσης του σκανδάλου με την εξαγορά της εταιρίας «Γερμανός» από την «COSMOTE». Δεν ήταν η πρώτη και τολμάμε να προβλέψουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία.
Στην 90χρονη ιστορία του, το ΚΚΕ έζησε πολλές φορές την αθλιότητα των ταξικών του αντιπάλων, που θεώρησαν πως με μια προβοκάτσια μπορούν να ανακόψουν τη δυναμική του, να χτυπήσουν τους δεσμούς του με το λαό, να το φοβίσουν. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, κάποιες φορές, όμως, υπερεκτιμά τις δυνάμεις του ως προς το να πείθει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα εξαπολύοντας λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ, όταν την ίδια ώρα, κυριολεκτικά, τους ξεζουμίζει χειροτερεύοντας τη θέση τους.
Όταν τους κλέβει ολοένα και περισσότερα από τον πλούτο που παράγουν. Η πάλη του ΚΚΕ ενάντια στον καπιταλισμό, για την ανατροπή του και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, δεν ανακόπτεται. Οι κομμουνιστές δεν πτοούνται και ξέρουν να δίνουν την απάντηση που αρμόζει σε αήθεις προβοκατόρικες επιθέσεις.
Το παρελθόν θα έπρεπε να τους διδάσκει. Πως κάθε φορά που επιχειρήθηκε με τέτοιους όρους επίθεση στο ΚΚΕ, αυτή έγινε μπούμερανγκ και επέστρεψε στους εμπνευστές της. Πως δεν κατάφεραν ποτέ να το βάλουν στο χέρι. Φωνασκούν να «παίξει το ΚΚΕ με τους κανόνες του συστήματός τους», επειδή ακριβώς όχι μόνο δεν παίζει μ' αυτούς τους κανόνες που ρημάζουν το λαό, αλλά επιμένει να αγωνίζεται για να ανατρέψει ο ίδιος ο λαός αυτό το σύστημα και τους κανόνες του. Και δυναμώνει τη δράση του, μέσα στο λαό, με το λαό.
Τρέμουν την επιμονή του ΚΚΕ να δρα μέσα στην εργατική τάξη και το λαό με τη στρατηγική του, τρέμουν την απήχηση που αυτή βρίσκει. Φοβούνται την πολιτική και ιδεολογική του υπεροχή. Και προσπαθούν να τη χτυπήσουν, καλλιεργώντας την αντίληψη τού «όλοι ίδιοι είναι, και το ΚΚΕ». Πόσο μάλλον, όταν η τέτοια δράση του ΚΚΕ ξεδιπλώνεται σε μια περίοδο, όπως η τωρινή, στην οποία το δικομματικό πολιτικό σύστημα, με τα υποστυλώματά του, απαξιώνεται στη λαϊκή συνείδηση, εισπράττει τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια απ' την αντιλαϊκή πολιτική, που με τόση συνέπεια εφαρμόζει υπέρ της πλουτοκρατίας.
Η δύναμη του ΚΚΕ είναι η πολιτική του και οι δεσμοί του με την εργατική τάξη. Κι αυτήν τη δύναμη πρέπει να τη νιώσουν περισσότερο η πλουτοκρατία, τα επιτελεία της και οι αντιΚΚΕ λασπολόγοι.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, όπως έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα, με μεγαλύτερο πείσμα, πιο αποφασισμένοι από ποτέ, εντείνουν τη δράση τους, την πάλη τους ενάντια στην πολιτική τους και τις επιθέσεις που στόχο έχουν να τσακίσουν το λαϊκό φρόνημα. Πλατιά μέσα στο λαό, εκεί που ζει και ιδρώνει ο άνθρωπος του μόχθου, δίνουμε την απάντησή μας, οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, καταθέτουμε την πρότασή μας, την ανάγκη για συγκρότηση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να επιβάλει τα λαϊκά συμφέροντα, μέχρι την κατάργηση της πλουτοκρατίας και της εξουσίας της, μέχρι την οικοδόμηση μιας πραγματικά λαϊκής εξουσίας.
 
Τάσος Τσιαπλές,
μέλος της Κ.Ε και γραμματέας Ν.Ε Λάρισας ΚΚΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass