ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πού ήσασταν;

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2008 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:26
Αγαπητή Ελευθερία.
Θα ήθελα να απευθυνθώ μέσα από τις στήλες σου προς την ομάδα των πέντε μελών (τακτικών και μη) του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων οι οποίοι σε σχετικό δημοσίευμα στις τοπικές εφημερίδες της πόλης μας, προσπαθούν να επισημάνουν την προβληματική λειτουργία τού εν λόγω φορέα, επικεντρώνοντας την επιχειρηματολογία τους στη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ Πηνειού, και στην …αντιδημοκρατική... όπως επισημαίνουν συμπεριφορά, τόσο της αντιπροέδρου κ. Οικονόμου όσο και της προέδρου κ. Ξυνοπούλου.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού επικεντρώνονται αποκλειστικά στην οικονομική διαχείριση, μιας και μόνο από τις λίγες δραστηριότητες που υπάρχουν στην πόλη μας, και μάλιστα με έντονα τα στοιχεία της κομματικής αντιπαράθεσης, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται στην παρούσα δημοτική αρχή, αποφεύγοντας να γενικεύσουν το πρόβλημα «πολιτισμός στη Λάρισα», που κατά γενική ομολογία τα τελευταία 15 χρόνια χωλαίνει, γιατί τότε θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες τόσο από τους ίδιους, όσο και στις πολιτικές παρατάξεις όπου και ανήκουν.
Αγαπητοί κύριοι πού ήσασταν τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια όταν η πόλη άρχιζε να βουλιάζει πολιτιστικά, και στην ηγεσία του οργανισμού που διατείνεστε ότι είστε μέλη, παρήλασαν ηγεσίες και άτομα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων προκαλούσαν θυμηδία και γέλιο από την κραυγαλέα ανικανότητά τους.
Αγαπητοί κύριοι μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η πολιτική στον τομέα Πολιτισμός τα τελευταία 15 χρόνια, όταν στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Πολιτιστικός Οργανισμός ή έκανε τον επιτυχημένο ατζέντη παραχωρώντας έναντι αμοιβή τους χώρους που ελέγχει, ή παρακολουθούσε άβουλα τις δραστηριότητες που άλλοι οργάνωναν. Πάνω στο τελευταίο θα ήθελα να σας παραθέσω δύο συμβάντα, που έγιναν πριν από τρία περίπου χρόνια το ένα, και το άλλο πριν από δώδεκα, που θα προκαλούσαν αγανάκτηση και ιλαρότητα στον οποιονδήποτε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της πόλης, σχετικά με την ικανότητα ‘η την ανικανότητα όπως θέλετε πάρτε το, κάποιων από αυτούς, που διατείνονται ότι διοικούν τον πολιτισμό σ’ αυτή την έρμη την πόλη. Όμως τόσο ο χώρος όσο και η έκταση της σχετικής αναφοράς, δεν μου το επιτρέπουν.
Πιθανόν να το κάνω κάποια άλλη φορά, ή αν βρεθούμε προσωπικά να σας τα εξιστορήσω και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.
Και σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναφέρω ελάχιστες ενέργειες που έγιναν από πλευράς Πολιτιστικού Οργανισμού προς τη σωστή κατεύθυνση, και πάντα αποσπασματικές, γιατί αυτές δεν αλλάζουν το γενικό αρνητικό κλίμα στον πολιτισμό.
Όσον αφορά στην κ. Οικονόμου, χωρίς να θέλω να την υπερασπιστώ, είναι η μόνη που δουλεύει παραγωγικά άσχετα αν κινείται σε σωστή ή όχι κατεύθυνση, και αυτό άλλοι θα το κρίνουν, και με δεδομένο το γεγονός τής παντελούς έλλειψης πολιτικής για τον πολιτισμό, όπως αρχικά έχω τονίσει, είναι άδικο να της επιτίθεστε, τη στιγμή, που από όσα γνωρίζω, δίνει και την ψυχή της για την πραγμάτωση αυτών που αναλαμβάνει.
Όσον αφορά στο οικονομικό μέρος της γιορτής Πηνειού, που είναι και το κύριο σημείο της επίθεσής σας στην ηγεσία του πολιτιστικού και κατ’ επέκταση στη δημοτική αρχή, θα ήθελα να σας πω τα εξής: Εάν κάνατε τον έλεγχο και υπήρχαν ή όχι οικονομικές ατασθαλίες,(προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν) αυτό θα έλυνε το γενικότερο πρόβλημα του πολιτισμού στην πόλη μας; φυσικά και όχι. Και με δεδομένο το γεγονός ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις σε όλη τη χώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτελούν άντρα διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα στο Δήμο της πόλης η ύπαρξη ή μη οιασδήποτε οικονομικής ατασθαλίας; φυσικά κι εδώ απαντώ πως όχι.
Για μένα το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η πόλη έχει μεγάλη δυναμική και στον τομέα του πολιτισμού (δεν χρειάζονται αποδείξεις γι’ αυτό) και δυστυχώς το έμψυχο δυναμικό της ή ξενιτεύεται στην Αθήνα, ή λουφάζει αποτραβηγμένο στο περιθώριο με πίκρα και απογοήτευση, παρακολουθώντας την κατάσταση και προσδοκώντας κάποια σπίθα ελπίδας για την ανατροπή της όλης κατάστασης.
Και κάτι ακόμη. Για όλη αυτή την κατάσταση υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο δήμαρχος της πόλης μας, υπεύθυνες είναι και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μέσα από τα στενά κομματικά τους συμφέροντα. Και επ’ αυτού θα ήθελα να γνωρίζω τις θέσεις σας και τις θέσεις των κομματικών σας φορέων, αλλά και τον τρόπο υλοποίησής τους. Γιατί σε μια δημοκρατική πολιτεία υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που κυβερνά, αλλά και αυτός που ελέγχει.
Δυστυχώς τόσο για μένα όσο και για σας, αλλά και για όλους τους σοβαρά σκεπτόμενους πολίτες αυτής της πόλης, η Λάρισα έχει τη φήμη όχι της πόλης του πολιτισμού αλλά της καφετεριούπολης. Και αυτό δεν μας τιμά καθόλου.
Και τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγους μήνες δημιουργήθηκε στην πόλη μας, «δίκτυο πολιτισμού» από πολίτες της πόλης που ενδιαφέρονται για τον Πολιτισμό, και που σαν στόχο έχει να αναπτύξει και να οργανώσει τις πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης μας, αλλά και να αναπτύξει πολιτισμό εκεί όπου δεν υπάρχει. Θα δούμε αγαπητοί κύριοι του πολιτιστικού οργανισμού σ’ αυτή την περίπτωση τι θα κάνετε.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και επιφυλάσσομαι να επανέλθω.
Ντίνος Ζήσου
Πολίτης της Λάρισας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass