Αντιπολιτευτικές διακοπές και φόβοι για προβοκάτσιες

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2008 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο αναπληρωτής του Βαγγέλης Αντώναρος και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος αποφάσισαν, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, «να κλείσουν τα μαγαζιά», κι έτσι δεν υπάρχει η επίσημη ενημέρωση των πολιτικών και των διπλωματικών συντακτών.
Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, αν και ο αρχηγός του βρίσκεται σε διακοπές (μέχρι το Δεκαπενταύγουστο), έχει επιλέξει το καθημερινό pressing στην κυβέρνηση, είτε με ενημερώσεις εκ μέρους της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Κινήματος Μαρίας Καρακλιούμη, είτε με συνεντεύξεις και περιοδείες (ανά την επικράτεια) των λεγόμενων «σκιωδών» υπουργών του.
Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι, όπως όλα δείχνουν, να καταδειχθεί αφενός μεν πως το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ» (το αν είναι «ενωμένο και δυνατό», όπως έλεγε το παλαιό του σύνθημα, αυτό είναι άλλη ιστορία, που έχει να κάνει με την ίδια την Ιστορία) αφετέρου δε πως είναι το Κίνημα που νοιάζεται για τα προβλήματα του πολίτη και της κοινωνίας και δεν πάει διακοπές για να τα αναδεικνύει και να στέκεται στο πλευρό τους.
Άλλωστε, σφοδρή επιθυμία του Γιώργου Α. Παπανδρέου είναι η 3η του Σεπτέμβρη, δηλαδή η 34η επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, να αποτελέσει (για άλλη μια φορά…) μια νέα αφετηρία.
Αφετηρία, όπως προφανώς οραματίζεται, ανάλογη με εκείνη της πρώτης αφετηρίας, το 1974, όταν το ΠΑΣΟΚ (με τον Ανδρέα Παπανδρέου – το ξαναγράφω, για να μην το ξεχνάμε...) ξεκινούσε για να κατακτήσει την εξουσία, παρά τα όσα περί διάλυσης του νεοσύστατου Κινήματος προέβλεπε τότε όλο το φάσμα των (τότε) πολιτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της (τότε) Ενωμένης Αριστεράς.
Και λέω οραματίζεται γιατί το τότε με το σήμερα έχουν πολύ μεγάλες διαφορές: Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής που το χαρακτήριζε τα πρώτα χρόνια από την ίδρυσή του και γι΄ αυτό ευθύνεται η μακρόχρονη κυβερνητική θητεία του κι η αφομοίωσή του από το σύστημα, ιδίως τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία (οπότε κι εμφανίστηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς) και φυσικά η δεξιά του στροφή.
Εν πάση, όμως, περιπτώσει, καλό είναι να υπάρχουν οράματα...
Μαθαίνω, λοιπόν, πως ο Γιώργος Α. Παπανδρέου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει μεγάλη επίθεση κατά της κυβέρνησης, επίθεση που θα έχει ως χρονικό της ορίζοντα τις εκλογές, είτε αυτές (θα) είναι πρόωρες, είτε θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως φαίνεται, την επόμενη χρονιά.
Μαθαίνω ακόμη πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να δώσει μεγάλη έμφαση στην παρουσία του στη ΔΕΘ (στις 14 Σεπτεμβρίου), όπου θα παρουσιάσει την εναλλακτική οικονομική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, παραλλήλως δε θα επιδιώξει να ισορροπήσει μεταξύ των καταγγελιών για σκάνδαλα και της ανάδειξης των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, τα οποία προκαλούνται, κυρίως, από την ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική.
Μαθαίνω, επίσης, πως μεγάλο μέρος των «πράσινων» επιθέσεων θα γίνουν κατά του (θεωρούμενου από τη Χαριλάου Τρικούπη ως «αδύναμου κρίκου» της ΝΔ) Γιώργου Αλογοσκούφη, τον οποίο στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής και ο οποίος μάλιστα απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από τους δικούς του, τους «γαλάζιους», τόνισε απλά πως «εγώ εφαρμόζω την κυβερνητική πολιτική»...
Λέτε να δούμε, στο ανωτέρω περιγραφέν πλαίσιο, επίσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ – εν είδει παράστασης – στον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος, προ καιρού, απείλησε τη χώρα με νέα επιτήρηση;
Ο «πράσινος» σχεδιασμός περιλαμβάνει «αντιπολιτευτικές διακοπές», δηλαδή θερινές διακοπές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με παράλληλη πολιτική, αντιπολιτευτική δράση, επισκέψεις κλιμακίων του Κινήματος σε όλους τους νομούς της χώρας, ανοιχτές συγκεντρώσεις και ομιλίες, σε ορισμένες από τις οποίες θα πάρει μέρος και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Αυτά περιλαμβάνει, όπως μαθαίνω, ο σχεδιασμός.
Υπάρχουν όμως και φοβίες.
Τι θα κάνει ο Ευ. Βενιζέλος;
Θα υπάρξουν, όπως τις λένε οι «πράσινοι», προβοκάτσιες από τους «γαλάζιους»;
Και τι είδους προβοκάτσιες θα είναι αυτές;
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν, για παράδειγμα, «γαλάζια» προβοκάτσια, ένα σενάριο που διακινήθηκε εσχάτως για «υπόγεια συνεννόηση» Καραμανλή - Παπανδρέου, εξαιτίας μιας τυχαίας συνάντησης που είχε ο Αντώνης Λιβάνης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και πρώην Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Απόστολο Σταύρου, στην Τήνο, όπου περνούν κι οι δύο τις διακοπές τους...
Εν πάση περιπτώσει, καλοί είναι οι σχεδιασμοί, καλά είναι τα οράματα, αλλά αυτό που το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρωτίστως είναι να πείσει αφενός μεν πως διαφέρει ουσιωδώς από τη ΝΔ, αφετέρου δε πως διαθέτει δικό του, επεξεργασμένο, εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας, πρόγραμμα που να κινείται σε κατεύθυνση διαφορετική από τη νεοφιλελεύθερη των «γαλάζιων».
Και κάτι τελευταίο.
Η πολλή προπόνηση πριν από τον αγώνα, τον οποιονδήποτε αγώνα, πολλές φορές κουράζει τους θεατές, που ακούνε τα ίδια και τα ίδια, και κυρίως «καίει» τους αθλητές!!!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass