Ο πόλεμος για το νερό

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Με μεγάλη ανακούφιση δέχτηκαν οι κάτοικοι των παράλιων οικισμών του Δήμου Κάτω Ολύμπου (Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, παραλία Κουτσουπιάς) τη σύνδεση της νέας γεώτρησης με το δίκτυο υδροδότησης, που είχε ως αποτέλεσμα την επάρκεια νερού και τη λύση ενός χρονίζοντος προβλήματος. Το έργο ολοκληρώθηκε πριν από 15 περίπου ημέρες, ενώ – νωρίτερα – η Δημοτική είχε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, ώστε οι κάτοικοι των παράλιων οικισμών να μη στερηθούν αυτό το πολύτιμο αγαθό.
Να θυμίσουμε, ότι, πέρα από τα νερά δύο γεωτρήσεων που προστέθηκαν στο δίκτυο, ένα βυτιοφόρο τροφοδοτούσε καθημερινά τη δεξαμενή από την οποία υδροδοτούνται οι παράλιοι οικισμοί. Ήταν μια λύση ανάγκης, όπως μας έλεγαν οι αρμόδιοι του Δήμου, αλλά τώρα πια, με τη λειτουργία της νέας γεώτρησης, δυναμικότητας 150 κυβικά την ώρα, το πρόβλημα υδροδότησης των παράλιων οικισμών έχει βρει τη λύση, τουλάχιστο για τα προσεχή 10 χρόνια.
Κι ενώ η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κάτω Ολύμπου έκανε το χρέος της απέναντι στις χιλιάδες κατοίκους των παράλιων οικισμών, εν τούτοις βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Ραψάνης αντιμέτωπη με μερίδα κατοίκων της γραφικής κωμόπολης, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που εκδικάστηκε, ύστερα από νόμιμη αναβολή, σήμερα 25 τρέχ. Και με την οποία οι αιτούντες – μεταξύ άλλων – ζητούν να παύσει η μεταφορά υδάτων της νέας γεώτρησης στα παράλια του Δήμου.
Πέρα από το αναμφισβήτητο δικαίωμα να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι αυτό το ύψιστο αγαθό – το νερό – και πέρα από το δίκαιο ή άδικο της επίδικης αίτησης των 72 κατοίκων της Ραψάνης – πράγμα που το κρίνει το δικαστήριο σε εύλογο χρόνο – φαίνεται πως, όσο οι καιρικές συνθήκες του πλανήτη (ανομβρία, υψηλές θερμοκρασίες κ.λπ.) θα ευνοούν τη λειψυδρία, οι πόλεμοι στο μέλλον, όπως ισχυρίζονται διακεκριμένοι επιστήμονες, δεν θα γίνονται για τα πετρέλαια ή για άλλη αιτία. Θα γίνονται μονάχα για το νερό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass