Παρεν-Θέσεις

Αυτά και άλλα

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2008 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Για να κάνουμε, έτσι, μια ανακεφαλαίωση των κυριοτέρων γεγονότων των ημερών για να δούμε το Φθινοπωράκι που μόλις μπήκε, τι καλά μας έφερε.
Κατ’ αρχήν, το βασικό είναι ότι: «Ο Αλογοσκούφης πήρε το όπλο του»! Διότι, άνοιξε η εποχή του κυνηγιού – ή μάλλον την άνοιξε μόνος του, καθότι υπουργός είναι ό,τι θέλει κάνει – και... Και επειδή διακατέχεται και από μια εξωτική διάθεση προτιμά το σαφάρι! Και φυσικά πού να τρέχει τώρα για τίγρεις, ζέμπρες και άλλα ριγωτά ζώα; Προτιμά να κυνηγάει φορολογουμένους οι οποίοι – αργά ή γρήγορα – δεν θα τη γλιτώσουν τη ριγωτή πιτζάμα, ούτε και το ριγωτό ουρανό πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Το μόνο που με φοβίζει είναι, μην του κατέβει καμία ιδέα και θελήσει να κρεμάει και τρόπαια στον τοίχο, από... μπαλσαμωμένα κεφάλια φορολογουμένων.
Κατά δεύτερον, έχουμε αυτήν την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ περί νοθείας στην ψηφοφορία η οποία, όσο γρήγορα φούσκωσε εξίσου γρήγορα ξεφούσκωσε. Σαν το ζυμάρι, που άμα δεν το κουλαντρίσεις τη στιγμή που πρέπει, πεεέφτει, και έρχεται και κάθεται απελπιστικά. Να το βλέπεις και να σε πιάνει στενοχώρια. Όμως, όπως και να ‘χει το θέμα – άλλωστε τώρα που ήγειρε το θέμα δεν μπορεί να κάνει και πίσω – υπάρχει πάντα, η αλάνθαστη και δοκιμασμένη γκεμπελική τακτική: «Λέγε – λέγε όλο και κάτι θα μείνει». Αλήθεια ή ψέματα, γεγονός ή παραπλάνηση από το πολύ λέγε – λέγε, στο μυαλό ορισμένων όλο και κάτι θα μείνει. Είναι, ας πούμε, το «σχέδιο βήτα», όταν το «σχέδιο άλφα» ενός εγχειρήματος, για κάποιους λόγους αποτυγχάνει.
Μετά έχουμε τις σφυγμομετρήσεις. Παλιά μας τέχνη κόσκινο. Ο δικομματισμός πεέφτει (αλλά προς το παρόν δε χτυπάει, μέχρι να ‘ρθει η ώρα να... κουτουλήσει πάνω στην κάλπη), και ο καθένας διαβάζει τα αποτελέσματά τους κατά το δοκούν. Επίσης, πέφτει και ο ΣΥΝ «σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα», ενώ το ΚΚΕ «ενωμένο δυνατό» μια βάση έχει και σε αυτή παραμένει, λίγο πάνω λίγο κάτω. Τσιμπάει και μια μονάδα το ΛΑΟΣ, και, να σας πω: όλο και κάτι ψίθυροι ακούγονται για δημιουργία νέου κόμματος. Ίδωμεν. Ακόμα είναι νωρίς.
Επίσης έρχεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το ορόσημο του Σεπτέμβρη. Οι πολιτικοί αρχηγοί φοράνε παλάσκες και κράνη και ρίχνονται στη μάχη των εντυπώσεων ίνα καταπλήξουν το ταλαίπωρο κοινό των ψηφοφόρων. Οι οποίοι, κατά βάσιν, τζάμπα και βερεσέ τα ακούνε αυτά που λένε, αλλά και τι να κάνουν; Είτε από... ευγένεια – διότι είμεθα και του κόσμου τούτου είτε από κομματική υποχρέωση κάθονται και τα ακούνε. Και χειροκροτάνε κιόλας άμα λάχει! Έχει αποθέματα υπομονής και επιμονής ο Έλληνας μέσα στην ανυπομονησία του! Όπως πάντα αλληλοσυγκρουόμενη προσωπικότητα.
Θα ακούσουμε λοιπόν τον Καραμανλή να θέτει εαυτόν εγγυητή του μέλλοντός μας, αφού εξακολουθεί να είναι το αχτύπητο χαρτί του παιχνιδιού και τον Παπανδρέου να μας υπόσχεται το ρόδινο μέλλον που μπορεί να προσφέρει. Και φυσικά τον έναν να κατηγορήσει τον άλλον και τούμπαλιν διότι έτσι παίζεται το παιχνίδι. Ε, θα ακούσουμε και κανά μάτσο εξαγγελίες αλλά οι εξαγγελίες ποτέ δεν χάλασαν σπίτι. Διότι δεν σημαίνει ότι υλοποιούνται κιόλας. Είτε από την Κυβέρνηση είτε πολύ περισσότερο από την αντιπολίτευση που έχει το ελεύθερο στο... τάξιμο.
Και επειδή, τέλος πάντων, δεν μπορούμε διαρκώς να περιστρεφόμαστε γύρω από τις εσωτερικές μας αναζητήσεις, προχθές οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τον έκαναν τον Πούτιν καινούριο. Διότι... (ενεργειακή) ανάγκα και θεοί πείθονται!
Τους κάνει και δεν τους κάνει κέφι λοιπόν απλώς βρυχήθηκαν για να ακουστεί στα πέρατα της τούνδρας πού πήγε για τίγρεις ο Πούτιν, ο βρυχηθμός τους και κατόπιν... Κατόπιν αρχίζουν το γλείψιμο. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, εκείνη την τίγρη που κυνήγησε ο... ηρωικός Πούτιν, τη νάρκωσε και κατόπιν έκατσε και πάνω της να καμαρώσει.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι δε, μιας και η τίγρη είναι ριγωτό ζώο και με αυτά ξεκινήσαμε, μάλλον ο Πούτιν θα πρέπει να δείξει τη μέθοδο του κυνηγιού και στον Αλογοσκούφη. Για να ‘χει όσο να πεις και αυτός τη δική του αναμνηστική φωτογραφία πατώντας πάνω σε μερικούς αναισθητοποιημένους φορολογουμένους!
Άλλωστε, τούτος ο δικός μας δεν χρειάζεται και αναισθητικά βέλη. Η φαρέτρα των φορολογικών μέτρων που λαμβάνει φθάνει για να μας ρίξει ξερούς πριν αρχίσει τις εκτοξεύσεις!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass