ΠΑΡΕΝ – ΘΕΣΕΙΣ

Αν τον έκανε… Χαλίφη!

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2008 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Βεβαίως υπάρχει και μία άλλη λύση, που μάλλον δεν την έχουν σκεφθεί. Θα μπορούσε, ας πούμε, να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη» και να λήξει η ιστορία, να κλείσει και ο… στόμας του, που εκτοξεύει ρουκέτες. Αφού, δηλαδή, καλά και ντε ο Τατούλης ζητάει την παραίτηση του Ρουσόπουλου, να του κάνει το … χατίρι ο Καραμανλής, να παραιτήσει τον Ρουσόπουλο και να κάνει τον Τατούλη κυβερνητικό εκπρόσωπο! Καλό δεν είναι; Για να βλέπουμε τότε τι θα είχε να λέει. Και επειδή, τέλος πάντων, αυτός ο οίστρος, και αυτή η συμπεριφορά του… αντιρρησία συνείδησης τον έπιασε μετά τον αποκλεισμό του από το κυβερνητικό σχήμα, άμα ξαναμπεί στο κυβερνητικό σχήμα, μπορεί να ηρεμήσει και ν΄ αρχίσει να βλέπει «όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο», τον κόσμο του κυβερνώντος κόμματος.
Αλλωστε, αργά ή γρήγορα και πάντως αφού θα τελειώσει το «πανηγύρι» με την Εκθεση Θεσσαλονίκης, φαντάζει πολύ πιθανή η προοπτική ενός ανασχηματισμού, αφού για εκλογές δεν πάμε. Εκτός πια κι αν συμβεί τίποτε απρόοπτο και μη ελεγχόμενο. Αφού λοιπόν, κανονικά, για εκλογές δεν πάμε, και έχουμε και αλλαγή στη στάση Παπανδρέου ο οποίος λέει ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα, τι μας μένει; Ενας ανασχηματισμός μας μένει. Πριν τις ευρωεκλογές εννοώ. Βέβαια ο Καραμανλής, είναι γνωστό, ότι δεν αγαπάει ιδιαίτερα τους ανασχηματισμούς, και το έχει αποδείξει και εμπράκτως στα χρόνια που πέρασαν. Εχει κάνει εντελώς ελάχιστους. Αλλά, τώρα φαίνεται να είναι πρέπουσα η ώρα για μια τέτοια κίνηση. Διότι από τη μία η δυσαρέσκεια και η δυσφορία των πολιτών, από την άλλη η μουρμούρα των βουλευτών, και από την τρίτη μια «κούραση» που παρατηρείται, οδηγεί στην επιλογή ενός ανασχηματισμού. Ετσι, λοιπόν, λέμε τώρα, έχει κάθε άνεση ο Καραμανλής να του το κάνει το χατίρι του Τατούλη, να… «διώξει» έτσι μαλακά – μαλακά τον Ρουσόπουλο και να τον κάνει «Χαλίφη στη θέση του Χαλίφη». Αν πάλι, για έναν οιονδήποτε λόγο δεν του αρέσει η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ε, δεν χάλασε και ο κόσμος. Μπορεί, ας πούμε, να διώξει τον Αλογοσκούφη – που ούτως ή άλλως τον έχουν όλοι στην μπούκα – και να τον βάλει στη θέση του. Για να έχουν τον Τατούλη όλοι στην μπούκα. Δεν είναι κακό!
Τώρα μπορεί να φαντάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας η πρόταση, αλλά άμα την καλοσκεφθεί εις βάθος ο Καραμανλής δεν είναι κακή ιδέα. Από τη στιγμή τουλάχιστον – που προς το παρόν κάνει την ανάγκη φιλοτιμία – και δεν τον θέτει εκτός κόμματος. Διότι μπορεί να γύρισε ο Κουκοδήμος, αλλά, τα ΄παμε κι άλλη φορά: όσο ο Τατούλης γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει – ψηφίζει δηλαδή στη Βουλή τις κυβερνητικές θέσεις – τον διατηρεί στο μαντρί τουλάχιστον μέχρι να εξαντληθεί η υπομονή του. Και για τον επιπλέον λόγο, ότι δεν θέλει να… «ηρωοποιηθεί» ο πρώην υφυπουργός του, με μία αποπομπή από το κόμμα και να ανοίξουν νέα κεφάλαια. Ενώ τώρα υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος του… ατάκτου, έστω και με τη μορφή της… υψηλής επιστασίας.
Τώρα βέβαια είπαμε: το ζητούμενο είναι πότε θα εξαντληθεί η υπομονή του Καραμανλή, ο οποίος προς το παρόν βράζει στο ζουμί του. Διότι οι νέες βόμβες του Τατούλη ήρθαν λίγα 24ωρα πριν την έκθεση Θεσσαλονίκης με βολές κατά Ρουσόπουλου αλλά και Ντόρας και Βουλγαράκη, δίνοντας βέβαια «βούτυρο στο ψωμί» των λοιπών κομμάτων και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ε, δεν χρειάζεται να είναι κανείς και ειδήμων για να αντιληφθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση!
Μάλλον, μάλλον είναι μία καλή εποχή για ν΄ αρχίσουν να … πέφτουν στοιχήματα σχετικά με το «πότε» θα αποπέμψει τον Τατούλη ο Καραμανλής από τη Ν.Δ. Αλλωστε, συνάδελφοι του βουλευτή άρχισαν να του δείχνουν την έξοδο δηλώνοντας ότι εφόσον δεν συμφωνεί με το κόμμα με το οποίο εξελέγη θα πρέπει να παραιτηθεί. Ενώ άλλοι, πιέζουν τον Καραμανλή να τον διαγράψει να… ησυχάσουν;
Να δούμε ποιος θα κερδίσει τα… στοιχήματα. Πάντως εγώ βάζω 3 προς 1 στον Καραμανλή.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass