Παιδικοί Δημοτικοί Σταθμοί

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
* Πράπας Αντώνιος
δημοτικός σύμβουλος
 Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί άρχισαν τη λειτουργία τους κανονικά την 1 Σεπτεμβρίου του 2008 εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους γονείς της πόλης μας. Το προσωπικό του οργανισμού, εκπαιδευτικό και βοηθητικό είναι κανονικά στη θέση του δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στα φιλοξενούμενα παιδιά συμβάλλοντας και αυτό με την άδολη προσφορά του στη δημιουργία νέων ανθρώπων με αρχές και ιδανικά.
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων αποτελούν Παιδαγωγικά Κέντρα που παρέχουν αγωγή στα παιδιά της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας μέσα από τη διαλεκτική παιδιού-παιδαγωγού-περιβάλλοντος.
Σκοπός λειτουργίας είναι να προσφέρουν:
1. Προσχολική αγωγή που ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας για την ολόπλευρη και σφαιρική νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.
2. Την καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία των βρεφών και των νηπίων, που εξαιτίας της εργασίας και των δύο γονέων ή άλλης κοινωνικής αιτίας δεν την έχουν.
3. Ειδικά παιδαγωγικά προγράμματα περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής, μουσειακής αγωγής κ.λπ. , καθώς επίσης και επαφή με την κοινότητα , που προσφέρουν στο παιδί ευκαιρίες για απόκτηση ειδικών γνώσεων, ανάπτυξης της προσωπικότητάς του και κοινωνικοποίηση.
Για πρώτη φορά έγινε τέλειος προγραμματισμός από αρχές Μαΐου ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Από τις 8-20 Μαΐου έχουν γίνει οι αιτήσεις από τους γονείς.
Από 1-15 Ιουνίου έχουν γίνει οι επιλογές των παιδιών ώστε οι γονείς να γνωρίζουν από πολύ νωρίς προκειμένου να προγραμματίσουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις.
Οι απολυμάνσεις έχουν γίνει στο τέλος του σχολικού έτους με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών. Η καθαριότητα έγινε στο τέλος Αυγούστου ώστε οι παιδικοί σταθμοί να είναι πανέτοιμοι να δεχθούν τα παιδιά από 1η Σεπτεμβρίου.
Ο καινούριος βρεφικός σταθμός δωρεάς «Ρουπακιά» είναι πανέτοιμος και την 15η Σεπτεμβρίου αρχίζει η λειτουργία του.
Περίπου 2.000 παιδιά είναι αυτή τη στιγμή στους παιδικούς σταθμούς και άρχισε η προσαρμογή των.
Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να απορροφήσει όλα τα παιδιά.
Οι Σταθμοί συνεχώς αυξάνονται. Έφτασαν τους 21. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν δύο (2) καινούριοι Παιδικοί Σταθμοί: Λαχανοκήπων και Αμπελοκήπων.
Θα αρχίσουν οι καινούριοι παιδικοί σταθμοί στον Άγιο Θωμά, στη Νέα Πολιτεία και στην Τούμπα.
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η προσαρμογή είναι εναρκτήρια παιδαγωγική δραστηριότητα που η επιτυχία της καθορίζει την ομαλή και αβίαστη ένταξη του παιδιού στο πρώτο σχολικό περιβάλλον ως ο εσωτερικός κανονισμός ορίζει.
1. Η είσοδός του στον παιδικό σταθμό και επομένως ο πρώτος αποχωρισμός του από την οικογένεια πρέπει να γίνεται σταδιακά, αβίαστα και να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις ατομικές ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.
2. Για το λόγο αυτό οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων έχουν θεσπίσει την περίοδο προσαρμογής κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου με προοπτική μιας ακόμα εβδομάδας για τη βρεφική ηλικία.
3. Το αναλυτικό πρόγραμμα προσαρμογής για τα Βρεφικά και Νηπιακά τμήματα, σχεδιάζεται από τις προϊσταμένες τμήματος των παιδικών σταθμών και το παιδαγωγικό προσωπικό του κάθε σταθμού, πάντοτε όμως με την έγκριση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Β. – Π.Σ.Δ.Λ.
Ευχαριστώ το προσωπικό των σταθμών που με την αυτοκριτική, τον αυτοέλεγχο, την άτεγκτη αυτοπαρακολούθηση που με τη συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και την έγκαιρη και ακριβή επισήμανση παραλείψεων και λαθών μπόρεσαν και μπορούν να υπερπηδούν κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία.
Πίστευα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και μεράκι ώστε να γαλουχούν και να μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά γνώσεις, δεξιότητες, αρχές και αξίες.
Πίστευα και πιστεύω ότι η άριστη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων μπορούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για το καλό των παιδιών μας.
Στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, στους γονείς, στα παιδιά και σ’ όλους εύχομαι:
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ - ΠΑΙΔΙΚΩΝ
ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass