Νίκος Παπάζογλου

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2014 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:01

 Γράφει ο Πέτρος Χατζής

 Με τον αείμνηστο Νικόλα γνωριστήκαμε στις αρχές του 1969, στην ορχήστρα της 110 Π.Μ., όπου υπηρετούσαμε τη θητεία μας.

Ο Νίκος αντικατέστησε τον Πασχάλη Αρβανιτίδη, που είχε πάρει το απολυτήριό του. Σε πολλούς δεν είναι γνωστό ότι ο Νίκος ήταν τραγουδιστής του μοντέρνου τραγουδιού της εποχής και μάλιστα για ένα διάστημα είχε αναπληρώσει τον Πασχάλη στους “OLYMPIANS”.  Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, χαρούμενο, ντόμπρο που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή. Σαν πιο πεπειραμένος στη μουσική μας έδειχνε δωδεκάμετρα στην κιθάρα του και μας μάθαινε τραγούδια. Δεν αργήσαμε να γίνουμε φίλοι και αποτελέσαμε την «τριπλέτα» όπως μας αποκαλούσαν τότε Παπάζογλου – Χατζηβασίλης – Χατζής. Σε κάθε έξοδο από τη μονάδα μας στην πόλη περνούσαμε απαραιτήτως από το πατρικό μου σπίτι, όπου η μητέρα μου του είχε μεγάλη αδυναμία. Είχε μεγάλη αγάπη στα παντός είδους ηλεκτρονικά. Μετά από κάθε πρόβα με τον μαέστρο Γιάννη Τσανακά, καταπιανόταν με ενισχυτές, μικρόφωνα, μετασχηματιστές και πάντα κάτι μαστόρευε.

Με τον Νίκο παραμείναμε φίλοι μέχρι το τέλος της θητείας μας, κατόπιν όπως πάντα συμβαίνει οι δρόμοι μας χώρισαν. Όμως πάντα χαιρόμουν για την μεγάλη του καλλιτεχνική σταδιοδρομία και την πορεία του στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Ενδόμυχα αισθανόμουν ευτυχής που υπήρξα φίλος του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass