Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ

Δεν χρειάζονται …φαραωνικά έργα!

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2016 9:12

Για ακόμα τρία θέματα εκτός των δύο προγραμματισμένων (απόβλητα και δασική σχολή) μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλίδα» της Αγιάς.

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στην εκτροπή του Αχελώου που τόνισε πως δεν χρειάζονται φαραωνικά έργα, στις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας πως «ήταν μια καλή αρχή και απεδείχθη από την ίδια την αγορά τι άξιζαν αυτές οι άδειες» και τέλος στη μεταφορά του τμήματος Δασοπονίας από το ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Καρπενήσι.

Πιο αναλυτικά:

Για Αχελώο - Μεσοχώρα: «Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το ΣτΕ ότι η εκτροπή του Αχελώου δεν θα γίνει, άλλωστε θεωρούμε πως με σωστή εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας όπως γινόταν και πάρα πολλά χρόνια, και με τις σύγχρονες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πραγματικά μια φτηνή πηγή νερού για τους αγρότες της Θεσσαλίας και δεν χρειάζονται αυτά τα φαραωνικά έργα που να ξέρουν πως θα τα πληρώσουν κάποτε. Το νερό θα είναι ακριβό αν γίνει εκτροπή. Δεν χρειάζεται εκτροπή. Το φράγμα ως υδροηλεκτρικό έργο, απ’ ό,τι συζητάμε και με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Σκουρλέτη νομίζουμε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα περιβαλλοντικό. Κάποια λίγα μένουν στην περιβαλλοντική μελέτη, αν αποσυνδεθεί το φράγμα της Μεσοχώρας από την εκτροπή.

*Για τις τηλεοπτικές άδειες: «Όπως λένε οι μαθηματικοί “'όπερ έδει δείξαι”. Φάνηκε πραγματικά πόσες βαρύτατες ευθύνες έχουν οι προκάτοχοί μας για το γεγονός πως 27 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης το κράτος εισέπραττε ψιχία και από σπόντα. Έπρεπε να γίνει ο διαγωνισμός, φάνηκε γιατί έπρεπε να είναι 4 άδειες. Αν ήταν πολλές, προφανώς, θα έμπαιναν όλοι με τα 3 εκατομμύρια και δεν είχαν κανέναν λόγο να διεκδικήσουν αυτόν τον πλούτο. Η τηλεόραση και οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό. Ανήκει στους πολίτες και δεν είναι ένα αγαθό που μπορεί να το λυμαίνεται ο καθένας. Νομίζω πως ήταν μια καλή αρχή και απεδείχθη από την ίδια την αγορά τι άξιζαν αυτές οι άδειες. Παρόμοια διαδικασία πρέπει να ακολουθείται σε όλα τα δημόσια έργα».

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το θέμα της σχολής της Δασοπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας ήρθε χθες στην επικαιρότητα με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου του Ιδρύματος κ. Παναγιώτη Γούλα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για τη Δασική Σχολή της Αγιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο καταργείται η σχολή από την Καρδίτσα και μεταφέρεται στο Καρπενήσι. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με πολιτική απόφαση. Να μπούνε κριτήρια επιστημονικά. Εμείς το έχουμε ανάγκη, η Θεσσαλία, γιατί έχουμε και τα αντίστοιχα οικοσυστήματά. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην φύγει. Έχουμε τις υποσχέσεις αλλά τώρα περιμένουμε και τα έργα. Θα γίνει και αντίστοιχη ημερίδα» κατέληξε.

Λίγα λεπτά αργότερα άμα τη αφίξει του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και είπε: «Θα μιλήσω με τον αρμόδιο υπουργό γιατί είναι αρμόδιο το υπουργείο Παιδείας. Δεν θέλουμε να αποψιλωθούν αυτές οι σχολές γιατί πραγματικά φέρνουν κόσμο στις περιοχές. Ελπίζουμε να έχουμε μια θετική ανταπόκριση αλλά ξαναλέω είναι μόνο μια συνδρομή που θα έχω γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς μου».

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass